Sleehakken zijn helemaal terug in 2023 (maar zien er anders uit)

Geüpdatet op 3 juli 2023 door Daphne Dorgelo
Sleehakken zijn helemaal terug in 2023 (maar zien er anders uit) Launchmetrics Spotlight

De sleehak is terug! Maar voordat je je oude sleehakken uit de kast trekt, is het goed om te weten dat ze er dit jaar iets anders zullen uitzien. En hoe!

In 2023 zien we sleehakken in de vorm van muiltjes. Denk aan slingback- en Mary-Jane-stijlen, met sculpturale vormen en gestroomlijnde silhouetten zonder platform. En daar zijn we maar wat blij mee, want met het sandalenseizoen (bijna) in volle gang, is de sleehak heel veelzijdig. Het is niet zo hoog als een klassieke hak en biedt een paar welkome centimeters terwijl het toch comfortabel blijft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grece Ghanem (@greceghanem)

Vooraanstaande ontwerpers hebben hun creatieve geesten losgelaten op deze klassieke stijl en hebben fantastische interpretaties geleverd. Met de invloed van onder meer Bottega Veneta en Prada worden de sleehakken van 2023 gekenmerkt door gedurfde uitsneden en hakvormen die op zichzelf artistieke meesterwerken zouden kunnen zijn. Zelfs de volgende herfstcollecties (van merken als Ferragamo, Francesca Liberatore en Givenchy) komen al met de mule wedge, wat bewijst dat de trend hier is om nog wel even te blijven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Claire Rose Cliteur (@clairerose)

Shop ze hier

Of je nu op zoek bent naar een chique stijl voor een zomerfeestje of een casual look voor een dag in het centrum, deze sleehakken zijn de perfecte metgezel.

Asymmetrische haksandaal, Mango, €59,99

Shop hier

Wedge leather sandals, Gianvito Rossi, €650

Shop hier

Terra wedge leather mules, Loewe, €880

Shop hier

Punta Pump, Bottega Veneta, €790

Shop hier

Muiltjes met sleehak, H&M, €29,99

Shop hier