Olivia Wilde en Harry Styles nemen een pauze – dit is de reden

Gepubliceerd op 23 november 2022 door Lore Ginneberge
Olivia Wilde en Harry Styles nemen een pauze – dit is de reden Getty Images

Vorige week raakte bekend dat Olivia Wilde en Harry Styles uit elkaar zijn, of tenminste "een pauze nemen". Verschillende bronnen leggen nu uit wat de reden achter deze split is.

De relatie van Olivia Wilde en Harry Styles werd meteen nieuwswaardig toen ze in januari 2021 voor het eerst aan elkaar werden gelinkt. Het duo ontmoette elkaar op de set van de film 'Don't Worry Darling', waarin Olivia regisseerde en Harry een van de hoofdrolspelers was.

Daarom zijn Olivia Wilde en Harry Styles uit elkaar

Hoewel Olivia voor het laatst gezien werd op een van Harry's shows op 16 november 2022 in Californië, meldde People twee dagen later dat de zanger en de regisseur het voorlopig voor gezien hielden. Meerdere bronnen bevestigden aan het tijdschrift dat de twee "een pauze namen". Waarom hebben de twee er, na alle ups en downs, dan toch een punt achter gezet? Verschillende bronnen dichtbij het koppel komen met antwoorden.

Aan People Magazine werd verteld dat Harry's 'Love On Tour' de status van hun relatie heeft beïnvloed. "Hij toert nog steeds en gaat nu naar het buitenland. Zij richt zich op haar kinderen en haar werk in L.A.", aldus de bron. "Het is een zeer minnelijke beslissing." De Don't Worry Darling-ster en de regisseur zijn nog steeds "zeer goede vrienden." Hun carrières en gezinsleven bevinden zich echter op twee verschillende plaatsen. "Op dit moment hebben ze verschillende prioriteiten die hen uit elkaar houden," onthulde een andere bron. Ook werd Page Six bevestigd dat het om een vriendschappelijke breuk gaat. "Er is geen kwaad bloed tussen hen. Harry heeft Olivia niet gedumpt, of andersom," onthulde de bron. "Dit is de langste relatie die Harry ooit heeft gehad, dus ze hebben duidelijk een speciale band."

Olivia Wilde Harry Styles don't worry darling
Harry Styles en Olivia Wilde met de 'Don't Worry Darling'-cast op het Cannes Filmfestival in mei 2022 - Getty Images

Aanhoudende geruchten en schandalen

"De publieke druk op hen is moeilijk geweest", vertelde een vriend van het ex-koppel aan People. "Ze hebben ups en downs gehad tijdens hun relatie." De grootste roddel die hun relatie overschaduwde was dat Olivia haar toenmalige verloofde Jason Sudeikis bedroog met Harry tijdens het filmen van 'Don't Worry Darling'. Olivia sprak in Vogue over hoe de aanhoudende geruchten over haar relatie haar hebben beïnvloed. "Het is natuurlijk erg verleidelijk om een vals verhaal te corrigeren," zei ze. "Maar ik denk dat je je realiseert dat als je echt gelukkig bent, het niet uitmaakt wat vreemden ervan denken. Het enige dat telt is wat echt is, en waar je van houdt, en van wie je houdt."

Olivia liet de geruchten over vreemdgaan eindelijk rusten toen ze die omschreef als "complete bullshit" in een interview met Vanity Fair. "Onze relatie was voorbij lang voordat ik Harry ontmoette. Zoals elke relatie die eindigt, eindigde die niet van de ene op de andere dag. Helaas hadden Jason en ik een zeer turbulente periode, en we hebben de relatie officieel beëindigd tegen het begin van de pandemie", zei ze destijds. "We voedden twee kinderen op tijdens de lockdown, dus we deden in die periode aan co-ouderschap. Toen duidelijk werd dat samenwonen niet langer gunstig was voor de kinderen, werd het best om dat net niet meer te doen, omdat we betere ouders konden zijn als vrienden die in verschillende huizen woonden."

De gedoodverfde saladedressing

Harry, Olivia en Jason waren ook het slachtoffer van geruchten van een vermeende nanny die in detail beschreef aan Daily Mail hoe Olivia Jason verliet. Ze beschreef een breekpunt in de relatie, toen Olivia het huis verliet met een salade met haar "speciale dressing" om aan Harry Styles te geven. "De avond dat ze vertrok met haar salade, achtervolgde Jason haar in het huis terwijl hij alles opnam met zijn telefoon," herinnerde ze zich. "Ze zei: 'Ik ben bang voor je, Jason, ik ben bang voor je.' En hij zei: 'Als je bang voor me bent, waarom laat je je kinderen dan bij mij achter? Dus toen ging Jason naar buiten en ging onder haar auto liggen zodat ze niet weg zou gaan. Ze stapte in haar auto om achteruit te rijden, hij ging onder haar auto liggen zodat ze niet weg zou gaan." Het kindermeisje vervolgde: "Hij zei dat hij het expres deed om haar te laat bij Harry te krijgen."

Het was de laatste druppel voor de acteur en ex-partner van Wilde. "Na dit alles zei hij: 'Ze maakte haar speciale sladressing en bracht die naar hem toe.'" Olivia antwoorde op het gerucht door een recept voor de saladedressing uit Nora Ephron's boek 'Heartburn' op haar Instagram stories te plaatsen.

Het hoeft dus niet gezegd; Harry en Olivia's relatie was een tikkende tijdbom die waarschijnlijk ontplofte door de opeenstapeling van geruchten en de turbulente levens van beide sterren.

LEES OOKWinona Ryder doet bekentenis over relatiebreuk met Johnny Depp: