Getest: de Botanical Repair-glansbehandeling bij Zoute Avenue

Geüpdatet op 10 augustus 2022 door ELLE Partner
Getest: de Botanical Repair-glansbehandeling bij Zoute Avenue ZOUTE AVENUE - Dumortierlaan 103, 8300 Knokke - ©Nick Verhaeghe

We dromen allemaal van een gezonde en glanzende haardos. Onze redactie ging op bezoek bij het sympathieke kapsalon Zoute Avenue in Knokke en testte er de Botanical Repair glansbehandeling van het haarverzorgingsmerk Aveda. Het ultieme IK-momentje.

Zoute Avenue staat bekend om zijn klantenservice en kwaliteit. Het salon werd volledig vernieuwd en beschikt over een trendy interieur met airco en veel licht. Bij aankomst word je warm ontvangen en krijg je een drankje naar keuze. Nadien kan je plaatsnemen en start de hele VIP-ervaring. Yves Vanhullebus, de zaakvoerder, en zijn professionele team, ontvangen je steeds met een glimlach en zoeken samen naar je eigen unieke stijl.

©Zoute Avenue - sechage
Yves heeft ruim 19 jaar ervaring in de kappersbranche in Knokke en wist in die tijd een ruim vast cliënteel te verwerven. Door zijn stages in het binnen- en buitenland, wist hij zijn eigen stijl te creëren en knipt hij op droog haar voor een ultiem resultaat. Zijn stages in Parijs en Londen, bij zowel Dessange, Vidal Sassoon en Toni & Guy gaven hem de perfecte basis, die hij door verschillende actuele stages up-to-date houdt. Yves is in Knokke een referentie en brengt zijn medewerksters op hetzelfde niveau door trainingen en opleidingen.

De glansbehandeling

Wij gingen op bezoek en testten er de glansbehandeling. De Botanical Repair-verzorging herstelt en versterkt het haar om haarbreuk te verminderen en zorgt voor een bescherming tijdens het kleuren. Alle producten van Aveda zijn veganistisch en cruelty-free.

Stap 1: Primer

De verzorging begint met het aanbrengen van de Botanical Repair Professional Equalizing Primer die diep indringt in de cortex van het haar. Vervolgens wordt een kleurloos product voor glans aangebracht waar de Botanical Repair Professional Hair Strengthening Additive aan wordt toegevoegd. Deze versterkt je haar in slechts één behandeling.

Zoute avenue interieur
©Zoute Avenue

Stap 2: Wassen

Nadien mag je bij Zoute Avenue plaatsnemen in één van de massagestoelen en wordt je haar gewassen met de Botanical Repair Strength shampoo. De kappers masseren de shampoo in je hoofdhuid zodat het goed intrekt. Puur genieten!

©Zoute Avenue - lavage
©Nick Verhaeghe

Stap 3: Warme handdoek

Na het wassen wordt de Botanical Repair Professional Bond Activator aangebracht met behulp van een warme handdoek. Die zorgt voor een intensieve versterking van het haar tot in de diepe haarvezels. De warmte op je hoofd voelt heerlijk aan en brengt je helemaal tot rust.

©Zoute Avenue - serviette chaude
©Nick Verhaeghe

Stap 4: Drogen

Nadien is het tijd voor het drogen en brushen. De haarstyliste brengt de Botanical Repair Strengthening Leave-in Treatment aan voor de bescherming tegen hitte en om te ontwarren. Zoute Avenue gebruikt zijn eigen techniek met wel 20 brushborstels voor een prachtig volumineus resultaat. En het resultaat is er. Je haar voelt glad aan, het ziet er glanzend uit en de kleuring in je haar ziet er nog egaler uit. Getest en goedgekeurd!

Praktische informatie

Boek je afspraak bij Zoute Avenue per telefoon op 050 333 931

Dumortierlaan 103, 8300 Knokke

Prijs glansbehandeling: 30 euro

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Zoute Avenue.

www.zouteavenue.be

LEES OOK: 

Rhode van Hailey Bieber komt met 3 skincareproducten voor een glow huid 

Napels: de museumroute voor kunstliefhebbers 

Onze tips om goed voorbereid op vakantie te vertrekken