Van rustgevend tot opbeurend: vind de perfecte geur voor een harmonieus huis

Gepubliceerd op 14 juli 2023 door ELLE Partner Foto’s: Justin Paquay
Van rustgevend tot opbeurend: vind de perfecte geur voor een harmonieus huis

Geuren om in balans te blijven? Dat is niets nieuws: reeds duizenden jaren geleden gebruikten mensen balsems, oliën en wierook om hun geest te kalmeren. Vandaag gaan we nog een stapje verder en zijn we extra kieskeurig voor de geuren waar we ons mee omringen. Zeker wanneer het om ons huis gaat.

Geuren spelen steeds een belangrijkere rol in ons leven. Tegenwoordig is een eau de parfum niet meer voldoende. Een lekkere body mist en een haarparfum maken het af. Verder kunnen we natuurlijk niet meer zonder een wasgeur en autoparfum. Thuis gebruiken we dan weer geurstokken, geurkaarsen en roomsprays om een huiselijke sfeer te creëren. En daarbij gaan we niet over één nacht ijs.

DE KRACHT VAN GEUREN

De juiste geur(en) vinden voor je woonst vereist vaak een heuse zoektocht. Wij vinden ons geluk bij geurexpert Rituals, die met de Private Collection een heerlijke geurlijn biedt. Of eigenlijk vier om precies te zijn, want de collectie bestaat uit de Floral, Rich, Fresh en Comfort-lijn met elk hun unieke eigenschappen. De Floral-geuren zorgen bijvoorbeeld voor wat extra scherpheid, de Rich-reeks verrijkt de sfeer, de Fresh-lijn verheft je stemming en de Comfort-geuren ten slotte kalmeren je geest.

FRAGRANCE ZONING

Toch hoeft kiezen geen verliezen te zijn wanneer het op de Private Collection van Rituals aankomt. Aangezien elke geur een ander welzijnsdoel beoogt, vallen ze heerlijk te combineren doorheen je woonst. Door verschillende ruimtes een andere geur toe te kennen, kun je immers verschillende stemmingen oproepen. Deze praktijk wordt door wellbeing-goeroes ook wel ‘fragrance zoning’ genoemd, oftewel het koppelen van bepaalde parfums aan specifieke handelingen of rituelen. Denk maar aan een rustgevende ambergeur voor je slaapkamer of intense rozennoten voor je home office.

ONZE FAVORIETEN

  • Sweet Jasmine

Deze zoete en romantische jasmijngeur bevat frisse noten van citrus en bessen in combinatie met elegante bloesems als pioen en meiklokje. Verder voegt sandelhout elegantie en warmte toe aan de geur, die perfect past bij je woonkamer.

  • Green Cardamom

De harsachtige geur van kardemom smelt samen met sprankelende mandarijn, zoete amber en muskus in een verkwikkende huisgeur die zowel luxe als frisheid ademt. Ideaal voor je keuken of bureau.

  •  Smooth Violet

Smooth Violet staat synoniem voor fruitige accenten met bloemige elementen als roos en viooltjesblad. Sandelhout zorgt samen met discrete noten van patchouli, muskus en amber voor de nodige warmte. Het resultaat is een ontspannende, kalmerende geur die je maar al te graag in je badkamer ruikt.

  • Black Oudh

Diepe oosterse noten van zwarte oudh, rijke kruiden en poederachtige patchouli vormen samen een even mysterieuze als onweerstaanbare geur. Deze unieke geur fungeert als een visitekaartje en functioneert het best in je inkomhal en woonkamer.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Rituals.

Lees ook :
Zo draag je de basic witte top à la Kate Moss
INTERVIEW: de doing good story van Loredana Falone
Batoemi, Georgia: waar zee en bergen elkaar ontmoeten