Een barvrouw verklapt 5 dingen die je nooit moet doen op café

Geüpdatet op 26 september 2022 door Lore Ginneberge
Een barvrouw verklapt 5 dingen die je nooit moet doen op café Sophia Sideri - Unsplash

Een voormalige barvrouw en komiek deelt haar tips voor het bestellen van een drankje. Sommige van haar onthullingen zullen je twee keer doen nadenken tijdens het volgende avondje uit.

TikTok is in de ban van de 'vijf dingen die ik nooit zou doen'-challenge waarbij experten in welk veld dan ook verklappen wat zij zelf nooit zouden (schrap wat niet past) injecteren in hun eigen gezicht/renoveren aan hun eigen huis/plannen op hun eigen bruiloft. TikToker Shelly besloot de trend te volgen en haar versie van deze challenge op te nemen.  Ze wist al miljoenen views te verzamelen met haar lijst van de vijf dingen die ze "NOOIT" zou doen als barvrouw met jarenlange ervaring.

1. Bier van het vat

Het eerste waar ze voor waarschuwt is het bestellen van tapbier: "Wees erg op je hoede waar je tapbier bestelt", zegt ze in de video. Als je een zaak binnengaat die er niet schoon uitziet, zegt ze dat de kans groot is "dat ze hun bierleidingen niet schoonmaken". "Je kunt waarschijnlijk met een zaklamp in de biertap kijken en al het schimmelige spul zien."

"Als voormalig barman: de dingen die uit de bierleidingen komen kunnen zo in 'Stranger Things'," reageerde een andere barman onder de video.

2. Batch cocktails

Als tweede op de lijst zegt ze voorzichtig te zijn met plaatsen die hun cocktails "in batch" maken. Shelly zegt dat als je naar een restaurant gaat dat dertig verschillende soorten margarita's serveert, ze meestal worden gemaakt "in een grote oude batch in een gigantisch zuurstofbuis-achtig ding dat zelden wordt schoongemaakt achterin." Ze merkt ook op dat op sommige plaatsen slechts één fles alcohol aan deze mix wordt toegevoegd, wat betekent dat je een verwaterd drankje krijgt.

3. De fruitgarnering

Het derde punt op haar lijst: "Duw het fruit dat aan de zijkant van je glas zit nooit in je drankje!". De reden?  Veel obers en barmannen die de garnering op een drankje aanbrengen, hebben geen tijd om hun handen te wassen telkens als ze een vuil bord aanraken, of nadat ze een vieze vod hebben gebruikt om een tafel af te vegen. "Zag je die vieze doek die je barman net pakte om de bar voor je af te vegen en al die soppende natte pennen, het geld dat ze gebruikten... en toen pakten ze dat stuk fruit en deden het in je drankje?" Boodschap begrepen!

4. Slechte manieren

Vierde op de lijst en een die je waarschijnlijk al vaak hebt gehoord: wees niet onbeleefd tegen je serveerder of barman, want ze hebben veel meer macht om je bestelling te saboteren dan je beseft. "De krankzinnige dingen die ik heb meegemaakt en gehoord over servers (en) barmannen die wat met je eten of drankjes doen omdat je een lul was," aldus Shelly op TikTok. "De sh*t waar obers en barmannen dagelijks mee te maken hebben...  je kunt het je wel voorstellen."

Een voormalige barista voegde er in de reacties aan toe dat dit ook geldt voor koffiebars. "Onbeschofte mensen krijgen decaf," schreef die. "Zelfs als ze betalen voor extra shots."

5. Je drankje achterlaten

En dan de laatste gouden tip: laat je drankje nooit zomaar achter. "Het aantal keren dat ik de politie heb gebeld voor mensen die zo subtiel een drankje hebben gespiked," deelt ze. "Terwijl ze me geld aangeven, laten ze iets in iemands drankje vallen, terwijl het drankje voor die persoon z'n neus staat." Een welkome herinnering aan het feit dat je steeds voorzichtig moet zijn bij het uitgaan!

@shellycantsitwithus I like to ruin things for people 😂. This one isn’t on purpose. 🤢#bartenderlife #bartendersoftiktok #bartenderstories ♬ original sound - Shelly ✨ UGC•Comedy•Lifestyle