Welkom in de Roaring Twenties

Gepubliceerd op 10 november 2022 door ELLE Partner
Marciano by GUESS

De nieuwe Marciano by GUESS Holiday-capsulecollectie is even roerig als de jaren twintig zelf.

Parijs, 1922: een tijd van extravagante feestjes, opzichtige luxe, onverbiddelijk prohibitionisme en wild dansen op jazzmuziek en de Charleston. We bevinden ons in het huis van Zelda en Francis Scott Fitzgerald, in de Rue Vaugirard 58. Het iconische paar vertoefde graag in de wijk Montparnasse en omringde zich met andere beroemde creatievelingen van de Lost Generation. Picasso, Dalí, Hemingway en Ezra Pound waren er graag geziene gasten.

Marciano by GUESS
Avondjurk met donkerzwarte pailletten en zilveren accenten. Voor hem, een kostuumvest met strik. Alles Marciano by Guess.

We voelen die sfeer nazinderen in de romans van Francis Scott. Denk maar aan het betoverende landgoed van Jay Gatsby uit De Grote Gatsby. Het staat voor een tijdperk waarin een hele generatie volop van het leven genoot. Transgressie, prestige, verfijning... Hoe gekker je leefde, hoe meer bewondering je oogstte. En het toppunt was wel een reis van Europa naar de Verenigde Staten.

Robijnrode zijden avondjurk met franjes. Parelketting met juwelensluiting. Kristal pavé choker. Alles Marciano by Guess.

En in die Verenigde Staten, in het sprankelend-creatieve Los Angeles, zag Marciano by Guess het licht (de eerste samenwerking van het onmiskenbare label GUESS). De kleding en accessoires van Marciano by Guess doordrenken het dagelijkse leven met glamour. De lijn is bedoeld voor eigentijdse trendsetters met een geraffineerde smaak en verleidelijke ogen. Ja, net zoals de diva's uit de stomme films van de jaren twintig. Want dat zijn de muzes van Marciano by Guess, met hun legendarische stijl vormen ze de inspiratiebron voor de fonkelendste Capsulecollectie van het jaar.

Zwart zijden crêpetopje met fijne bandjes versierd met tone on tone veren. Gouden maxi armband. Oorbellen met kristallen en hartvormige hangers. Strapless jurk met Art Deco patroon en rok met veren. Alles Marciano by Guess.

De sfeer was optimistisch en altijd was wel ergens een party aan de gang. Dat zien we ook terug in de glamoureuze en vrijpostige mode van die tijd: kleding om de hele nacht lang te dansen in illegale kroegen en exclusieve nightclubs. Niets was too much: veren, franjes, kant, fluweel, glazen kralen en halfedelstenen glinsterden op charlestonjurken, robes de soir en zilveren cocktailjurken. De perfecte outfits om te dansen, te sprankelen, aandacht te trekken, uniek te zijn en harten sneller te laten slaan.

Avondjurken geborduurd met pailletten en franjes. Alles Marciano by Guess.

De inmiddels iconische revolutionaire modetrends van "les années folles" zijn synoniem voor aanlokkelijke, uitbundige en verfijnde vrouwelijkheid. Met ontblote benen en armen en diepe ruguitsnijdingen lieten de dames zien dat de tijd van soberheid en eenvoud voorbij was. Het is een stijl die onsterfelijk is gemaakt door de eeuwige "party girl" Daisy Buchanan (de vrouw waar Gatsby verliefd op was), een stijl die de vrijheid, onafhankelijkheid en immense sensualiteit van alle vrouwen overal ter wereld verheerlijkt.

Metallic paillettenjurk met geometrisch patroon geïnspireerd op de Roaring Twenties. Nude lederen pumps met gouden metalen neus.
Avondlook met een top en bijpassende lange rok in pailletten. Goud metalen ketting. Marciano by Guess.

Open dus je kleerkast en keer terug in de tijd naar de Roaring Twenties. Wervel de weelderige, fonkelende kamers binnen van het huis in de Rue Vangirard 58 of Gatsby’s landgoed. Voel je thuis tussen de prachtige houten wandpanelen, grote spiegels en chaises longues in art-nouveaustijl. Ontdek de nieuwe Holiday-Capsulecollectie van Marciano by GUESS!

Die nieuwe Holiday Capsule Collection 2022 is sprankelend en chique. Ze geeft perfect uiting aan de visie van Marciano by Guess. Die zet immers altijd de essentie van vrouwelijkheid in de kijker. Zijn modellen laten de vrouwelijke vormen mooi tot hun recht komen en hebben oog voor alle vrouwen, hoe en waar dan ook ter wereld.

Kanten mini-jurk in goud. Marciano by Guess.

De Holiday 2022-collectie ademt een unieke charme uit. De ultraglamoureuze stukken laten ons dromen van de iconische gewaden van de vrouwen op Gatsby's feestjes. Deze items zijn ontworpen uit een gevoel van weemoed naar die zorgeloosheid, weelde en stijl uit de turbulentste jaren van de twintigste eeuw. "Overdaad", ja maar altijd in combinatie met een ongelofelijke charme, nonchalance en benijdenswaardige elegantie.

Mini-jurk met transparant en reflecterend paillettenborduursel en V-hals. Oorbellen met hangers.
Tone on tone top. Marciano by Guess.

Een waterval van geometrische art-decopatronen, sterke lijnen, felle kleuren en gedurfde contrasten. De Holiday Capsule Marciano by Guess laat vintage-inspiratie en eigentijdse trends samenvloeien. Het resultaat is een tijdloze mix die bij elke gelegenheid past.

Zwart satijnen avondkleding met jasje, bijpassende palazzo broek en strapless top met rits en een sweetheart halslijn. Kristallen ketting. Marciano by Guess.

Sexy, nauwsluitende mini-jurkjes zijn verfraaid met rijen lange franjes, lovertjes, veren en kantwerk. Romantische, zwierig lange jurken benemen de adem met een glimp blote huid.

De "total look" - samengesteld uit een blazer en een broek - past perfect bij het gevederde topje met spaghettibandjes. En last but not least wordt deze Capsule-collectie vervolledigd door een glinsterende crop top met lange mouwen. Die laat zich trouwens heerlijk combineren met de kokerrok met voorsplit.

Avondjurk met open rug, paillettenborduursel en franje. Marciano by Guess.

Zelfs het kleurenpalet herinnert aan de eindeloze luxe van de jaren twintig: prachtig goud, zilver, glanzend zwart, glinsterend crème met een vleugje elektrisch blauw en karmijnrood.

Klaar voor een portie glitter op de dansvloer? De volledige collectie is vanaf begin november verkrijgbaar, zowel in de boetieks als op de Marciano-website. De place to be voor bruisende winteravonden.

Bekijk de roerigste Holiday-Capsulecollectie.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Guess.
www.guess.eu

LEES MEER: 

Yvan's: juwelen en vakmanschap, van vader op dochter

Wish list: deze designer musthaves ga je deze herfst overal zien

Deze kleding draag je best in het vliegtuig op vakantie