(Na)zomeren in Nice? Dan heb je best deze hotspots bij de hand

Gepubliceerd op 19 augustus 2024 door Sam Vandenbosch
(Na)zomeren in Nice? Dan heb je best deze hotspots bij de hand Hôtel du Couvent (Sam Vandenbosch)

Véél meer dan slechts een uitvalsbasis, verrast Nice aan de Côte d'Azur met deze to do-lijst van niet te missen hotspots.

Met concurrenten als Cannes en Saint-Tropez, wordt buurman Nice helaas vaak overgeslagen tijdens de zomermaanden. Toch is de stad als uitvalsbasis van de Côte d'Azur meer dan de moeite waard. Het heeft immers alle troeven van het typische en geliefde Zuid-Frankrijk, met zon, verborgen stranden, bijzondere musea, de hipste hotels, héél veel winkelplezier en een geweldig nachtleven. En dat alles op nog geen twee uurtjes vliegen van Brussel! Wij struinden met plezier door de straten van Nice en ontdekten er onze favoriete hotspots.

1. Hôtel du Couvent

Na tien jaar bouwwerken heeft Hôtel du Couvent zijn deuren sinds april geopend voor reizigers. Met veel aandacht voor de geschiedenis van het voormalige klooster, is deze plek erin geslaagd een oase van rust te creëeren in het drukke hart van Nice. Het hoog geanticipeerde hotel herbergt een ongezien paradijs voor liefhebbers van de natuur en zij die een steengoed gevoel voor smaak koesteren. Vanuit het 20 meter lange smalle zwembad - je hebt nog nooit zo idyllisch baantjes getrokken - heb je een waanzinnig uitzicht over de daken van Nice en de Middellandse Zee.

Nice hotspots
Foto: Sam Vandenbosch

De typische charme van het klooster werd doorgetrokken tot in de slaapkamers, opnieuw ingericht met antieke meubels en de verfijnde esthetiek waar de Cote d’Azur zo bekend om staat. Alsof je in een scène van Call Me By Your Name bent terechtgekomen, stelt ook het programma niet teleur. Lezen in de schaduw van de appelsienbomen, zonnebaden bij het zwembad, lunchen in de aromatische tuinen, een avondje openlucht cinema bijwonen, de Romeinse baden verkennen,... Of trek zoals ons erop uit met je camera om de pracht en praal van dit unieke hotel vast te leggen, in al zijn kleine hoekjes.

Nice hotspots
Foto: Sam Vandenbosch
Nice hotspots
Foto: Sam Vandenbosch

2. La Guinguette du jardin

Wij bezochten La Guinguette op een bloedhete middag, maar vertoefden heerlijk op het schaduwrijke terras in de tuin van Hôtel du Couvent. Bevoorraad met de beste lokale producten, bieden ze een selectie van smaakvolle zuiderse recepten, zoals burrata met pêches, ceviche van zwaardvis en een citroen-parfait. De wijnkaart staat vol met heerlijke en zeldzame wijnen, kruiden worden gewoon geplukt uit de moestuin (en deze smaakbommetjes proef je!), fruit en groenten komen van de boerderij van het hotel in Touët-sur-Var en het brood is huisgemaakt (disclaimer: wij kregen er niet genoeg van).

Nice hotspots
Foto: Sam Vandenbosch
Nice hotspots
Foto: Sam Vandenbosch

3. Hotel Amour

Een gekende hotspot onder elke Nice-liefhebber. Hotel Amour maakte al naam en faam in Parijs, maar zijn zusje in Nice is eigenlijk nog véél leuker als je het ons vraagt. Begroet word je door een giga discobal aan het plafond, vinylplaten aan de wanden en vooral véél warmte en kleur. Met ook nog eens de lekkerste menukaart van heel onze trip en verrassend betaalbare prijzen, is dit een adres dat wij eigenlijk elke avond wel kunnen smaken.

Nice hotspots
Foto: Sam Vandenbosch
Nice hotspots
Foto: Sam Vandenbosch

4. Amour Beach

Als je wat verder loopt naar het strand, bereik je Amour Beach. Deze strandclub van Hotel Amour heeft dezelfde leuke en warme vibe, boordevol foto-waardige details. Enige verschil is dat je hier onder een blauw-wit gestreepte parasol geniet van een cocktail, of vanop je pastelroze ligbedje na een verfrissende plons uitkijkt over de zee.

Nice hotspots
Foto: Sam Vandenbosch
Nice hotspots
Foto: Sam Vandenbosch
Nice hotspots
Foto: Sam Vandenbosch
Nice hotspots
Foto: Sam Vandenbosch

5. Le Plongeoir

Als je iets te vieren hebt of een romantische tête-à-tête wil organiseren tijdens je vakantie, is Le Plongeoir onze nummer één onmisbare hotspot. Met een tafeltje bijna zwevend over de kliffen en een magisch uitzicht over de vuurtoren, dineer je hier als God in Frankrijk. Reserveer dit populaire restaurant wel tijdig voor die wat specialere avond, zodat je er fancy kan gaan dineren met front-row-seats voor de mooiste zonsondergang van Nice.

Nice hotspots
Foto: Sam Vandenbosch
Nice hotspots
Foto: Sam Vandenbosch

6. Marché aux Fleurs

De Marché aux Fleurs in Nice is een levendige bloemenmarkt die zich afspeelt op het schilderachtige plein Cours Saleya, in het hart van de oude stad. De markt staat bekend om zijn kleurrijke displays van bloemenpracht, planten en verse kruiden. De ideale gelegenheid om een stukje authentieke Niçoise sfeer op te snuiven. Ook biedt het je de kans om van een van de specialiteiten van Nice te proeven: het tussendoortje 'socca', een soort pannenkoekje gemaakt van kikkererwtenmeel, water, zout en olijfolie.

Nice hotspots
Foto: Sam Vandenbosch

7. Mademoiselle Nice Vintage shop et Antiquités

Shop-verslaafden opgepast, want dit adres is spek voor de bek voor al wie Coco Chanels nalatenschap mee in ere houdt. De vintage winkel cureerde een zorgvuldige selectie van unieke kleding, juwelen, tassen en hieltjes die al jaren op onze wishlist staan. Verleiden doen ze je met tal van A-list merken, maar vooral met een sterke voorliefde voor Chanel. Elk stuk vertelt een verhaal, van tijdloze mode tot zeldzame vondsten die de elegantie van vervlogen tijden uitstralen. Ben je dus op zoek naar een bijzonder stuk met een vleugje Franse charme (en laat je portemonnee deze extravaganza nog toe)? Breng dan zeker de charmante eigenaars van Mademoiselle Nice een bezoekje. Kijken staat vrij, toch?

Nice hotspots
Foto: Sam Vandenbosch