Wat kiezen voor de snack van je baby?

Geüpdatet op 13 december 2023 door ELLE Belgique
Wat kiezen voor de snack van je baby?

Jouw baby groeit en het is tijd om zijn voeding te variëren. Denk eraan om naast melk, fruit, groenten en andere vaste voedingsmiddelen, hem heerlijke snacks te geven die geschikt zijn voor zijn leeftijd om zijn smaakzin te ontwikkelen.

Wanneer moet je de eerste snacks aan je baby geven?

De voeding van de baby moet gediversifieerd worden vanaf 4 à 6 maanden om een meer complete voedingsstoffeninname te waarborgen. Deze stap is essentieel voor zijn groei en welzijn. Als groenten, fruit, zuivel en zelfs vlees geleidelijk moeten worden geïntroduceerd afhankelijk van de leeftijd, maken snacks ook deel uit van het menu voor je kleintje vanaf 7 maanden. Ontdek heerlijke finger food voor baby’s op Nestlé Baby&Me, specialist in babyvoeding.

Zoet of hartig, snacks zullen je baby laten kennismaken met gastronomisch plezier en hem nuttige voedingsstoffen bieden. Nestlé Baby Snack Veggie wortelcrackers zijn geschikt voor kleintjes van 12 tot 36 maanden om de snackbehoefte te bevredigen. Zonder kleurstoffen of conserveermiddelen zijn deze crackers rijk aan vezels, vitamine B1 (thiamine), eiwitten en verzadigde vetzuren. De zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw. Een ander tussendoortje waar je kleintje zeker van zal houden, zijn  de Naturel koekjes van Nestlé Baby, met calcium, vezels, verzadigde vetzuren en vitamines (B1, B2, B6, PP). Twee porties per dag zouden voldoende moeten zijn. De Nestlé Puffy Puffs Banaan-Aardbei  zijn snacks op basis van maïs en bereid met zowel smakelijke als voedzame ingrediënten. Dit tussendoortje kan ook de voeding van je baby aanvullen vanaf 7 maanden. Desondanks de Puffy Puffs geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen, conserveermiddelen of toegevoegde suikers bevatten, zijn ze wel  rijk aan eiwitten, calcium, zink en ijzer. De snacks worden ovengebakken gepoft in de oven en dus niet gefrituurd. Lees meer over Nestlé Baby&Me.

Kwaliteitsproducten voor je baby

Voor jouw gemoedsrust en het welzijn van je baby, volgt Nestlé Baby&Me de richtlijnen van ONE (FR) en Kind&Gezin (NL). Alle aangeboden producten voldoen aan de geldende voorschriften, met name wat betreft het verbod op kleurstoffen en conserveermiddelen in de recepten. Daarnaast vind je praktische tips in thema-artikelen om je voor te bereiden op de komst van je baby of om te zorgen voor de kwaliteit van zijn voeding, zwangerschapsvoeding, de ontwikkeling van je baby, zijn kwaaltjes, borstvoeding en melk, enzovoort.