Reizen naar Bali? Dit moet je weten

Geüpdatet op 18 november 2023 door ELLE Belgique
Reizen naar Bali? Dit moet je weten

Dat Bali tot de populairste reisbestemmingen behoort van de 21e eeuw is geen geheim. Jaarlijks bezoeken tienduizenden toeristen dit prachtige eiland in Zuidoost-Azië, waar cultuur, gastronomie en natuur op elke hoek van de straat liggen te wachten.

Voel je je enthousiasme al opwellen om zelf Bali te bezoeken? Dan is het in de eerste plaats belangrijk dat je je reis goed voorbereid. Lees verder voor enkele onmisbare tips!

Eigen vervoer is het beste vervoer

Naar Bali vliegen is op zich al de moeite, maar je moet natuurlijk ook ter plaatse transport hebben. Gelukkig is het land volledig afgestemd op westerse toeristen en dat betekent dat diensten als Uber en Grab ook hier beschikbaar zijn. Leg je tijdens je vakantie vooral korte afstanden af? Huur dan een scooter, want zo bespaar je veel geld en ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt.

Zelfs luxe kost niet veel op Bali

Als er een reden is om Bali te bezoeken, dan is het wel de prachtige accommodaties in adembenemende, natuurrijke gebieden of gezellige steden. Zelfs als je wel wat luxe wilt op reis, zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor een goede prijs. Bereid uw reis naar Bali voor met Voyage Privé en je geniet van interessante kortingen op enkele van de mooiste hotels van het land.

De leukste bezienswaardigheden op Bali

Je reis naar Bali is niet compleet zonder een bezoek aan de mooiste bezienswaardigheden. Hier vind je enkele toppers:

  1. De Tirta Empul watertempel

Deze tempel ligt bij een heilige waterbron, waar de god Indra volgens de overlevering het water gebruikte om zijn betoverde leger tot leven te wekken. Die legende leeft vandaag voort, want men gelooft nog steeds dat het water geneeskrachtige eigenschappen bezit. De lokale hindoes bezoeken de plaats dan ook om hun zonden weg te spoelen.

  1. Nyang Nyang Beach

Dit prachtige zandstrand op Bukit, het zuidelijke schiereiland van Bali, is een oase van rust. De enige toegangsweg is enkel toegankelijk voor voetgangers. Dat maakt deze plek een populaire hotspot voor surfers die niet alleen de golven, maar ook de rust opzoeken.

  1. De stad Seminyak

Bali telt talloze levendige steden en pittoreske dorpen, maar Seminyak is toch wel erg populair. Je vindt er gezellige restaurants, maar ook heel wat winkeltjes. Als je de hippe en moderne kant van Bali wilt ontdekken, dan ben je hier kortom aan het goede adres.