HOE GEEF JE JE HAAR EEN BOOST NA DE WINTER?

Gepubliceerd op 2 maart 2022 door Malvine Sevrin en ELLE België Foto’s: Tanguy Pels
HOE GEEF JE JE HAAR EEN BOOST NA DE WINTER?

Niet elk seizoen is lief voor je haar. In de winter is het contrast tussen de kou buiten en de warmte in huis te groot. Je haar wordt er kwetsbaar door en lijkt doffer, droger en futlozer. De komst van de lente is dus het ideale moment om je coupe een verjongingskuur in drie stappen te geven!

HET 3-STAPPENPLAN OM JE HAAR TE HERSTELLEN

Stap 1 : Geef je haar een boost met een intense verzorging

Een echte verwennerij is een intense verzorgingskuur vol vitamines die een einde maakt aan broze, gespleten punten. Om de juiste behandeling te kiezen, moet eerst worden nagegaan hoe ernstig de schade is. Ik ga naar het kapsalon van Mademoiselle S om een haardiagnose te laten doen. Eerst wordt mijn haar onder de loep genomen, letterlijk. Met een camera met een zoom die 500x vergroot, analyseert de kapster hoe de haarlengten, de punten en de hoofdhuid eraan toe zijn. Het verdict: mijn haar is uitgedroogd en op de iPad die ze me voorhoudt, is duidelijk te zien dat ik veel gespleten punten heb. Daar moeten we dus iets aan doen. Ik heb zelf ook een wens: ik wil weer zacht, glanzend haar. We bespreken hoe ik mijn haar dagelijks verzorg en wat ik verlang, en dan krijg ik een beautyprogramma op maat: een reeks verzorgingsproducten die in het salon worden aangebracht, en een routine om thuis te volgen.

Stap 2 : Hallo droomkapsel

Na de verzorging komt de snit. Niet met een traditionele schaar, maar met een instrument uit Duitsland, iets tussen schaar en scheermes. Het heeft een snijvlak dat 3° helt, zodat het haar schuin afgeknipt kan worden zonder het te beschadigen. Het belooft soepeler haar met meer volume, dat zachter aanvoelt en makkelijker in model te brengen is. Kortom, alles wat op mijn wishlist staat. De kapster knipt mijn lokken met soepele bewegingen, zonder de haarschubben te beschadigen. Nog een voordeel: schuin afgeknipt haar wrijft minder tegen de kleding. Na het drogen is mijn haar inderdaad veel glanzender, het voelt zachter aan en dankzij de verzorgende behandeling lijkt mijn kleur opgefrist. Mijn doffe lokken hebben een nieuw leven gekregen.

Step 3 : Behoud het resultaat door je haar van binnenuit te verzorgen

Nu mijn haar weer gezonder is, hoef ik het alleen nog maar thuis goed te verzorgen met de juiste routine, gebaseerd op de haaranalyse in het salon. En omdat het minstens even belangrijk is om van binnenuit voor mijn haar te zorgen zodat het kan stralen aan de buitenkant, profiteer ik van de komst van de lente om een kuur met voedingssupplementen te beginnen. De verandering van seizoen is het ideale moment om vitamines op te slaan. Ditmaal kies ik voor de ‘gummies’ van Forcapil (verkrijgbaar bij de apotheek). Vitamines in snoepjesvorm vergeet je niet zo snel in te nemen, en ze beloven de haargroei te stimuleren en het haar soepel en glanzend te maken dankzij de heermoesplant, vitamine B8 en selenium die ze bevatten.

Deze magische kleine gummies bevatten een hoge dosis vitaminen, mineralen en heermoes. Elk ingrediënt speelt zijn eigen rol. Zink wordt gebruikt om de haarvezel kracht en vitaliteit te geven en draagt bij tot de normale synthese van eiwitten zoals keratine. Heermoes bevordert niet alleen de haargroei, maar helpt ook de haarkleur te behouden. Tenslotte dragen biotine (bekend als vitamine B8) en selenium bij tot de algemene gezondheid van het haar, in het bijzonder tot de soepelheid, glans en weerstand ervan.

Gummies Forcapil
Forcapil

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Arkopharma