Productief vergaderen, hoe doe je dat?

Geüpdatet op 23 augustus 2022 door ELLE Partner
Productief vergaderen, hoe doe je dat?

Sommige mensen zijn dol zijn op zakelijke bijeenkomsten om van gedachten te wisselen, anderen mijden ze als de pest. En dat is begrijpelijk, want vaak duren vergaderingen veel te lang en zijn ze onproductief. Soms kun je echter niet anders dan een dossier in groep bespreken, maar hoe doe je dat dan efficiënt en zonder tijdverlies?

Comet Meetings is een bedrijf voor co-meeting met vestigingen in enkele grote Europese steden – Parijs, Brussel en sinds kort ook Madrid. Om optimaal in te spelen op de vraag van de klant, hield het bedrijf een enquête in samenwerking met YouGov, een online bureau voor marktonderzoek en data-analyse, om uit te vinden watwerknemers precies verwachten van een vergadering. Want of het nu virtueel of face-to-face is, we vergaderen steeds meer en het thuiswerken heeft daar niets aan veranderd!

Comet Meetings - salle de réunion
©Comet Meetings

Markante cijfers

We kunnen er niet omheen: slechts weinig werknemers weten hoe je een vergadering doeltreffend leidt. Resultaat: na urenlange meetings is er uiteindelijk maar weinig schot in de zaak gekomen. Een doeltreffende vergadering vraagt om de nodige voorbereiding en structuur. Je moet enkele basisregels toepassen.

Uit het onderzoek van Comet Meetings blijkt het volgende:

  • 62% van de Belgen besteedt ongeveer 6 uur per week aan vergaderen. Voor managers ligt dat cijfer nog hoger.
  • 1 op de 2 managers is door het bedrijf nooit getraind in het leiden van productieve vergaderingen.
  • 84% van de Belgische managers wil graag dat hun bedrijf vergaderingen beter voorbereidt.

Bedrijven hebben er alleen maar baat bij dat hun medewerkers een vergadering succesvol kunnen leiden, dat is logisch. Zo verspillen ze minder tijd en worden meer doelstellingen gerealiseerd.

Schakel experts in

En daar kan Comet Meetings het verschil maken in de dagelijkse gang van zaken voor veel bedrijven en hun werknemers. Dit bedrijf voor co-meeting biedt dankzij diverse teams van experts alle ondersteuning die nodig is om efficiënte en productieve vergaderingen te organiseren binnen een redelijke tijdspanne.

“Volgens ons is de vergadering een sleutelmoment geworden in het bedrijf om samen te werken aan structurele kwesties, de creativiteit van medewerkers te stimuleren en de samenhang binnen het team te ontwikkelen.”

5 basisregels

Wat heb je volgens Comet Meetings nodig voor een vergadering die effectief resultaat oplevert?

  • De juiste mensen rond de tafel, namelijk de personen die het dossier vooruit kunnen helpen.
  • Het juiste kader, een omgeving die uitwisseling en contact stimuleert.
  • Het juiste serviceniveau, zodat jij je kunt concentreren op de essentie.
  • De juiste inhoud, gestructureerd en correct aangeleverd.
  • De juiste ingesteldheid, om de groep op één lijn te krijgen bij het realiseren van de doelstellingen.

Zijn die voorwaarden niet aanwezig, dan loop je het risico om je doel voorbij te schieten. Zo verlies je tijd, en dus ook geld.

Waarom Comet Meetings? 

De wereld verandert, en de zakelijke wereld vormt daarop geen uitzondering. Integendeel zelfs! Comet Meetings stemt zijn aanbod af op de huidige tijdgeest en de behoeften van bedrijven en werknemers van vandaag, wat ook het succes van de formule verklaart. Comet Meetings is een atypische plek voor co-meeting waar je een unieke ervaring beleeft. Elke ruimte is aangepast aan de nieuwe manieren van werken en focust op productiviteit, creativiteit en een prettig gevoel. De zalen spelen perfect in op wat een bedrijf nodig heeft: team, gebouw, opleiding, beslissingscomité, presentatie of brainstorming. Bovendien kun je advies van experts inschakelen voor extra ondersteuning. Geef je efficiency een boost in een inspirerende setting!

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Comet Meetings.
www.comet-meetings.be

LEES OOK:
Reistip: het Firenze van Michelangelo
‘Where the Crawdads Sing’, interview met Daisy Edgar Jones
Dit zijn de 5 roktrends die in 2022 op je radar moeten staan