Gaultier Divine: de zonnige geur voor dit najaar

Geüpdatet op 29 augustus 2023 door ELLE Partner
Gaultier Divine: de zonnige geur voor dit najaar © presse Jean Paul Gaultier

Zijn iconische parfums herken je aan hun mooie flacons die een ode brengen aan het vrouwelijk lichaam. Exact 30 jaar na de lancering van het eerste parfum van het Huis - een echte klassieker, zouden kenners zeggen - duikt Jean Paul Gaultier samen met parfumeur Quentin Bisch in zijn erfgoed om een nieuw parfum te creëren: Gaultier Divine. Deze geur wil een nieuwe vrouwelijkheid huldigen die meervoudig, sensueel, vrij en noodzakelijker is dan ooit.

Al sinds mensenheugenis heeft de maatschappij vrouwen te vaak verteld hoe ze vrouw moeten zijn. De vrouwelijke, feministische en vrije vrouw zoals Jean Paul Gaultier zich haar voorstelt, maakt nu korte metten met patriarchale geboden om zich te bevrijden van genderclichés en haar eigenheid te claimen. Ze is uniek, sexy, rebels, menselijk, maar ook Gaultier Divine, als een godin.

Want wat is er goddelijker dan vrouw zijn?

Eau de parfum Gaultier Divine van Jean Paul Gaultier
Eau de parfum Gaultier Divine van Jean Paul Gaultier, 50 ml navulbaar, € 117,90.

Een zonnig eau de parfum

Jean Paul Gaultier is een van de meest iconische designers uit de modewereld. Hij staat bekend om zijn gedurfde en vaak avant-gardistische creaties en dat zien we ook terug in zijn geuren.

Een zonnig geurtje, dat is het effect op de huid van dit volledig nieuwe parfum, de eerste genereuze marine bloemengeur van Quentin Bisch. De formule is vegan, cruelty free, met 90% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong, duurzaam en verantwoord, en daarmee 100% afgestemd op zijn tijd.

De lelie ontvouwt zich spectaculair à la Gaultier tussen een boeket van witte bloemen, terwijl een heerlijke, luchtige meringue het geheel een zoete toets geeft en niet te vergeten een ongekende toevoeging: een zeebriesje dat het parfum extra bite bezorgt. Deze nieuwe geur is absoluut verrassend en totaal verslavend.

Een uitzonderlijke neus

Quentin Bisch is een getalenteerde Franse parfumeur die naam heeft gemaakt in de prestigieuze wereld van de luxeparfums. Hij werd geboren in Frankrijk in 1983 en ontdekte zijn passie voor parfum al op jonge leeftijd. In 2008 sloot hij zich aan bij de gerenommeerde Givaudan-parfumschool. In de loop der jaren heeft hij samengewerkt met een aantal toonaangevende merken en enkele buitengewone geuren gecreëerd. Quentin Bisch heeft een gewaagde en innovatieve aanpak en staat bekend om zijn vermogen om traditie en moderniteit met elkaar te laten versmelten in zijn geurcreaties, net zoals hij deed met Gaultier Divine.

Een legendarisch flacon

Door op de catwalk te laten zien wat de maatschappij met zoveel moeite verborgen probeerde te houden, veranderde Jean Paul Gaultier een beperkend onderkledingstuk in een provocerend popcultuursymbool.

Eau de parfum Gaultier Divine van Jean Paul Gaultier
Eau de parfum Gaultier Divine van Jean Paul Gaultier, 50 ml navulbaar, € 117,90.

Het korset van Gaultier Divine is kegelvormiger, maar nog steeds iconisch. Het is niet langer delicate lingerie maar een kostbaar juweel, een symbool van macht. Het is een eerbetoon aan vrouwen met karakter en het DNA van het Huis. Het parfum komt met een flacon dat naar believen kan worden bijgevuld dankzij een genereuze navulling.

Het flacon in de vorm van een buste is veel meer dan een eenvoudige parfumhouder. Het vat de filosofie, esthetiek en visie van Jean Paul Gaultier samen, terwijl het een eerbetoon aan de vrouw is en de maatschappelijke conventies uitdaagt.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met het parfums Jean Paul Gaultier.

Lees ook :
3 redenen om een hydraterende crème van het Moisture Surge assortiment van Clinique in huis te halen
INTERVIEW: de doing good story van Loredana Falone
Hyperpigmentatie: wat zijn pigmentvlekken en hoe kan je ze voorkomen?