3 redenen om naar Dour Festival 2023 te gaan

Gepubliceerd op 5 juli 2023 door Lore Ginneberge
3 redenen om naar Dour Festival 2023 te gaan Chang Martin

Een comfortabele camping met zwembaden en tipi's, een waslijst aan nieuw muzikaal talent en acht podia die rock, indie, elektro en hiphop brengen: daarom moet Dour Festival 2023 in je agenda.

1. De acht podia brengen een waaier aan genres

Hoofdpodium The Last Arena is ongetwijfeld waar de grootste namen zullen optreden, maar Dour Festival is verder erg geliefd om de kleinere stages. Zo is er de De Balzaal waar elektro de boventoon voert en waar dit jaar onder andere Peggy Gou zal draaien. Nieuw voor de editie van 2023 is Le Garage, een podium volledig gewijd aan loeiende gitaren. Boombox is dan weer de hiphoptempel van dienst (met onder andere Coely) en Le Labo is de meest intieme plek, perfect voor avant-garde sounds en experimentele muziek.

Dour 2023
Brice Delamarche

2. Je ontdekt de artiesten van morgen

Als je gek bent op nieuwe muziek, raak je op Dour vast geïnspireerd. Met meer dan 250 artiesten is het festival al jaren een springplank voor nieuw talent. Je vindt er niet alleen veteranen en bekende namen, maar ook de sterren van morgen. Zo mocht Dour De La Soul verwelkomen in '91 en stond Stormzy op de planken in 2016. Dit jaar? Ada Oda, Aleksandir, Grace Ives en nog veel meer. Deze beginnende artiesten komen uit alle hoeken van de wereld - van België tot Brazilië - en blinken elk uit in hun eigen genre, of dat nu hyperpop is of techno rave. Klaar om van je sokken geblazen te worden?

Dour
Solennfort

3. Je kampeert er in alle comfort

Gaan je haren rechtstaan bij het idee aan lange rijen voor de douches en ravioli uit blik? Kamperen kan ook in stijl! Zet je tent op Dour Les Bains, inmiddels bekend als de camping met de beste vibes. Er is een strandbar, een plek voor beachvolleybal en je kan er zelfs genieten van zwembaden en jacuzzi’s.

Behalve de Regular Camping pakt Dour Festival uit met 'The Village'. Deze comfortabele campingplek voorziet vooraf opgezette accommodaties, ontspanningsruimtes, een bar, eetstand... Accommodaties zijn er voor 2 tot 6 personen en variëren van gezellige tipi's tot ruime 'Tribus'-tenten, comfortabele houten hutten en zelfs luxe 'Cottages'. Allemaal zijn ze uitgerust met matrassen en verlichting. Sommige opties bieden zelfs beddengoed aan. Het beste nieuws? Een keer per dag vindt er een gratis apero plaats voor bezoekers!

 

Dour Festival vindt plaats van 12 tot en met 16 juli 2023. Meer info via  Dourfestival.eu