Shopping: zomerse juwelen om mee te schitteren aan het zwembad

Geüpdatet op 27 juni 2022 door Lisa Aelvoet
Shopping: zomerse juwelen om mee te schitteren aan het zwembad Hey Harper

Het kwik schiet de hoogte in en een verfrissende plons biedt soelaas tijdens deze hete zomerdagen. Hoe intens jij ook geniet van een pool day, je juwelen zijn er waarschijnlijk minder mee opgezet. Wij gingen op zoek naar juwelen die je zorgeloos aan én in het zwembad kan dragen.

Oorbellen, arm-of enkelbanden, gelaagde halskettingen en body chains, we pimpen onze bikini of badpak maar al te graag met wat bling. Of je je dagen nu liever doorbrengt aan de rand van een zwembad of op het strand, het staat vast dat water, zon en zand geen ideale omgevingsfactoren zijn voor juwelen. Los van het feit waar je zwemt, moet je er bovendien rekening mee houden dat je sieraden kunnen afglijden of vallen in het water. De eerste vuistregel is dus om erfstukken of sieraden met een hoge emotionele of financiële waarde thuis te laten wanneer je gaat zwemmen.

LEES OOK: Zijn 'lab grown' diamanten een ethisch en duurzaam alternatief?

Juwelen aan het zwembad

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hey Harper (@heyharpershop)

Zwembaden bevatten doorgaans aanzienlijke hoeveelheden chloor om bacteriën en virussen te doden. Chloor houdt het water schoon voor zwemmers. Maar wat goed is voor het water waarin je zwemt, is minder goed voor je juwelen.

Chloor is immers een chemische stof die reageert met metalen zoals zilver, nikkel en zink. Zuiver goud kan in principe niet worden aangetast door chloor maar de kans is groot dat je gouden juwelen ook andere edelmetalen bevatten. Goud is immers een vrij zacht metaal. Om er sieraden van te kunnen maken worden dan ook vaak andere edelmetalen toegevoegd.

Wanneer chloor in contact komt met je sieraden zal de chemische reactie microscopische gaatjes veroorzaken. Dit verzwakt het metaal waardoor het na verloop van tijd kan breken. Daarenboven kan de chemische reactie er ook toe leiden dat je juwelen zwart kleuren. Terwijl diamanten en hardere edelstenen niet gevoelig zijn voor directe schade, kunnen zachtere edelstenen en doublets dof worden of putjes krijgen door contact met chloor en andere chemicaliën.

Juwelen op het strand

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AROZ jewelry (@arozjewelry)

In de zee is niet chloor maar wel zout de boosdoener. Vooral metalen als koper, tin en sterling zilver worden door zout water en zweet aangetast. Daarom hou je het op het strand beter bij goud, roségoud, witgoud en platina. Ongeacht het metaal blijft het wel aangeraden om je sieraden na een stranddag te wassen met water en een zachte zeep zodat het overgebleven zoutwater geen roest of aanslag kan veroorzaken.

Kies - met tan lines in het achterhoofd - ook eerder voor fijnere, delicate juwelen en geen brede armbanden té veel gelaagde halskettingen.

Bereid je voor op je hot girl summer met onze selectie waterproof juwelen.

Gouden oorringen van Bagatiba

juwelen zwembad Bagatiba
Gouden oorringen met diamant, €290, Bagatiba

Shop hier

Gouden ring van Anna + Nina

Juwelen zwembad Anna + Nina
Ring van 14k goud, €849, Anna + Nina

Shop hier

Ring van Aroz Jewelry

Juwelen zwembad Aroz Jewelry
Ring van 19k goud, €220, Aroz Jewelry

Shop hier

Armband van Diamani Per Tutti

Juwelen zwembad Diamanti Per Tutti
Gouden armband met diamanten, €430, Diamanti Per Tutti

Shop hier

Halsketting van Hey Harper

Juwelen zwembad Hey Harper
Waterproof halsketting, €44, Hey Harper

Shop hier