Laat je inspireren tijdens het Wellbeing Summit bij TheMerode in Brussel

Gepubliceerd op 8 november 2023 door Elisabeth Clauss en Lore Ginneberge
Laat je inspireren tijdens het Wellbeing Summit bij TheMerode in Brussel

Voor de eerste keer landt de internationale top, die zich inzet voor een wereldwijde positieve verandering, in Brussel. In het kloppende hart van TheMerode zullen diplomatieke en filosofische koffers worden uitgepakt.

Een uniek evenement in Brussel

Op 16 en 17 november verwelkomt deze uitzonderlijke editie van de Wellbeing Summit deelnemers voor betekenisvolle ervaringen. Gebaseerd op wetenschappelijke, ontologische en praktische fundamenten, stimuleert het evenement een diepere verbinding met onszelf, de wereld om ons heen en de natuur.

De Wellbeing Summit Brussels staat klaar om bijna 300 sleutelfiguren samen te brengen. Dit zijn invloedrijke personen uit sociale en overheidskringen, vooraanstaande leiders uit de hedendaagse kunst en het bedrijfsleven. Het doel? Individuele harmonie bevorderen door collectief welzijn te stimuleren.

The merode wellbeing summit
The Merode

Een rijkdom aan activiteiten

Het programma, gefinancierd door een toegewijde sociale club, omvat unieke lezingen en interactieve workshops die welzijn door verschillende creatieve disciplines benaderen. Blikvanger is de nieuwe tentoonstelling "Shōkakkō", gebaseerd op het thema geluk, verspreid over 6.000 m2 van dit unieke herenhuis.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor netwerkbijeenkomsten, workshops met gerichte actietools, muziektherapiesessies, dans en culinaire ervaringen. Dit alles om het welzijn van ziel en smaakpapillen te bevorderen, begeleid door inspirerende conferenties.

Jonge krachten voor de toekomst

Onder de sprekers is de 22-jarige Adélaïde Charlier, een activist voor klimaat- en sociale rechtvaardigheid. Zij zal een panel leiden over de klimaatcrisis en de noodzaak van actie, samen met gelijkgestemde jongeren die hun leven verrijken door hun engagement.

Bruno Pani, oprichter van het Belgische evenementenbureau Profirst en van TheMerode, steunt het evenement zowel logistiek als filosofisch.

De wortels van TheMerode Wellbeing Summit

Deze ondernemer ziet de Summit als fundamenteel verbonden met TheMerode. Hij beschrijft hoe de pandemie een tijd van reflectie en hoop was, leidend tot een nieuwe impuls voor verandering. Het evenement is een kans voor mensen om geluk te vinden door kennis en inspirerende ervaringen te delen.

Sandrine Woitrin, een Belg die nauw samenwerkt met het Wellbeing Summit Project, versterkt de band met de sociale club. Het doel is om media en Europese besluitvormers bewust te maken van het belang van welzijn in bedrijven en op persoonlijk niveau. Bruno Pani benadrukt het belang van transformatie boven verandering, aangevoerd door ervaringen en inspiratie.

Meer info: themerode.com