3 redenen om naar het Voodoo Village boetiekfestival te gaan

Geüpdatet op 10 september 2022 door Lore Ginneberge
3 redenen om naar het Voodoo Village boetiekfestival te gaan Voodoo Village

Wat begon als een passieproject onder vrienden groeide uit tot een tweedaags boetiekfestival met een straffe line-up, festival streetstyle om U tegen te zeggen en verrassende foodopties. Drie redenen om naar Voodoo Village te gaan:

Geen boetiekfestival zonder sprookjesachtige locatie: op 10 en 11 september wordt het s’ Gravenkasteel in Humbeek twee dagen lang omgetoverd tot festivalterrein. Op de agenda? Feesten in een mysterieus bos, een culinaire ervaring met gerenommeerde chefs en een Bazaar waar je Belgische en vintage fashion scoort.

1. Twee dagen en zes podia

Voodoo Village wordt dit jaar verlengd naar twee dagen en het festival zal niet minder dan zes stages huisvesten, elk met een eigen sfeer en muziekstijl. Het festivalterrein wordt dan ook fors uitgebreid, waardoor er plaats komt voor de nieuwe muzikale ervaringen. Zo is er dit jaar een Techno-stage gehost door de befaamde Gentse Kompass Club en de Dome-stage die op zaterdag gekaapt wordt door radio-DJ Bibi Seck. Een van de populairste Voodoo Village stages - het mysterieuze Bos - geeft opnieuw een podium aan het internationaal gerenommeerde The Gardens of Babylon.

Voodoo Village
Voodoo Village

2. Voodoo Bazaar

De Voodoo Bazaar vormt het grand magasin van het festival. Met zo’n 400 vierkante meter werd de zone stevig uitgebreid om designers uit eigen land een plek te geven. Naast de athleisurewear van Bachi, de vintage vondsten van Wild Gem creëerden enkele jonge ontwerpers ook elk een specifiek product voor Voodoo Village, van hoeden tot juwelen en lingerie.

Voodoo Village
Voodoo Village

3. Food Experience & Food Market

Op een van de meest idyllische plekjes van het festivalterrein, naast de kasteelgracht, zullen sterrenchef Wout Bru, slager Luc De Laet en chef Jules Koninckx (beide van Maven in Antwerpen) tweemaal daags een surf & turf lunch bereiden voor een beperkt aantal gasten. De lunch - waarvoor reservatie verplicht is - wordt geserveerd in de serre en bestaat uit 4 gangen. Elke gang bestaat uit een aantal sharing dishes en wordt voorzien van aangepaste dranken.

Voodoo Village food experience festival
Voodoo Village

Voor de bezoekers die het ietwat minder groots zien, is er de Voodoo Village food market, bestaande uit een vijftiental kraampjes en trucks met de meest uiteenlopende gerechten. Zo is er Vietnamama met typische Vietnamese snacks, Bokertov met hun inmiddels legendarische kipschnitzel en bloemkoolwrap, het Mexicaans geïnspireerde Ancho en de Indiase lekkernijen van Mission Masala.

“Voodoo Village is een festival met een zeer divers publiek. Die diversiteit wordt weerspiegeld in zowat alle aspecten van het festival; de grote variëteit aan artiesten en muziekgenres, de veelheid aan activiteiten - een markt, yoga sessies, live performances en zelfs crypto talks - en natuurlijk ook in het culinaire aanbod", aldus Maxime Dekegel, oprichter van Voodoo Village.

Meer info

  • Zaterdag 10 september van 12 tot 01u
  • Zondag 11 september van 12 tot 24u
  • Warandestraat 100, 1851 Humbeek (Grimbergen)
  • Dagtickets vanaf €68 en weekendtickets vanaf €119 via voodoovillage.be