‘Where the Crawdads Sing’, interview met Daisy Edgar Jones

Gepubliceerd op 5 augustus 2022 door ELLE Partner
‘Where the Crawdads Sing’, interview met Daisy Edgar Jones

In  Where the Crawdads Sing, de verfilming van de gelijknamige bestseller, kruipt Daisy Edgar Jones in de huid van Kya, een aan haar lot overgelaten jong meisje dat moet zien te overleven in een gevaarlijk moerasgebied. Vanaf 17 augustus in de bioscoop!

Daisy, waarom heb je ja gezegd toen ze je vroegen voor de rol van Kya, een aan haar lot overgelaten meisje dat een hele rits moeilijkheden moet zien te overwinnen?

"Ik las het boek van Delia Owen en werd helemaal verliefd op de leefwereld en het personage van Kya. Ik vond het een geweldig verhaal. Het draait om een jonge vrouw die zoveel beproevingen doormaakt, maar ondanks alles een manier vindt om te overwinnen. Ze weet in haar behoeften te voorzien en te overleven in de natuur. Ze is zo veerkrachtig, sterk, grappig, complex en dapper. Een fantastisch personage."

Wat heb je gedaan om in haar huid te kruipen? Hoe ging je te werk?

"Eerst heb ik het boek gelezen. En dan nog een keer, en nog eens. Daarna kreeg ik het script en heb ik elke scène doorgenomen. Daarbij ging ik alle informatie vergelijken, analyseren en samenvoegen. Ik heb aan mijn accent gewerkt en veel geleerd over varen met een boot. Ik heb me verdiept in moerassen en in hun fauna en flora. Ik heb het voedsel dat door Kya wordt beschreven, proberen te koken en te eten. En dan heb ik het boek nog eens gelezen, steeds weer opnieuw. Ik heb alles gedaan om toe te treden tot die moeraswereld, en eigenlijk wil ik er niet meer weg."

Kya (Daisy Edgar-Jones) in "Where the Crawdads Sing", geproduceerd door Reese Witherspoon en Lauren Neustadter

Vertel eens wat meer over Kya’s liefde voor de natuur …

"Kya beschrijft de natuur als iets dat geen duistere kant heeft, maar oplossingen heeft ontwikkeld om te overleven. Na zoveel misbruik door haar familie en de mensen die haar in de steek lieten, is de natuur de enige constante in Kya’s ogen. Ze raakt vertrouwd met haar omgeving, alles in die omgeving is haar enige gezelschap. Daarover zitten prachtige dialogen in de film. Zoals Delia, de schrijfster van de roman, zegt: “De wetten van de natuur zijn soms eerlijker dan de wetten die wij maken.”"

Wat vind je van de manier waarop Lucy Alibar het scenario heeft bewerkt? Is ze trouw aan het boek gebleven?

"Lucy Alibar heeft uitstekend werk geleverd bij de adaptatie van het boek voor het scherm. Een hele krachttoer, want een groot deel van de roman is verteld vanuit Kya’s standpunt en gebaseerd op haar innerlijke dialogen. In veel scènes zeg ik helemaal niets, ik laat Kya simpelweg bestaan. Via een prachtige voice-over laat ze haar stem horen."

De film is gemaakt door een groep sterke en uitzonderlijke vrouwen, van de regisseur tot de scenarioschrijver, inclusief de producers en een heleboel mensen in het team (Olivia Newman, Reese Witherspoon, Delia Owens enz.). Een verhaal over vrouwen in handen van vrouwen ...

"Wat ik zo boeiend vond aan deze film, zijn inderdaad de bijzondere vrouwen die het project dragen. Heel erg inspirerend! Ik hoop dat ik de kans krijg om met nog veel meer schitterende vrouwen samen te werken. Ze zijn stuk voor stuk geweldig, zo slim en zo actief. Ze zijn een enorme steun voor me geweest. Een groot voorrecht om met hen te mogen samenwerken."

Hoe verliepen de opnames met de rest van de cast, waaronder Taylor John Smith en Harris Dickinson?

"Taylor en Harris zijn fantastisch. Ik vond het ook geweldig om met de kleine Jojo Regina te werken, die Kya als klein kind speelt. Ze is ongelooflijk. Ze blies me echt van mijn sokken. En dan zijn er nog Michael Hyatt en Sterling Macer Jr. natuurlijk, ook die zijn ongelooflijk. Ik vond het superleuk om met deze cast te mogen werken, absoluut genieten geblazen! Ik hoop dat de film mensen zal inspireren om weer in verbinding te komen met de natuur."

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Sony Pictures Releasing.
sonypictures.be

LEES OOK: 
Reistip: het Firenze van Michelangelo
De film 'Blonde' op Netflix toont Marylin Monroe's donkere kant
Hét romantische drama van deze zomer: “Where the crawdads sing”