Hotspot: Schlosshotel Fiss in de Oostenrijkse Alpen

Geüpdatet op 21 december 2022 door ELLE Partner
Hotspot: Schlosshotel Fiss in de Oostenrijkse Alpen ©Mike Rabensteiner

Het gebeurt niet vaak dat je een unieke parel ontdekt met een uitzonderlijke ligging in de Oostenrijkse Alpen. Schlosshotel Fiss is een baken van authentieke elegantie, ingetogen luxe en top notch hospitality, een uitzonderlijk hotel dat al 30 jaar lang met de grootste zorg door de familie Domenig wordt gerund.

Ski In, Ski Out

Dit 5-sterren paradijs ligt op een zonnig plateau met directe pistetoegang in wereldvermaarde gebied Serfaus-Fiss-Ladis. Dankzij haar unieke “ski-in, ski-out” faciliteiten en de sneeuwzekere ligging op 1436m hoogte is dit de droombestemming voor elke skifanaat. Geen fan van sneeuw? Geen zorgen, ook in de zomermaanden kunnen jong en oud hier terecht voor een ongeëvenaarde familievakantie, met een enorme waaier aan in-en outdoor activiteiten.

Family first

De familie achter Schlosshotel Fiss stelt de noden en wensen van het ganse gezin voorop. Terwijl de kinderen zich uitleven in het uitgestrekte binnenzwembad (met glijbanencomplex) kunnen de ouders zich terugtrekken in de (adult-only) luxueuze Wellness & Spa. Eerder zin in een romantische Tête -à – Tête of een dagje eropuit zonder kids? Dat kan! Het hotel beschikt over hoog aangeschreven kinderopvang, open 7 dagen op 7, van 8:30 uur ’s morgens tot 21:30 uur ’s avonds.

Fine dining & The Beef Club

Dat bourgondiërs hun hartje kunnen ophalen in de Oostenrijke Alpen is ondertussen geen geheim meer. De keuken van Schlosshotel Fiss is hierop zeker geen uitzondering. Meer zelfs: op gastronomisch vlak kan het zich meten met het allerbeste dat Tirol te bieden heeft. In het restaurant is het dagelijks genieten van een uitgebreid luxe-ontbijt, een buffet met afternoon snacks & delights én van een verfijnd viergangendiner, telkens met bijzondere aandacht voor lokale producten en duurzame producenten.

In 2018 benadrukte het hotel haar gastronomische ambities met de opening van “The Beef Club”. “Fine dining in luxurious privacy” is de slagzin van dit door Gault-Millau geprezen À-la-carte restaurant. Het werd in 2022 door de gids bekroond met 3 koksmutsen, en dat slechts 4 jaar na opening én de coronaperiode. Faut-le faire. The Beef Club is thuiskomen voor fijnproevers die graag verrast en verwend worden. Van Steak (what’s in a name?) op de Green Egg bereid of een heerlijk stukje verse vis, geserveerd in het prachtig ingerichte restaurant of aan de chef’s table, de meest exclusieve tafel van het hotel.

Go March!

Ben je dus nog op zoek naar een tot in de puntjes verzorgde vakantie voor het ganse gezin? Look no further.

Neem een kijkje op hun website waar er voor maart 2023 verschillende interessante en voordelige pakketten worden aangeboden zoals Unbridled Enjoyment, Castle Hotel Family & Fun en SHF Spring Snow & Sunshine.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Schlosshotel Fiss.
www.schlosshotel-fiss.com

LEES OOK:

Jouw ultieme droomvakantie aan de mediterrane kust bij Ikos Resorts

Deze musthave mag niet ontbreken in je keuken

My Story: "Zo heb ik mijn ziekelijke jaloezie kunnen overwinnen"