SOS Strand: welk badpak past bij jouw lichaam?

Geüpdatet op 25 juli 2022 door Lore Ginneberge
SOS Strand: welk badpak past bij jouw lichaam? Elle and Rapha

Het badpak is goed op weg om de bikini van de troon te stoten. Wij tonen je welk badpak bij jouw lichaamstype past.

1. Appelvormig figuur

Je hebt brede schouders, grote borsten, smalle heupen en een buikje? Een bandeaumodel maakt je borsten optisch een maatje kleiner, terwijl een voorgevormd model voor extra steun zorgt: aan jou de keuze!

badpak C&A
Bandeau badpak, C&A, €29,99

Shop hier

Een zwempak met colorblock-print creëert de illusie van een zandloperfiguur. Diagonale details zorgen er eveneens voor dat het accent op de juiste plaatsen wordt gelegd.

marie jo swim shopping badpak
Badpak met diagonale lijnen, Marie Jo Swim, €150

Shop hier

2. Peervormig figuur

Je heupen zijn breder dan je schouders en borsten, je hebt zwaardere bovenbenen en billen.Geef de illusie van een grotere boezem door een badpak te dragen met stroken en andere versieringen die volume creëren bovenaan. Ook badpakken met verticale of horizontale strepen zorgen voor een volumineuzer effect en creëren evenwicht

calzedonia badpak
Blauw zwempak, Calzedonia, €48,90

Shop hier

Heb je een volle derrière of brede bovenbenen? Kies voor een model dat de aandacht op de bovenste helft van je lichaam vestigt. Dit kan door asymmetrische badpakken of een diep uitgesneden decolleté.

 

alex antwerp badpak zomer
Asymmetrisch badpak, Alex Antwerp, €190

Shop hier

3. Aspergevormig figuur

Je bent slank en atletisch gebouwd, je hebt niet zo'n uitgesproken taille en weinig curves. Je heupen en schouders zijn eerder smal. Je wil de illusie van vrouwelijke rondingen creëren door een diep decolleté of stroken en andere versieringen op je badpak. Zo accentueer je je vormen en geef je de illusie van meer volume. Een badpak met een open rug geeft dan weer de indruk van vollere billen.

elle and rapha
Baksteenrode swimsuit met ruches, Elle and Rapha, €145

Heb je een platte buik: toon hem! Hiervoor moet je niet per se een bikini dragen, er bestaan prachtige uitgesneden badpakken. De cut-out aan de zijkant maakt een grote gebogen lijn van de taille, die de indruk van een zandloperfiguur wekt. 

banana moon badpak welk type vorm lichaam
Badpak met twist, Banana Moon, €99

Shop hier

4. Een zandloperfiguur

Je hebt een duidelijke taille, vollere borsten en je heupen zijn goed in verhouding met de rest van je lichaam. Heb jij een zandloper figuur? Dan kies je het best voor een badpak dat je taille accentueert.

eres badpak zomer figuur
Badpak met strik, Eres, €500

Shop hier

frankies bikini
Monokini met print, Frankies Bikini, €114

Shop hier

MEER ZOMERSHOPPING: