Daarom mag je de tweede editie van CORE festival niet missen

Geüpdatet op 7 april 2023 door Lore Ginneberge Foto’s: CORE Festival
Daarom mag je de tweede editie van CORE festival niet missen

Het belooft een legendarisch Pinksterweekend te worden dankzij de tweede editie van CORE Festival in Brussel.

Een stevige line-up met (inter)nationale toppers

De tweede editie van CORE Festival zal de Belgische festivalzomer in schoonheid aftrappen met een boeiende en eclectische mix van pop, quality indie, live elektronische muziek, hiphop, soul, R&B en alternative dance, verspreid over vier verschillende podia.

Het tweedaagse boutique festival heeft inmiddels haar volledige line-up voor 2023 bekendgemaakt. Het Ossegempark in onze hoofdstad zal onder meer Belgische artiesten verwelkomen als Angèle en Charlotte Adigéry & Bolis Pupul. Die worden aangevuld met grote namen als Masego, NxWorries, Pusha T, Moderat en alt-J.

CORE Festival geeft podium aan vrouwelijk talent

Het festival heeft veel aandacht voor diversiteit op het podium. Opvallend is bijvoorbeeld het grote aantal vrouwelijke artiesten op de affiche.

Bovengenoemde Belgische zangeressen verkeren in het gezelschap van Little Simz, Ravyn Lenae en PinkPantheress in het hiphop en R&B-genre, net als DJ's/producers Bibi Seck, Jayda G, The Blessed Madonna en Eliza Rose.

Meer dan muziek alleen

CORE Festival, een samenwerking tussen Tomorrowland en Rock Werchter, is meer dan zomaar een muziekfestival. Beide festivals bundelen de krachten om voor een verfrissende totaalervaring te zorgen vol muziek, natuur, kunst en food. Zo worden alle zintuigen geprikkeld met de kunstinstallaties van onder andere Joanie Lemercier, Fleur Roggeman en Reality Is. PLUS-ONE Gallery deelt dan weer digitale kunst van Victor Verhelst, Nicholas William Johnson, Jonas Lund en Tabor Rabok op het eyecatching Nabo podium. Het feit dat dit middenin het prachtige park plaatsvindt aan de voet van het Atomium, maakt de belevenis compleet.

Foodies worden verwend met een aantal originele foodtrucks en standjes - waaronder heel wat lokale bekenden. Zo zijn er de vlees- en veggie kroketten van Kroket, de curry's van Mission Massala, fish & chips van Bia Mara, bio pastagerechten van NONA en burgers van De Laet & Van Haver.

Praktische info

CORE Festival vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 mei 2023 in het Ossegempark in Brussel.

Een dagticket is er vanaf €82 (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage), een weekendticket vanaf 147 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage).

Tickets en info via corefestival.com