10 verborgen bars die je Europese stedentrip onvergetelijk maken

Geüpdatet op 1 juni 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
10 verborgen bars die je Europese stedentrip onvergetelijk maken © Unsplash

Wat is er leuker als je op citytrip bent dan de avond afsluiten in een gezellige bar ver weg van de toeristische drukte? Wij lijsten 10 verborgen bars op in Europese steden waar je in alle rust kan genieten van de lekkerste drankjes.

Een bar verborgen achter een wasmachine of boekenkast. Je hebt waarschijnlijk al filmpjes gezien van verborgen speakeasy's in steden als Parijs of Londen. Zulke bars zijn de laatste jaren erg populair en vind je dan ook - als je goed zoekt - in verschillende Europese steden. Wij lijsten tien verborgen bars op die zeker op je citytrip-planning moeten staan.

Trillby & Chadwick in Helsinki

Om Trillby & Chadwick te vinden zal je je ogen goed moeten openhouden. Langs buiten zie je geen enkel teken van de speakeasy in de stijl van de roaring twenties. Heeft je gps je naar de juiste plaats gebracht, ga dan binnen en bel via een antieke telefoon naar Trillby & Chadwick. Een medewerker brengt je naar de bar die gebaseerd is op een oud detectivebureau in London met dezelfde naam. Je kan er genieten van drankjes met unieke ingrediënten zoals popcorn en avocado.

Waar? Katariinankatu Torikorttelit, Helsinki

sonofapunch.com

Tausend in Berlijn

Om bar Tausend te vinden, moet je op zoek gaan naar een ijzeren deur in de buurt van de treinonderdoorgang van het Friedrichstrasse station. De moderne bar is gedecoreerd met spiegels en 3D kunstwerken. Je kan er genieten van verschillende cocktails en er vinden regelmatig optredens plaats.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BAR TAUSEND (@bar.tausend.berlin)

Waar? Schiffbauerdamm 11, Berlijn

tausendberlin.com

Spirito in Rome

Een deur in het hamburgerrestaurant Premiata Panineria leid je naar de verborgen bar Spirito. De bar is ingericht als een casino en serveert drankjes op blackjack of roulettetafels. Je kan er zelf ook spelen en je gewonnen chips omruilen voor cocktails.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Spirito (@spirito_pigneto)

Waar? Via Fanfulla da Lodi 53, Rome

club-spirito.com

The Blind Pig in Dublin

The Blind Pig is verborgen onder de straten van het centrum van Dublin. Om in de bar te raken moet je reserveren. Het personeel vertelt je waar je de ingang kan vinden en welk wachtwoord je moet gebruiken. De ondergrondse bar serveert cocktails in de stijl van de jaren twintig. Ze is dan ook vernoemd naar de politie die een oogje dichtkneep voor de verboden bars tijdens de drooglegging.

Waar? Suffolk Street 18, Dublin

theblindpig.ie

Candelaria in Parijs

Candelaria is een verborgen bar in Parijs die de sfeer van een Zuid-Amerikaanse speakeasy oproept. De bar ligt verborgen achter een tacobar met dezelfde naam. Een deur achterin het restaurant brengt je naar de speakeasy. Daar kan je genieten van cocktails en drankjes met een Zuid-Amerikaanse touch.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Candelaria (@candelariaparis)

Waar? Rue de Saintonge 52, Parijs

candelaria-paris.com

Bobby’s Free in Barcelona

Een kapperszaak in het hartje van Barcelona verbergt Bobby’s Free. Een bar die doet denken aan een Amerikaanse speakeasy uit de tijd van de drooglegging. Om er binnen te raken heb je een wachtwoord nodig dat iedere maand verandert. Gelukkig is een bezoek aan de instagrampagina voldoende om te ontdekken wat het wachtwoord is. Als een echte speakeasy serveert Bobby’s Free klassieke, maar ook innovatieve cocktails.

Waar? Carrer de Pau Claris 85, Barcelona

bobbysfree.com

World Class Room in Amsterdam

Boven het restaurant Pigs & Punch bevindt zich de verborgen bar World Class Room. Ze ligt verscholen achter een koelkastdeur in het restaurant. World Class Room lijkt op een eetkamer met een grote tafel. De plaatsen zijn beperkt dus reserveren is noodzakelijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door World Class Room (@world_class_room)

Waar? Utrechtsestraat 30A, Amsterdam

world-class-room-amsterdam.com

Callooh Callay in Londen

De bar Callooh Callay verbergt niet een maar twee speakeasy's. De niet-verborgen bar heeft een victoriaans interieur en is makkelijk te vinden. Ga je door een kast in die bar, kom je terecht in de eerste verborgen speakeasy. Neem je daar de trap naar boven, dan kom je terecht in de tweede verborgen bar. Op beide plekken heerst een gezellige sfeer door de neonverlichting aan de muren en de rockmuziek op de achtergrond. Callooh Callays cocktails hebben al verschillende prijzen gewonnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Callooh Callay (@calloohcallaybar)

Waar? Rivington Street 65, Shoreditch, Londen

calloohcallaybar.com

Tazu in Antwerpen

Tazu ligt verborgen in een historisch steegje in de binnenstad van Antwerpen. De bar is – letterlijk – een verborgen parel. Het moderne interieur is namelijk ontworpen door de bekende designer Axel Vervoordt. De cocktails hebben dan weer een prijs gekregen van Michelin. Naast het interieur en de drankjes kan je ook genieten van enkele kleine versnaperingen waaronder sushi.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tazu (@tazu_antwerp)

Waar? Vlaaikensgang 8A, Antwerpen

tazu.be

LEES OOK: Tazu: gloednieuwe cocktail- en sushibar in Antwerpen

The Clumsies in Athene

De bar is makkelijk te vinden in de Griekse stad, maar de verborgen kamer bovenaan een trap is niet zo zichtbaar. De bar met een authentiek huiselijke interieur verbergt een gezellig kamer waar je met een kleine groep kan genieten van cocktails. Een ideale afwisseling tussen de bezoeken aan de historische ruïnes van Athene.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Clumsies (@the_clumsies)


Waar? Praxitelous 30, Athene

theclumsies.gr