Is ‘The Idol’ gebaseerd op het leven van Selena Gomez?

Geüpdatet op 21 juni 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Is ‘The Idol’ gebaseerd op het leven van Selena Gomez? Getty Images

Het drama rond HBO-serie 'The Idol' neemt toe. Co-producer en schrijver The Weeknd zou de serie namelijk gebaseerd hebben op het leven van zijn ex-vriendin Selena Gomez.

Nog voor 'The Idol' in première ging, hing er al drama in de lucht. En nu de HBO-serie begin juni verschenen is, blijft ze een veelbesproken onderwerp. Op sociale media gaan namelijk geruchten rond dat 'The Idol' zou gebaseerd zijn op het leven van Selena Gomez. De makers en acteurs ontkennen dat. Toch zijn er enkele opvallende gelijkenissen tussen de serie en het leven van de zangeres.

Selena Gomez is ex-vriendin van The Weeknd

Het is niet onmogelijk dat The Weeknd inspiratie haalde uit het leven van Selena Gomez voor zijn serie 'The Idol'. De twee popsterren hadden in 2017 namelijk enkele maanden een relatie. In die periode bereidde Selena Gomez haar comeback voor na een pauze door gezondheidsproblemen en mentale moeilijkheden. Op een recente persconferentie tijdens het filmfestival van Cannes vertelde The Weeknd bovendien dat het hoofdpersonage Jocelyn uit 'The Idol' gebaseerd is op de ervaringen van andere artiesten waarvan hijzelf getuige is geweest. Selena Gomez werd niet expliciet vernoemd, maar de gelijkenissen tussen de popster en personage Jocelyn zijn op z'n minst opvallend.

selena gomez the weeknd The Idol serie
Getty Images

Gelijkenissen tussen Selena Gomez en Jocelyn

Fans hebben de voorbije weken de gelijkenissen tussen 'The Idol' personage Jocelyn en Selena Gomez opgelijst en verspreid op sociale media. Zo wordt Jocelyn net als Selena omringd door een strikt team dat er alles aan doet om haar carrière succesvol te maken. Daarnaast heeft de fictieve popster faam verworven als kindsterretje. Ook dat is een link met Selena, die op jonge leeftijd al de hoofdrol speelde in 'Wizards of Waverly Place' op Disney Channel.

Verder onthulde Selena Gomez in haar documentaire 'My Mind & Me' dat de relatie met haar assistent soms toxisch was. Je raadt het al: ook Jocelyn heeft in 'The Idol' een slechte relatie met haar assistent. Tot slot heeft Jocelyn een tour moeten annuleren wegens mentale problemen. Exact dat scenario overkwam Selena tijdens haar 'Revival Tour' in 2016.

Gelijkende albumcover

De duidelijkste referentie van 'The Idol' naar Selena Gomez zit volgens fans in de covershoot die Jocelyn doet voor haar nieuwe album. Tijdens die shoot draagt Jocelyn haar ziekenhuisbandje, omdat mentale moeilijkheden volgens haar manager sexy zijn. Dat doet denken aan de foto's die Selena maakte om haar eerste single 'Bad Liar' te promoten na haar geannuleerde 'Revival Tour'. Op de foto's draagt Selena ook een ziekenhuisbandje.

Bovendien poseerde Selena naakt voor de cover van haar album 'Revival' om van haar brave Disney imago af te raken. Ook Jocelyn doet dat in 'The Idol' om een gelijkaardige reden. Zowel bij Selena als bij Jocelyn was het een idee van hun entourage om meer in te zetten op seks en niet van de zangeressen zelf.

Revival cover van Selena Gomez
Revival cover van Selena Gomez

Wat er waar is van de beweringen is niet te achterhalen, aangezien de makers en acteurs van 'The Idol' beweren dat de serie op alle grote popsterren gebaseerd is. Toch zijn de gelijkenissen met het leven van Selena Gomez opvallend, zeker gezien het verleden van de zangeres met The Weeknd....