Trendalert: deze ‘ugly’ sandalen zijn deze zomer hot

Geüpdatet op 7 augustus 2023 door Lisa Aelvoet
Trendalert: deze ‘ugly’ sandalen zijn deze zomer hot Launchmetrics

Het eeuwenoude gezegde luidt: 'als je vriend het niets vindt, dan wéét je dat je outfit goed zit'. En dat geldt ook voor dé zomertrend van dit jaar. Want het zwarte eendje onder het schoeisel - oftewel de 'ugly' sandaal - verovert modeland.

Na de comeback van de sleehak, nemen zogenaamde 'ugly' sandalen het over. Ze zijn grotesk, intens en heftig - maar wél comfortabel. Wie wil lopen op wolken, is bij de 'ugly' sandaal aan het juiste adres. Maar hoe 'ugly' is 'ugly' nu precies? Wel, wanneer het op deze schoenentrend aankomt geldt niet: less is more maar wel 'hoe lelijker hoe beter'.

Daarenboven is de trend niet enkel voorbehouden voor vrouwen: ook mannen laten zich overtuigen. And we're here for it!

Launchmetrics

Shop onze selectie 'ugly' sandalen

1. Dr. Martens

ugly-sandalen-dr-martens
Forster sandalen, Dr. Martens, €109,99

Deze ugly sandalen met verstelbare riempjes zijn de zomervariant van de winterse Dr. Martens boots. Het ideale festival schoeisel als je het ons vraagt!

Shop hier

2. Gucci

ugly-sandalen-gucci
Roze rubberen platformsandalen, Gucci, €620

'Life in plastic is fantastic', moeten ook de designers van Gucci gedacht hebben. Deze rubberen platform sandalen zouden niet misstaan in Barbies schoenenkast - of in onze.

Shop hier

3. Teva

teva-ugly-sandalen
W Midform Universal-sandalen, Teva, €69,95

Wie 'ugly' sandalen zegt, zegt Teva, aka de voorvader van de lelijke schoenentrend. Hoewel sommigen deze sandaal van Duitse makelij als weerzingwekkend beschouwen, vormen ze het perfecte paar voor op vakantie. Want naast comfortabel zijn ze ook nog eens waterdicht.

Shop hier

4. Jonak

ugly-sandalen-jonak
Lago lederen sandalen, Jonak, €115

Dit lederen paar van het Franse Jonak doet ons hart sneller slaan. Het soepele leer in combinatie met de rubberen zool zorgen voor het nodige comfort terwijl de robuuste uitstraling de look afmaakt.

Shop hier

5. Crocs

ugly-sandalen-crocs
Hiker Xscape sandalen, Crocs, €59,99

Crocs mocht uiteraard niet ontbreken in dit rijtje. Met deze Hiker Xscape-sandalen omarmt het merk haar ugly shoe-status en schakelt het een versnelling hoger. Dit paar Crocs in de kleur vanilla is alles wat we van een ugly sandaal wensen en meer.

Shop hier