Hier vind je de mooiste zwangerschapskledij voor elke gelegenheid

Geüpdatet op 19 juni 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
Hier vind je de mooiste zwangerschapskledij voor elke gelegenheid Unsplash

Begint je zwangerschapsbuik steeds zichtbaarder te worden en zitten je kleren steeds strakker? Dan wordt het misschien eens tijd voor een uitgebreide shoppingtrip, hier vind je de leukste zwangerschapskledij.

Shoppen wordt opeens een heel stuk moeilijker wanneer je rekening moet houden met een steeds groeiende zwangerschapsbuik. Je favoriete outfits moeten voor even plaatsmaken voor een hele nieuwe garderobe en hoewel shoppen normaal vanzelf gaat, is dat bij zwangerschapskleding niet altijd zo eenvoudig. Waar vind je de leukste stuks? En welke kleding kan je na de zwangerschap nog dragen? Dit zijn onze favoriete zwangerschapsitems.

Onze selectie zwangerschapskledij

Momster maakt zwangerschapskledij die je ook na de zwangerschap nog kan dragen. Alle kleding is daarnaast ook voorzien van handige knoopjes en ritsen wat het makkelijker maakt om borstvoeding te geven.

zwangerschapskledij jurk
Zwangerschapsjurk, Momster

Shop hier

Heb je totaal geen idee meer wat je nog kan aandoen op de werkvloer? Gelukkig bestaan er ook geklede pakken voor tijdens de zwangerschap. De blazer kan je ook na de zwangerschap blijven dragen.

zwangerschapskledij pak
Zwangerschapssuit, Mamalicious

Shop hier

Grote kans dat je tijdens je zwangerschap -helemaal terecht- meer tijd in de zetel spendeert. Dan kan een goed huispak natuurlijk niet ontbreken. Omdat elk huispak beter zit als het oversized en comfy is, kan je ze ook makkelijk na je zwangerschap nog dragen.

zwangerschapskledij huispak
Huispak, JBC

Shop hier

Het is niet omdat je zwangerschapskledij draagt dat je niet meer mee kan zijn met de trends. Ook zwanger kan je er op je best uitzien, bijvoorbeeld met deze mooie denim midirok met split, speciaal ontworpen voor zwangere vrouwen.

zwangerschapskleding midirok
Midirok met split, H&M

Shop hier

Misschien niet meteen het eerste waar je aan denkt, maar een zwangerschapsbeha is ook een echte must. Deze beha's rekken mee naarmate je zwangerschap vordert en hebben vaak knoopjes vooraan die de borstvoeding een stuk makkelijker maken.

zwangerschapskleding beha
Zwangerschapsbeha, Vero Moda

Shop hier

Chique diner of gala gepland? Dan kan een mooie galajurk zeker niet ontbreken. Op de website van Asos vind je in de maternity collectie de mooiste galakleding.

zwangerschapskledij galajurk
Galajurk, Asos

Shop hier

Klaar voor een stranddag, maar geen zin om je babybelly te exposen? Dan zijn zwangerschapsbadpakken de ideale oplossing. Super comfortabel en de mogelijkheden zijn eindeloos.

zwangerschapskleding badpak
Badpak, Next via Zalando

Shop hier