Deze 10 sporten stimuleren je libido het meest

Geüpdatet op 19 januari 2023 door Camille Vernin en Virginie Dupont
Deze 10 sporten stimuleren je libido het meest Shutterstock

Bewegen is gezond voor lichaam en geest én zorgt voor een beter seksleven. Deze 10 sporten helpen je libido de hoogte in.

Eindelijk is er een studie die ons zal motiveren om onze sportieve voornemens dit jaar wel vol te houden. Sportvoedingsspecialist Myprotein heeft onlangs namelijk een ranglijst gepubliceerd van de verschillende sporten en hun invloed op ons seksleven. Bijna 3.000 sporters uit heel Europa zijn ondervraagd met de bedoeling de impact van sport op hun liefdesleven te begrijpen. Ook Tina M. Penhollow, professor bewegingswetenschappen, en Antonia Hall, intieme-gezondheidscoach, namen aan de studie deel. Dit is het resultaat: de tien sporten met de meeste invloed op onze bedprestaties!

1. Dansen geeft je zelfvertrouwen

Volgens de studie hebben dansers en danseressen het bevredigendste seksleven: ze bedrijven twaalf keer per maand de liefde en bereiken vaker een orgasme dan welke andere sporter ook. Tina legt uit: "Het is aangetoond dat dansen verlangen en sensualiteit stimuleert. Bovendien vergroten de vaardigheden en coördinatie die bij dansen vereist het vertrouwen in ons eigen kunnen."

2. Yoga en pilates voor een groter libido

Yoga is de manier om je zelfvertrouwen en libido op te krikken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat yogi's de meeste orgasmes hebben (4,3 per maand). Wie regelmatig aan yoga doet, wordt soepeler en weet zijn evenwicht beter te behouden. "En is het natuurlijk makkelijker om nieuwe standjes uit te proberen zonder blessures op te lopen", aldus Antonia. "Yogabeoefenaars zitten vaak goed in hun vel en zijn meer aanwezig in hun lichaam. Uiteraard kan ook dat het libido en de sensualiteit een boost geven."

Van yoga is aangetoond dat het onze flexibiliteit vergroot, meer dan welke andere sport ook. Tina voegt daar nog aan toe: "Yoga kan ons echt bewuster maken van ons lichaam en de vibraties, fysieke kracht en soepelheid verhogen."

sporten libido seksleven workout
shutterstock

3. Tennis voor meer orgasmes

Twee derde (66%) van de tennissers zegt dat ze dankzij het trainen vaker een orgasme bereiken (ze bekleden hiermee de tweede plaats in deze categorie). Antonia verklaart: "Tennis biedt alle nodige voordelen om seksueel op je best te zijn. Je vergroot je kracht, evenwicht en cardio en je verhoogt op een natuurlijke manier je feelgoodhormonen."

4. Krachttraining voor betere prestaties

52% van de mensen die aan krachttraining doen, zegt dat hun prestaties hierdoor zijn verbeterd. Tina voegt eraan toe: "Krachttraining stimuleert de productie van testosteron en het verlangen, wat het libido uiteraard ten goede komt."

5. Hetzelfde geldt voor voetbal

Als je je prestaties wilt verbeteren, dan staat voetbal op nummer één. Het is immers een geweldige cardiotraining die je de kracht en het evenwicht geeft die je in bed nodig hebt. "Uit onderzoek blijkt dat vrouwen voetbal een van de boeiendste sporten vinden om naar te kijken", aldus Tina.

6. Zwemmen om je in bed helemaal te laten gaan

Ruim de helft (55%) van de zwemmers vindt dat ze dankzij hun sport betere orgasmes hebben. Tina vertelt: "Wie regelmatig zwemt, bouwt sterke, slanke spieren op. Ook verbetert je uithoudingsvermogen, daalt je stress en kun je je hoofd helemaal vrijmaken. Hierdoor ben je beter in staat om je op het moment te concentreren en plezier te hebben tijdens het liefdesspel."

7. Fietsen om je hormonen te stimuleren

Volgens 80% van de fietsers heeft hun sport een positieve invloed op hun seksleven. "Fietsers ontwikkelen een sterk onderlichaam zodat ze veel verschillende standjes kunnen uitproberen. Fietsen brengt ook hormonale voordelen en een heldere geest met zich mee en daarvan weten we dat ze het genot verhogen," voegt Tina eraan toe.

8. Golf voor meer seks

Uit het onderzoek blijkt dat golfers vaker het bed induiken dan anderen (gemiddeld 13,3 keer per maand). Antonia legt uit: "Golf zorgt voor hormonale voordelen, minder stress en een helder hoofd. Al die elementen houden verband met betere prestaties."

9. Hardlopen voor een bevredigender seksleven

79 % van de hardlopers bevestigt dat hun sport een positieve invloed heeft op hun seksleven. Daarenboven blijkt het ook de beste sport te zijn om af te vallen. Tina vertelt: "Hardlopen verhoogt het testosteron- en libidoniveau, wat leidt tot een groter verlangen en intensere orgasmes. Studies tonen aan dat koppels die samen gaan lopen, ook vaker de lakens delen."

sporten libido seksleven workout
Shutterstock

10. Wandelen en hiken voor meer soepelheid

Bijna negen op de tien Fransen (89%) zeggen dat ze zich gezonder voelen door te wandelen. 42% verklaart dat ze zich hierdoor ook soepeler en beter bewegen tijdens de daad.

Antonia merkt op: "Wandelen of op trektocht gaan, geeft ons een gevoel van onafhankelijkheid en voldoening. Het verkennen van nieuwe plaatsen kan helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen en schenkt ons een gevoel van geluk en tevredenheid."

LEES OOK:

10 sekstermen die je waarschijnlijk nog niet kende

Onderzoek toont aan dat er drie soorten vrouwelijke orgasmes bestaan – dit zijn de verschillen

Seks talk: 5 orgasmehacks voor een spetterende climax