10 series om te kijken als je klaar bent met ‘The White Lotus’

Gepubliceerd op 8 maart 2023 door Lore Ginneberge
10 series om te kijken als je klaar bent met ‘The White Lotus’ HBO

Wil je het zwarte gat opvullen dat het einde van 'The White Lotus' achterliet? Zet deze series op je kijklijst.

Eens in de zoveel tijd zijn er series die zo'n universeel succes kennen dat ze weken, nee mààndenlang, het onderwerp zijn aan de koffiemachine, tijdens familiediners of bij de kapper.

The White Lotus seizoen 2 - HBO
The White Lotus seizoen 2 - HBO

'The White Lotus' is zo'n reeks waarbij vele andere series in het niet vallen, en dat hebben we te danken aan het prettig gestoorde brein van schrijver en regisseur Mike White. Maar voordat White de HBO-hit maakte, schreef hij mee aan heel wat projecten die net zo hilarisch, scherp, donker en geweldig zijn als ieders favoriete vakantiedrama. De regisseur werkte samen met actrices als Jennifer Aniston en Laura Dern, kijkvoer genoeg om de honger te stillen na 'The White Lotus' seizoen 2.

1. Succession

Een ander HBO-pareltje dat je niet mag missen is 'Succession', zeker als je fan bent van 'The White Lotus' omdat je graag ziet hoe rijke mensen elkaar het leven zuur maken. De dramaserie volgt de familie Roy (losjes gebaseerd op de Australische Murdochs) die ruziet om het gigantische mediabedrijf van hun vader Logan. Logan Roy is echter niet van plan de macht zomaar uit handen te geven en zet zijn vier kinderen graag tegen elkaar op. Goed nieuws, want na de dramatische cliffhanger van seizoen 3 komt 'Succession' in de lente van 2023 terug met een vierde deel.

Te bekijken op Streamz.

2. Nine Perfect Strangers

De Hulu-reeks 'Nine Perfect Strangers' draait rond een rijk, disfunctioneel groepje dat elkaar ontmoet tijdens een exclusieve retraite die 'genezing' en 'transformatie' belooft. Net als de personages in de 'The White Lotus' worden deze negen hoofdrolspelers allemaal getekend door verschillende toxische privileges. De geheimzinnige Masha (Nicole Kidman) heeft de leiding, maar is ze wel de alwetende wellnessgoeroe die ze zegt te zijn?

Te bekijken op Amazon Prime Video.

3. The Industry

'Industry' volgt het leven van een groep ambitieuze afgestudeerden die allemaal strijden om een vaste baan in de Londense kantoren van een investeringsbank. Myha'la Herrold levert een verbluffende prestatie als Harper Stern, een intelligente New Yorkse rekruut die een geheim verbergt dat haar hele carrière bedreigt. Na de slopende kantooruren raken de werknemers van Pierpoint betrokken bij het ene na het andere schandaal, iets wat die fans van 'The White Lotus' zal bekoren.

Te bekijken op Streamz.

4. Clan

Deze Vlaamse serie uit 2011 start net als 'The White Lotus' met een overlijden. Je volgt vijf zussen, die een hechte clan vormen tot één van hen trouwt. De vier zien de duivelse echtgenoot als bron van alle ellende en beramen een plan om hem uit de weg te ruimen. Leuk weetje: de reeks werd door Apple TV+ gekocht en aangepast naar 'Bad Sisters' met Dublin als setting.

Te bekijken op Streamz.

5. The Resort

Volgens sommige kijkers is 'The Resort' een afkooksel van 'The White Lotus', anderen prijzen de reeks dan weer om de plottwists en humor. In 'The Resort' volg je een pas getrouwd koppel dat tijdens een luxevakantie opnieuw contact probeert te leggen. Ze bevinden zich echter al snel in het midden van een 15 jaar oud mysterie over een moord en enkele vreemde verdwijningen...

Te bekijken op Hulu.

6. Dead To Me

De Netflix-serie 'Dead to Me' is nog zo'n zwarte komedie waarbij je de personages afwisselend met sympathie en verafschuwing bekijkt. De plot draait om de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een brutale en uitgesproken weduwe en een zorgeloze vrouw (gespeeld door Christina Applegate en Linda Cardellini) met een schokkend geheim. Het is een grappige, aangrijpende weergave van verdriet en vriendschap met een mooi in beeld gebrachte emotionele lading.

Te bekijken op Netflix.

7. Enlightened

Voordat Mike White 'The White Lotus' creëerde, leverde hij 'Enlightened' af voor HBO. In de serie speelt Laura Dern de hoofdrol als Amy Jellicoe, die na een mentale inzinking besluit in te checken in een spirituele retraite. Na een 'wedergeboorte' gaat Amy terug aan het werk, om vervolgens te ontdekken dat ze een lagere functie binnen haar bedrijf heeft gekregen. Ze besluit wraak te nemen, en niets of niemand blijft gespaard.

Te bekijken op Hulu.

8. Arrested Development

Als je geobsedeerd bent door de welgestelde maar disfunctionele families in beide seizoenen van 'The White Lotus', is 'Arrested Development' iets voor jou. De show volgt de voorheen rijke familie Bluth, die zich nog niet heeft aangepast aan hun nieuwe leven nadat hun vader werd gearresteerd. De excentrieke cast sluit goed aan bij de wereld van Mike White, net als de satirische ondertoon van de reeks.

Te bekijken op Netflix.

9. Glass Onion: Knives Out

De seizoenen van 'The White Lotus' en 'Knives Out' werden ongeveer op hetzelfde moment gelanceerd, maar dat is lang niet het enige wat de reeksen gemeenschappelijk hebben. Donkere humor, een moordmysterie, een ensemble van belachelijk rijke personages, een afgelegen bestemming.... En er is dan wel geen Jennifer Coolidge in 'Knives Out', maar we nemen genoegen met Daniel Craig.

Te bekijken op Netflix.

10. Acapulco

De jonge Maximo Ramos (Enrique Arrizon) denkt dat hij een rijke hotelmagnaat gaat worden als hij wordt aangenomen in Acapulco's luxueuze Las Colinas Resort... om er vervolgens achter te komen dat hij is aangenomen als de nieuwe pool boy. Vastbesloten om hogerop te komen in het hotelwezen, zit 'Acapulco' vol met prettig gestoorde, 'White Lotus'-achtige avonturen van de resortmedewerkers.

Te bekijken op Apple TV+.