Tiktok is in de ban van Wes Anderson, zo doe je mee aan de trend

Geüpdatet op 9 mei 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
Tiktok is in de ban van Wes Anderson, zo doe je mee aan de trend

Tegenwoordig wordt elke werkdag, citytrip en huishoudelijk taak verheven tot een Wes Anderson-film. Geen idee wie hij is, noch hoe deze trend in elkaar zit? Wij praten je bij.

De kans is groot dat je For You-pagina de laatste weken wordt gedomineerd door pastelkleuren, een herkenbaar deuntje en scènes die er een beetje ongemakkelijk uitzien. Herkenbaar? Dan ben je waarschijnlijk beland op Wes Anderson-TikTok. Allemaal goed en wel natuurlijk, maar wie is de beste man en waar kan je hem van kennen?

Wes Anderson is een Amerikaanse regisseur die onder andere 'The Grand Budapest Hotel' regisseerde, een van de vele films die perfect aansluit bij Wes' stijl dankzij de retro snoepjeskleuren en soms bizarre scènes. Maar hij regisseerde bijvoorbeeld ook 'Fantastic Mr. Fox', een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl.

Hoe werkt de trend?

Wil je graag je eigen versie maken van de trend, dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Het eerste wat je moet doen is een activiteit bedenken die je graag wil filmen. Een etentje met je vriend, de weg naar je werk of misschien wel de vuilniszakken buitenzetten, je kan het zo gek niet bedenken.

Voeg dan het iconische stuk uit het liedje Obituary toe uit de Wes Anderson film 'The French Dispatch'. Om het typische kleureffect te bekomen kan je via de app Capcut kiezen voor de filter 'green orange'. Doe nu nog een kleurrijke outfit aan en film je actie in verschillende shots. Zorg ervoor dat je beelden er ongeveer symmetrisch uitzien, vergeet niet om ook een paar overhead shots toe te voegen en je TikTok is klaar.

@zahmarna.kate Якби Вес Андерсон зняв кіно про стюардесу😉 #wesanderson #wesandersonfilm #wesandersonedit #cabincrewlife #stewardess #airbaltic #стюардеса ♬ Obituary - Alexandre Desplat

@joshandmattdesign What a nice day. See you tomorrow! Lots of love xx #wesanderson ♬ original sound - TJ Grewal

@ajtheillustrator Scream directed by Wes Anderson (a short film by AJ and @heidimaetrix) Go to Heidi’s page for part two. She’s on the haunt for the perfect iceSCREAM. 😋🍦💕👻 #wesanderson #wesandersonfilm #wesandersonaesthetic #wesandersonfashion #scream #screamfranchise #ghostface #horrortok #horrormovies #horrortiktok #shortfilms #filmtok #fyp #foryou #ajtheillustrator ♬ Obituary - Alexandre Desplat

Nieuwe Wes Anderson film

Kan je maar niet genoeg krijgen van de Wes Anderson-stijl, dan hebben we goed nieuws. Er komt namelijk een gloednieuwe film aan van de Amerikaanse regisseur. De officiële releasedatum is 16 juni, maar vanaf 21 juni kan je de nieuwste Wes Anderson film 'Asteroid City' ook in België gaan bekijken. Hier alvast een voorsmaakje.