Rihanna maakt comeback met betekenisvolle single

Gepubliceerd op 27 oktober 2022 door Lore Ginneberge
Rihanna maakt comeback met betekenisvolle single

Na een hiatus van zes jaar brengt Rihanna op 28 oktober een nieuwe single uit. De aankondiging komt een maand nadat Rihanna aankondigde dat ze zal optreden tijdens de Super Bowl halftime show op 13 februari 2023.

Rihanna plant haar comeback in de muziekindustrie na zes jaar afwezigheid. Via een video maakte Marvel Studios op woensdag 26 oktober bekend dat er een nieuw nummer van de zangeres uitkomt op 28 oktober als onderdeel van de soundtrack van de film 'Black Panther: Wakanda Forever' die op 9 november in de cinemazalen verschijnt. De aankondiging toont de letter 'R' en de datum '28 oktober 2022'.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri)

Een symbolische soundtrack voor 'Black Panther'

Het duurde niet lang vooraleer Rihanna haar langverwachte comeback bevestigde op haar Instagram-account. RiRi's post onthulde ook dat de single 'Lift Me Up' zal heten. Volgens een persbericht is de nieuwe track symbolisch omdat het geïnspireerd is op het leven en nalatenschap van Chadwick Boseman. De acteur die een hoofdrol speelde in de eerste 'Black Panther'-film stierf op 43-jarige leeftijd aan kanker. Het nummer 'Lift Me Up' is geschreven door Rihanna, de Nigeriaanse songwriter Tems, de Oscarwinnende Zweedse componist Ludwig Göransson en 'Black Panther'-regisseur Ryan Coogler.

"Nadat ik met Ryan had gesproken en zijn visie op de film en het lied had gehoord, wilde ik iets schrijven dat een warme omhelzing symboliseert van alle mensen die ik in mijn leven heb verloren. Ik probeerde me voor te stellen hoe het zou voelen als ik nu voor hen zou kunnen zingen en uitdrukken hoezeer ik hen mis," vertelde Tems aan Entertainment Online. "Rihanna is een inspiratie voor me geweest, dus haar dit nummer horen overbrengen is een grote eer," besloot de songwriter.

Volgt er een nieuw album van Rihanna?

Aangezien Rihanna's nieuwe nummer onderdeel is van een filmsoundtrack, is het niet zeker of er een album zal volgen. Verschillende Amerikaanse tabloids lieten wel al weten dat Rihanna de laatste tijd regelmatig in een muziekstudio gespot werd met partner A$AP Rocky, de rapper met wie RiRi afgelopen mei een zoon kreeg. De twee maakten deze week ook hun rodeloperdebuut sinds de geboorte van hun eerste kindje voor de première van 'Black Panther 2' in LA.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FENTY BEAUTY BY RIHANNA (@fentybeauty)

MEER HOLLYWOODNIEUWS: