Getest: de refurbished VanDijck e-bike van Upway, een upgrade voor je normale stadsfiets

Geüpdatet op 30 augustus 2023 door ELLE Partner
Getest: de refurbished VanDijck e-bike van Upway, een upgrade voor je normale stadsfiets

De redactie van ELLE kreeg de unieke kans om niet één, maar twee refurbished VanDijck e-bikes van Upway uitvoerig te testen. Wie kiest voor een refurbished e-bike van Upway, bespaart tot wel 60% van de prijs van een nieuwe, met nog steeds 1 jaar garantie.

Sam en Daphne gingen de uitdaging aan, binnen enkele dagen werden de e-bikes aan huis geleverd en zo werden ze enkele maanden lang de trotse eigenaren van deze trendy e-bikes. In dit artikel delen ze hun ervaringen en nemen ze je mee op hun avontuurlijke ontdekkingstocht.

©Upway

Een e-bike vinden

Sam

Alle grootstadbewoners zullen beamen dat fietsen er niet altijd een pretje is. Om de tien meter afremmen voor een rood licht, een troep mensen voor en naast je, geïrriteerd ringen als je weer eens moet uitwijken. Ergo: jezelf steeds opnieuw op eigen kracht in gang trappen. Daarom spot je mij, Sam, zelden op een fiets zonder stuurse frons of luid gepuf. Althans, spotte, want sinds ik de refurbished VanDijcks e-bike uittest, doe ik dat met de glimlach. Een beetje zoals een brommer in light-versie, zeg maar, met volledige controle en een snelheid tot maximaal 25km/uur.

Vanaf mijn eerste ritje betrapte ik mezelf erop dat ik zelfs zìn had om op mijn fiets te springen. Ervoor kwam ik overal moe getrapt aan, jurk gekreukt, haar verwaaid, blik op onweer. Op deze fiets hoef je je echter niet in het zweet te trappen; het zware werk doet ‘ie gewoon voor jou. Zo zijn de e-bikes uitgerust met een motor met slimme trapkrachtsensoren. Die creëren een intuïtieve ondersteuning en passen zich moeiteloos aan jouw tempo aan.

Het zadel zorgt ervoor dat je erg comfortabel en relaxed op de fiets zit, waardoor je vanzelf een veel rechtere, elegante houding aanneemt. Ook over het design werd nagedacht, met een moderne, geïntegreerde motor. Je vrouwelijkheid - en rug - zullen je dankbaar zijn. Het klimaat eveneens, want met een e-bike kan je gerust zonder auto in de stad overleven. Korte afstanden naar het werk of wat langere fietstochtjes in het weekend, VanDijcks sterke accu kan tot 220 kilometer afleggen.

Het enige nadeel? De verbaasde blikken als mensen “een jong ding” op een e-bike voorbij zien racen. Al zal dat nooit opwegen tegen de licht gekrenkte mannenego's tijdens een zijdelings snelheidswedstrijdje…

 

Daphne

Dat ik een maand lang een refurbished fiets van Upway mocht testen, na twee keer de evenaar te hebben gefietst op m’n doodgewone fiets, was een grotere uitdaging voor mij dan voor de meesten. Maar ook een uitdaging die ik met veel optimisme ontvang, denkend aan hoe ik iedere week zwoegend op mijn pedalen met tegenwind naar huis fiets, terwijl de e-bikers me fluitend voorbij flitsen.

Met zowel mijn piepende fiets als slurpende Citroën in de garage fietste ik de volgende dag op de sportieve, stadse en elektrische fiets naar het bureau. Mijn houding was alvast een stuk ergonomischer dan hoe ik het gewoon ben: rechtop, in een prettige en veilige fietshouding dankzij de uitgekiende geometrie van de fiets. Ja, op deze fiets wil ik wel gezien worden!

De afneembare accu is vernuftig weggewerkt in de schuine buis (en niet suf onder de bagagedrager), en je klikt ‘m er ook in een seconde weer uit. Hierdoor vereist de fiets geen benedenwoning of een fietsenstalling met stopcontact om hem op te laden. Dat kun je dus ook gewoon op een appartement doen. Stadse fiets, zei ik toch?”

De elektrische ondersteuning maakte fietsen moeiteloos en plezierig, zowel in de stad als in de natuur. Het strakke design en de krachtige accu maakten deze trendy e-bikes tot ideale metgezellen. Ontdek zelf waarom Sam en Daphne trots waren op hun e-bikes.

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Upway en VanDijck.
upway.be

Lees ook :

6 Trendy minihandtasjes voor deze zomer
3 redenen om een hydraterende crème van het Moisture Surge assortiment van Clinique in huis te halen
Maritozzi zoals in rome met bloem voor koekebrood van soubry