Het ‘Drivers License’ drama van Olivia Rodrigo & co ontcijferd

Geüpdatet op 20 april 2022 door Lore Ginneberge
Het ‘Drivers License’ drama van Olivia Rodrigo & co ontcijferd @olivia.rodrigo

Wanneer twee vrouwen vechten om één man.... komt daar verbazingwekkend goede muziek van! Alles over de dramatische betekenis achter de hit 'Drivers License' van Olivia Rodrigo, en waarom High School Musical de oorzaak is van al dit leed.

Het Drivers License drama

We zijn slechts één maand ver, maar de officiële break-upsong van 2021 is al bekend. Iedereen  - met en zonder gebroken hart - moet toegeven dat het melancholische 'Drivers License' een snaar raakt, al is het een vage herinnering aan je ex van drie decennia geleden. Het hoeft niet te verbazen dat de schrijfster van het lied inspiratie haalde bij een recente breuk. De banale titel maakt het op een raadselachtige manier nog pakkender, want reden we allemaal al niet eens door de straat van een oude vlam, mijmerend over de tijd van toen?

Wie is Olivia Rodrigo?

Het is perfect mogelijk om een gecultiveerd leven te leiden en mee te zijn met popmuziek vandaag zonder te weten wie Olivia Rodrigo is. De stem van 'Drivers License' was tot voor kort enkel bekend bij een eerder jong publiek dankzij haar rol in 'High School Musical: The Musical: The Series' (zeer verwarrende titel overigens), een spin-off van de bekende tienerfilms op Disney+. Olivia, 17, vormt in de serie een koppel met acteur Joshua Bassett (20). En zoals dat weleens gaat in Hollywood, werden de twee ook écht verliefd. Het paar schreef zelfs muziek samen voor de serie. Kan het nog romantischer?

Waarover gaat Drivers License?

Helaas kwam er een einde aan de relatie tussen de twee HSM-sterren. En dat is waar de drama begon. Joshua Bassett werd namelijk gespot met een andere jonge actrice van een andere reboot - 'Girl Meets World'. De blonde Sabrina Carpenter (21) en Bassett hebben hun relatie nooit officieel bevestigd, maar na de bom die Olivia Rodrigo dropte wijst alles in die richting.

@livbedumb♬ drivers license - Olivia Rodrigo

In 'Drivers License' heeft Rodrigo het namelijk behalve over het rijden in de straat van haar ex-geliefde ook over een 'blond meisje', die 'ouder is dan haar', met wie eerdergenoemde ex het nu helemaal naar zijn zin heeft. Oftewel een beschrijving van... Sabrina Carpenter.

Voor fans was meteen duidelijk: Sabrina Carpenter is de reden waardoor de relatie tussen Rodrigo en Bassett op de klippen liep. Maar daar stopt het verhaal niet...

Sabrina Carpenter slaat terug

Een paar weken na de release van Drivers License (momenteel nummer 1 in verschillende hitlijsten) komt er een antwoord in de vorm van een tweede dramatische song. Sabrina Carpenter bevestigd met haar allernieuwste single 'Skin' bovengenoemde theorie, want de verwijzingen zijn bijna letterlijk. Een blik op de lyrics:

"Maybe we could have been friends / If I met you in another life. / Maybe then we could pretend / There's no gravity in the words we write. / Maybe you didn't mean it / Maybe ‘blonde’ was the only rhyme.”

In 'Skin' geeft Carpenter met andere woorden haar versie van de ingewikkelde driehoeksverhouding. En hoewel de hierboven geciteerde lijnen nog aardig blijven, is het refrein niet zo vriendschappelijk: met “you can try to get under my skin, while hе’s on mine” maakt Sabrina duidelijk hoe de vork in de steel zit. Zij heeft dan wel de man gekregen, Olivia Rodrigo heeft er een dikke nummer 1 hit mee te pakken, en wie weet de start van een succesvolle carrière als singer-songwriter. Taylor Swift is alvast zeker van dat laatste.