Drop the Mic: rapper Miss Angel is klaar om meer van zichzelf te tonen

Geüpdatet op 15 juni 2023 door Lore Ginneberge
Drop the Mic: rapper Miss Angel is klaar om meer van zichzelf te tonen Shots by Arian

De Antwerpse Miss Angel is de rijzende ster van de Belgische rap. Ze brengt sinds 2018 singles uit en werkte al samen met onder meer Zwangere Guy en Selah Sue. Dankzij haar explosieve podiumprésence stond ze al op Rock Werchter, Pukkelpop, Dour, Couleur Café én veroverde ze zelfs een plek op een billboard op Times Square.  En dat is slechts het topje van de ijsberg, verklapt Miss Angel (echte naam Angela): "Ik ben klaar om meer van mezelf te laten zien."

Wat brengt de zomer?

“Ik ga verschillende singles droppen deze zomer en ben te zien op Gentse Feesten en de Antwerp Pride. En ik wil er nog niet te veel over kwijt, maar ik ben momenteel vaak in de studio want ik werk aan mijn eerste echte album. Ik ben klaar om mezelf meer te tonen, want ik heb het gevoel dat ik voor velen nog een mysterie ben.”

Je ging al samenwerkingen met merken aan en denkt duidelijk na over je podiumlooks. Hoe omschrijf jij je stijl?

“Mijn stijl is tussen tomboy en chic. Ik ben al van kleins af aan een modemeisje, maar altijd op mijn manier. Ik heb het nooit erg gevonden dat ik bepaalde trends niet kon volgen. Als kind had ik geen Lelli Kelly’s of Nikes, ik droeg mijn schoenen gewoon tot ze kapot gingen. (lacht) Dat heeft me geleerd om blij te zijn met wat ik heb. De tweedehandswinkel was mijn snoepwinkel. Nu mix ik nog steeds graag dure en betaalbare stuks.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BIG MISS ANGEL 🏆 (@big.misss)

Wat is volgens jou de grootste uitdaging voor vrouwen in de muziekindustrie?

“Er heerst een stereotype van hoe vrouwelijke artiesten moeten zijn. Ik val een beetje uit de boot omdat ik enkel rap en niet zing, niet iedereen lijkt dat te snappen. Bovendien heb ik bewust een volledig vrouwelijk team, van manager en stylist tot dj en dansers. Voor mij voelt dat heel natuurlijk, want ik ben opgegroeid tussen zussen. Maar als we ergens samen aankomen, zijn alle ogen op ons gericht. Plots weten sommige mensen niet hoe ze zich moeten gedragen. We zien er dan ook allemaal erg goed uit.” (lacht)

In de Amerikaanse hiphopscene worden vrouwelijke rappers continu met elkaar vergeleken en zelfs tegen elkaar opgezet. Is dat in België anders?

“Dat bestaat ook wel in België. Aan het begin van mijn carrière werd al eens geïnsinueerd dat ik Coely van de troon zou stoten. Waarom moet er maar één troon zijn? Kan er dan maar één zwarte vrouw aan de top staan? Dat creëert onbewust spanningen tussen de vrouwen onderling. We zijn altijd heel blij om elkaar te zien op evenementen, maar bij mannelijke artiesten heb ik meer het gevoel dat ze allemaal beste vrienden zijn. Ik voel de druk niet, want ik vind dat we nog steeds met te weinig zijn. Iedereen is welkom om muziek te maken. Zoveel te beter als anderen het goed doen, dan hebben we er nog coole vrouwelijke artiesten bij.”

Wanneer was je het meest trots op jezelf? 

“Ik zal nooit vergeten hoe ik op een gigantisch billboard stond op Times Square voor Spotify. Mijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen gaan dat nog mogen horen. (lacht) En ik ben ook trots op de festivals die ik op korte tijd heb mogen spelen. Ik was altijd goed voorbereid en heb laten zien dat ik een show kan geven. Ik ben blij dat dat goed werd onthaald en dat ik het volledig op mijn manier heb kunnen killen."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BIG MISS ANGEL 🏆 (@big.misss)

Hoe ziet jouw droomcarrière eruit?

“Ik voel dat andere landen mij binnenkort zullen oppikken en dat het allemaal nog sneller zal gaan. I wanna be big, en niet alleen in muziek. Ik zie mezelf als artiest en zou graag samenwerkingen met merken aangaan, ik zou willen acteren… ik wil het allemaal.”

Jouw soundtrack voor zomer 2023?

“Als ik ‘4EVA’ van Kaytraminé & Pharrell Williams opzet en de zon schijnt, dan is mijn dag gemaakt."