Vraag je staaltjes aan en test het Botanical Repair gamma van Aveda

Geüpdatet op 19 mei 2022 door ELLE Partner
Vraag je staaltjes aan en test het Botanical Repair gamma van Aveda ©Aveda

Onze lokken krijgen overdag heel wat te verduren. Stylingtools, plensbuien en haarkleuringen kunnen ervoor zorgen dat je haar er niet alleen dof uitziet, maar ook beschadigd raakt. Wat als we je zeggen dat je je dierbare haren 's nachts kan herstellen? We testen het Botanical Repair Strengthening Overnight Serum van Aveda. Meld je nu aan en ontvang staaltjes van Botanical RepairTM!

Bestel je staaltjes!

We horen het je al zeggen: 'waarom heb ik nog een extra verzorgingsproduct nodig?' Maar als je denkt aan de serums en crèmes waarmee je je gelaat verwent voor het slapengaan, is het zo gek niet om te bedenken dat je lokken hetzelfde verdienen. Aveda, het hoogwaardige, veganistische haarverzorgingsmerk, ontwikkelde daarom haar eerste intensief herstellende haarserum voor 's nachts. De belofte? Wakker worden met zichtbaar hersteld haar dat dankzij een onzichtbare sluier beschermd wordt tegen schade en wrijving tijdens de slaap. Resultaat: het haar is sterker, diep gevoed en zichtbaar gerevitaliseerd.

De 'skinification' van haar is een groeiende trend, wat de inspiratie vormde voor de lichtgewicht, snel absorberende serumtextuur. Het kostte ons team meer dan 2 jaar om de textuur en prestaties van dit product precies goed te krijgen. - Camille Sasik PhD, Aveda's Director of Hair Care Research and Development.

Hoe werkt het Strengthening Overnight Serum?

Wat is nu het verschil met een serum dat je overdag aanbrengt? De formule werd speciaal ontwikkeld om 's nachts het meest effectief te werken. Wanneer het haar niet wordt blootgesteld aan externe agressoren, zorgt het product 8 uur lang voor ononderbroken haarherstel. Aangedreven door de Botanical Repair™ intensieve haarhersteltechnologieën, bouwt dit serum verbindingen op in de binnenste cortex van de haarstreng, versterkt en herstelt het haar en helpt het te beschermen tegen toekomstige beschadiging. Het Botanical Repair Strengthening Overnight Serum bestaat bovendien uit 99% natuurlijke ingrediënten, waaronder nangai olie, dat helpt om gespleten haarpunten weer samen te trekken, waardoor gespleten haarpunten in slechts één nacht met 84% worden verminderd.

Botanical Repair™ Strengthening Overnight Serum
Botanical Repair™ Strengthening Overnight Serum

Aveda's Botanical Repair Collectie

Het Botanical Repair Strengthening Overnight Serum maakt deel uit van Aveda's revolutionaire plant-aangedreven haarherstellende collectie, inclusief Botanical Repair Strengthening Shampoo en Conditioner, Botanical Repair Intensive Strengthening Masques - Light en Rich, en Botanical Repair Strengthening Leave-In Treatment. Deze bindingsopbouwende collectie voor alle haartypes en texturen doordrenkt het haar met een fris, licht bloemig, kruidenaroma. Het Overnight Serum is voor 99% afkomstig van natuurlijke oorsprong, bevat geen siliconen en parabenen, is vervaardigd met 100% hernieuwbare energie en is net als alle Aveda producten veganistisch en cruelty free. De verpakking is daarnaast vervaardigd uit 100% gerecycleerde PET-flessen.

Getest: dit doet een nachtserum voor je haar

Mijn haar is intussen gewend aan allerlei voedende olies en beschermende sprays, maar een nachtserum? Dat is nieuw! Het eerste wat opvalt aan Aveda's Overnight Serum is het kleine formaat - makkelijk om mee te nemen op zonvakantie, wanneer je haar sowieso wat extra TLC kan gebruiken. Een ander pluspunt is de botanische geur, alsof je binnenwandelt in een spa. Omdat je het serum net voor het slapengaan gebruikt, hebben de ylang-ylang, roos, marjolein en andere pure bloemen- en plantenextracten een aangenaam, kalmerend effect.

Met een paar pompjes heb je genoeg om de lengtes en punten van een beschermend laagje te voorzien. Het serum plakt niet en trekt snel in, terwijl de geur lekker blijft hangen. 's Ochtends word ik wakker met glanzend, gezond haar en kan ik het stylen zoals gewoonlijk. Op dagen dat ik een stijl- of krultang bovenhaal, breng ik ook overdag wat extra van het Strengthening Overnight Serum aan voor extra herstel van gespleten haarpunten. Het verdict? Dit product gaat vanaf nu mee in elke reiskoffer!

Het Botanical Repair™ Strengthening Overnight Serum (€45) is verkrijgbaar in de Aveda salons, Aveda Store Antwerpen en online op aveda.eu. Wil jij de Masques en Leave-In Treatment van Aveda uitproberen? Klik hier en ontvang je staaltjes!

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Aveda. 
www.aveda.eu

Lees ook:
Hoe geef je je haar een boost na de winter? 
Tips & tricks : de haargeheimen van Nanja Massy
Je krullen mooier dan ooit dankzij een vegan verzorgingsritueel