Tips & tricks : de haargeheimen van Nanja Massy

Gepubliceerd op 3 april 2022 door ELLE Partner Foto’s: Jon Verhoeft
Tips & tricks : de haargeheimen van Nanja Massy
Een gezonde en glanzende haardos, is dat niet waar we allemaal van dromen? Beauty experte en influencer Nanja Massy verklapt haar geheimen voor gezond haar en dat hele jaar door.
Bekijk de beauty tips & tricks van Nanja Massy in de video hieronder:

Wat is je haartype?

"Ik heb fijn, licht golvend haar, maar wel veel haar. Het is niet gekleurd, gewoon natuurlijk."

Heb je specifieke haarproblemen?

"Ik heb wel wat last van haaruitval sinds ik ben bevallen van mijn dochter. Daarom neem ik elke dag voedingssupplementen. En daarnaast heb ik ook al mijn eerste grijze haartjes, hehe."

Wat is je haarroutine? 

“Ik probeer mijn haar slechts een maal per week te wassen met shampoo en conditioner. Tussen twee wasbeurten door werk ik mijn frou bij met wat droogshampoo. Elke maand heb ik een afspraak bij de kapper voor een haarverzorging en om de maand om mijn puntjes bij te knippen.” 

Hoe droog en stijl je je haar?

“Na mijn haar te hebben gewassen, dep ik het eerst droog met een katoenen handdoek. Deze tip geldt voor iedereen met stijl of golvend haar. Hierna wend ik me tot één van mijn favoriete haarstyling tools: de Dyson Supersonic haardroger. Die is super handig en droogt je haar zes keer sneller dankzij de gecontroleerde luchtstroom in plaats van extreme hitte. Bovendien komt de haardroger met diverse opzetstukken voor elk haartype. Ik gebruik steeds het Gentle Hair opzetstuk dat geschikt is voor fijn haar en een gevoelige hoofdhuid. Het verspreidt de lucht waardoor een zachte, koelere luchtstroom ontstaat, terwijl het haar toch snel wordt gedroogd. Naargelang de stijl die ik wil creëren, werk ik af met de Dyson Corrale stijltang. Ik breng wat haarolie aan op de puntjes en ben helemaal ready to go.” 

Nanja Massy met Dyson Corrale stijltang

Wat is jouw geheim voor een gezonde haardos? 

“Ik slaap steeds op een zijden hoofdkussen, waardoor ik minder last heb van knopen én mijn haar meer glanst. Verder borstel of kam ik mijn haar nooit als het nat is, om gespleten punten te vermijden. En last but not least ben ik helemaal verknocht aan mijn Dyson haarstyling tools. De Dyson Corrale stijltang heeft flexibele platen die het haar als het ware ‘vangt’ en ik hierdoor maar één keer over mijn haarlok hoef te gaan, wat zorgt voor 50% minder haarschade. Bovendien pluist mijn haar niet na gebruik en voelt het gladder aan. Gebruik de Dyson Corrale stijltang alleen op 100% droog haar. In de video zie je wat stoom, maar dat komt door de verzorgende producten die ik gebruik. "

Hoe vaak stijl/krul je je haar?

“Ik krul mijn haar doorgaans een keer per week. Mijn bangs houd ik tussen twee stylingbeurten door in model met behulp van de Dyson Corrale stijltang.”

Wat zijn jouw haar must-haves als je op reis gaat? Wat neem je altijd met je mee?

"Een ooglapje, ik kan echt niet slapen als het niet helemaal donker is. Daarnaast neem ik ook altijd mijn eigen zijden hoofdkussen mee en een zonnebescherming voor mijn haar, gelaat en lichaam. Op reis draag ik liever wat minder make-up, dus breng ik ook altijd goede reinigingsproducten. En ten slotte steek ik mijn Dyson Styling tools ook altijd in de koffer, zodat ik tijd bespaar en volop kan genieten van mijn vakantie."

Nanja’s favoriete haarstylingtools

Dyson Supersonic haardroger

Nanja Massy met Dyson supersonic haardroger
Dyson Supersonic haardroger €399

Shop it

De Dyson Supersonic haardroger droogt je haar gemiddeld zo’n zes maal sneller dan andere haardrogers dankzij zijn kleine V9-motor. Verder is hij drie keer lichter dan andere haardrogers, waardoor hij goed in de hand ligt. Dankzij de Air Multiplier Technology, verspreidt de föhn een snelle maar gecontroleerde luchtstroom waardoor je haar na gebruik glanst en niet pluist.

Dyson Corrale stijltang

Dyson Corrale stijltang
Dyson Corrale stijltang €449

Shop it

De flexibele koperen platen van de Dyson Corrale stijltang verzamelen het haar en brengen het in model zonder daarbij extreme hitte te gebruiken. Het resultaat? De helft minder haarschade dan bij andere stijltangen. De kers op de taart? Je kan de stijltang snoerloos gebruiken en dus gemakkelijk meenemen voor een snelle touch-up doorheen de dag. 


Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Dyson. 

dyson.be

Lees ook:

HOE GEEF JE JE HAAR EEN BOOST NA DE WINTER?

Deze 7 tijdloze items zijn zeker het investeren waard – en dit is waarom

En als je nu tijd maakte voor een luxe horloge ?