Dit zijn de vier favoriete technieken voor een orgasme bij vrouwen

Geüpdatet op 24 maart 2023 door Camille Vernin en Virginie Dupont
Dit zijn de vier favoriete technieken voor een orgasme bij vrouwen Riki Ramdani - Unsplash

Angling, rocking, shallowing en pairing... OK, de namen klinken misschien een beetje goedkoop. Maar dit zouden wel degelijk de vier efficiëntste technieken zijn voor vrouwen om een orgasme te bereiken.

Hoe kom je tot een orgasme tijdens penetratie?

Eerst en vooral willen we benadrukken dat ons verlangen en genot niet per se hoeven te leiden tot een hoogtepunt. We kunnen ook intens van het liefdesspel genieten als we het ultieme nirwana niet bereiken. Het kan gewoon heel fijn voelen, daar is niets mis mee. Maar als we ons gestoei met enkele gerichte tips & tricks nog spicier kunnen maken, dan zeggen we natuurlijk niet nee. Amerikaanse onderzoekers zijn bij drieduizend vrouwen nagegaan welke technieken hun genot tijdens de penetratie verhoogden.

Het begon in 1976, toen de Amerikaanse onderzoekster en seksuologe Shere Hite een rapport uitbracht. Daarin beweerde ze dat "de meeste vrouwen louter via coïtus slechts heel uitzonderlijk tot een orgasme komen". Anders gezegd: het grootste deel van de vrouwen komt slechts klaar door stimulatie van de clitoris. Sindsdien hebben heel wat recentere studies haar bevindingen bevestigd. Zo werd in 2021 een beroemd Amerikaans onderzoek gepubliceerd. De researchers hebben duizenden vrouwen gevraagd naar hun favoriete standjes en bedgeheimen. Zo zijn ze tot vier methodes gekomen om het genot tijdens penetratie te verhogen.

Angling, Rocking, Shallowing of Pairing?

Helemaal bovenaan de lijst van de climaxtechnieken (87,5% van de vrouwen) staat angling. Die methode houdt in dat je je bekken tijdens de daad in verschillende posities draait tot je de perfecte hoek (angle) vindt.

Meteen daarna (84%) volgt de shallowing-techniek. Hierbij concentreer je je uitsluitend op de ingang van de vagina. Die zone zit vol zenuwuiteinden en is dus supergevoelig. Met andere woorden: oppervlakkige, ondiepe penetratie heeft meer effect dan diepe stoten.

Bij Rocking (76%) richt je je focus op het knopje van de clitoris. In de praktijk houd je je schaamstreek tegen die van je partner gedrukt. Doggy style of al te uitdrukkelijke heen-en-weerbewegingen zet je hierbij dus beter uit je hoofd. Hoe meer de penis in de vagina blijft, hoe meer de lichamen één worden en beide schaamstreken tegen elkaar aan schuren.

Tot slot (en vrij verrassend, eigenlijk), kiest 69,7% van de deelnemers voor pairing. Bij die methode ga je de clitoris tijdens de penetratie zelf stimuleren of je laat het je partner doen.

Noem de dingen bij hun naam

We vermelden erbij dat de studie geen belang hecht aan de relationele factoren die een rol kunnen spelen bij de keuze voor een bepaalde techniek. Onderzoek wijst dus uit dat vrouwen verschillende methodes verkiezen om bij de penetratie en de vaginale stimulatie zo veel mogelijk te genieten. Waarom is het belangrijk dat we die technieken benoemen en erover praten? Omdat de taal een instrument is waarmee vrouwen hun eigen voorkeuren kunnen ontdekken, waarna ze die ook aan hun partner kunnen overbrengen. Bovendien kunnen de resultaten van de studie hun eigen ervaringen en verlangens bevestigen en normaliseren. Want vaak bestaat iets pas echt, als je het ook benoemt.

LEES OOK

Onderzoek toont dat er drie soorten vrouwelijke orgasmes bestaan – dit zijn de verschillen

Bestaat een vaginaal orgasme echt – en hoe voelt het?

Tien voordelen van een orgasme voor je lichaam