Sportreizen: de ideale vakantie voor sporters

Geüpdatet op 23 juni 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Sportreizen: de ideale vakantie voor sporters ©Pexel

Vakantie betekent meestal een onderbreking van je sportactiviteiten. Dat is niet het geval bij sportreizen, waarbij je net op vakantie gaat om te sporten.

Velen tellen ongeduldig af naar hun jaarlijkse reis, maar voor sporters is op vakantie gaan niet altijd een zegen. Het is namelijk moeilijk om te sporten wanneer je vrienden languit aan het zwembad liggen, van ’s middags cocktails drinken en twee keer per dag op restaurant gaan. Toch kan sport ook centraal staan tijdens je vakantie. Er zijn tal van buitenlandse sportwedstrijden of unieke trainingslocaties die je kan bezoeken op reis. Wij bespreken enkele sportreizen ter inspiratie.

Georganiseerde reizen en wedstrijden

Marathon in het buitenland

Jaarlijks organiseren heel wat internationale steden een marathon: Stockholm, San Francisco, Reykjavik, … Je kan je citytrip dus perfect combineren met zo’n loopwedstrijd. Een dag van je reis kan je je volledig sportief uitleven en op de andere dagen kan je de stad verkennen. Enkele dagen bekomen na een wedstrijd door een nieuwe stad te ontdekken, klinkt niet slecht, toch?

Fitness bootcamp in een buitenlands resort

Sommige reisorganisaties, zoals KilRoy, bieden een fitness bootcamp aan in het buitenland. Tijdens zo een bootcampreis train je dagelijks en leer je andere sportievelingen kennen. De bootcamps vinden plaats in luxe-resorts overal ter wereld. Na je training kan je dus heerlijk ontspannen of de omgeving verkennen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KILROY Finland (@kilroyfinland)

Sportief vrijwilligerswerk

Wil je jouw liefde voor sport graag delen met anderen? Dan is sportief vrijwilligerswerk in het buitenland iets voor jou. De organisatie Projects Abroad heeft enkele projecten lopen waarbij je naar het buitenland gaat om kinderen in een moeilijke situatie een sport aan te leren. Voetbal, basketbal, surfen, … alles is mogelijk. Met zo een sportreis help je niet enkel kinderen, je ontdekt ook een nieuwe cultuur.

De mooiste plekjes om zelfstandig te sporten

Wandelen in de Dolomieten

Als je houdt van lange wandelingen, dan zijn de Dolomieten in Italië de ideale vakantiebestemming voor jou. Het landschap biedt prachtige vergezichten om tijdens je tochten te bewonderen. Bovendien loopt er een pad van 150 km door het berglandschap, de Alta Via-trail, die zowel begaanbaar is voor wandelaars als voor lopers. Na het sporten kan je afkoeling zoeken in een van de prachtige meren in de omgeving of tot rust komen in de Terme Merano.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dolomites Unesco (@dolomites.guide)

Duiken in de Rode Zee

Egypte staat bekend om haar resorts en rijke cultuur, maar het is ook de ideale plek om te duiken. De Rode Zee is een van de mooiste zeeën ter wereld en staat gekend als een paradijs voor duikers. Het heldere water verbergt een bruisend onderwaterleven met kleurrijke vissen en koralen in alle vormen. Bovendien heeft de Rode Zee een aangename temperatuur en zijn de stromingen zeer mild.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Sea Explorers (@redseaexplorers)

Rivieren bevaren in Ijsland

De ruwe natuur van Ijsland is de perfecte locatie voor tal van sporten. Je kan er prachtige wandelingen maken, via canyoning de grotten verkennen of de vele rivieren verkennen met een kayak. De ruige natuur maakt de meeste sporten wel uitdagender, maar de plekjes die je tijdens het sporten ontdekt, zijn dat meer dan waard. Na een sportieve dag kan je uitrusten in een van de natuurlijke warmwaterbronnen.