Keert de originele ‘High School Musical’ cast terug naar het scherm?

Gepubliceerd op 26 juni 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Keert de originele ‘High School Musical’ cast terug naar het scherm?©Disney

De trailer van het vierde seizoen van de 'High School Musical' spin-off serie zit vol bekende gezichten van de originele films. Keert de cast eindelijk terug naar East High?

Een terugkeer naar het scherm van de originele 'High School Musical' cast lijkt dichterbij dan ooit. In de eerste trailer van het vierde seizoen van de spin-off serie herkennen we heel wat personages uit de films. Coach Bolton spreekt zelfs van heuse reünie.  Wordt ons lange wachten eindelijk beloond?

'High School Musical' spin-off serie op Disney+

Sinds 2019 kunnen we op Disney+ de spin-off serie van 'High School Musical' bekijken. De serie speelt zich net als onze geliefde jeugdfilms af in de East High School, maar heeft een totaal nieuwe cast. Onder meer zangeres Olivia Rodrigo kende haar grote doorbraak dankzij de serie. De voorbije seizoenen doken al enkele acteurs uit de originele films op. Zo speelde Lucas Grabeel (Ryan Evans) een cameo in het eerste seizoen en keerde Corbin Blue (Chad Danforth) terug in seizoen drie. Beide acteurs speelden daarbij wel zichzelf en niet hun filmpersonage. Ook in de trailer van het vierde seizoen zien we de twee acteurs verschijnen. Maar ook Monique Coleman (Taylor McKessie), Kaycee Stroh (Martha Cox), Bart Johnson (Coach Jack Bolton) en Alyson Reed (mevrouw Darbus) spelen een rol.

HSMTMTS
©Disney+

Bezoek aan East High

Hoewel Zac Efron (Troy Bolton), Vanessa Hudgens (Gabriella Montez) en Ashley Tisdale (Sharpay Evans) niet opduiken in de trailer, is het niet onmogelijk dat ze stiekem ook terugkeren. Een jaar geleden postten zowel Zac Efron als Vanessa Hudgens namelijk een foto waarin ze voor East High poseren. Beide acteurs wilden destijds weinig kwijt over de reden van hun bezoek.

Ook Ashley Tisdale lijkt haar Disney verleden nog niet vergeten te zijn. De actrice post regelmatig video's op TikTok waarbij ze danst of zingt op de nummers van de films.

@ashleytisdale Excuse me? @brookieandjessie ♬ sonido original - Missing_disney_channel

High School Musical 4: The Reunion

"Guys, we're getting the whole gang back together to make 'High School Musical 4: The Reunion'", horen we coach Bolton zeggen in de trailer van het vierde seizoen van de spin-off serie. Laat ons hopen dat hij het meent en dat we binnenkort vol nostalgie onze favoriete musicalsterren opnieuw kunnen bewonderen.

Het vierde seizoen van 'High School Musical: The Musical: The Series' is beschikbaar vanaf 9 augustus op Disney+.