SOS Strand: welk badpak voor jouw lichaam?

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
SOS Strand: welk badpak voor jouw lichaam?

badpak canvas 33
Het badpak is goed op weg om de bikini van de troon te stoten: deze zomer mag je badkostuum gewoon uit één deel bestaan. Vreemd genoeg durven veel vrouwen de look niet aan, het badpak zou enkel voor Baywatch typetjes zijn weggelegd. Nonsens, wij tonen je welk badpak bij jouw lichaamstype past: 

1/

1. Appelvormig figuur

Je hebt brede schouders, grote borsten, smalle heupen en een buikje.

Een bandeaumodel maakt je borsten optisch een maatje kleiner, terwijl een voorgevormd model voor extra steun zorgt: aan jou de keuze! Om je buikje te verbergen, kan je een badpak dragen met colorblock. Dit creëert de illusie van een zandloper figuur.

Diagonale details geven eveneens een goede camouflage voor een dikkere buik.

 

2/

2. Peervormig figuur

Je heupen zijn breder dan je schouders en borsten, je hebt zwaardere bovenbenen en billen.

Je kan extra borsten faken door een badpak te dragen met stroken en andere versieringen vanboven, die meer volume creëren. Ook badpakken met verticale of horizontale strepen zorgen voor een volumineuzer effect. Op die manier is je lichaam meer in evenwicht.

Heb je een dikkere poep en bovenbenen, kies dan voor een badpak dat de aandacht naar de bovenste helft van je lichaam afleidt. Dit kan door asymmetrische badpakken (één-schouder badpakken) en een diep ingesneden badpak.

 

3/

3. Aspergevormig figuur

Je bent slank en atletisch gebouwd, je hebt niet echt een taille en weinig curves. Je heupen en schouders zijn beide smal.

Je wil de illusie van vrouwelijke rondingen creëren. Een diep decolleté geeft je meer cleavage en maakt je ook langer. Stroken en andere versieringen op je badpak accentueren je vormen en geven eveneens de illusie van meer volume. Ga voor opvallende details en drukke patronen, zodat het lijkt alsof je een vollere boezem hebt. Streepjes hebben eveneens een vergrotend effect.

Een badpak met een open rug geeft de indruk dat je vollere billen hebt.

Heb je een platte buik: toon hem! Hiervoor moet je niet per se een bikini dragen, er bestaan prachtige uitgesneden badpakken. De cut-out aan de zijkant maakt een grote gebogen lijn van de taille, die de indruk van een zandloper figuur wekt. 

4/

4. Een zandloper figuur

Je hebt een duidelijke taille, vollere borsten en je heupen zijn goed in verhouding met de rest van je lichaam.

Heb jij een zandloper figuur? Proficiat, je bent de droom van vele mannen. Met zo'n figuur kies je het best voor een badpak dat je taille accentueert.

(Stagiaire Elisabeth Devue)