Deze 7 tijdloze items zijn zeker het investeren waard – en dit is waarom

Gepubliceerd op 14 maart 2022 door Xana Ferreira Chicano
Deze 7 tijdloze items zijn zeker het investeren waard – en dit is waarom Imaxtree

Tijdloze items die jaren meegaan, samen in één capsule garderobe. Wie wil dat nou niet? Investeren in kwalitatief hoge en tijdloze items kost wat - maar op de lange termijn bespaar je hiermee een hoop geld. En dat is érg lekker voor de portemonnee én door het duurzame gebruik ook voor het milieu. 

Kies voor tijdloze stukken die verder gaan dan alleen de trends. Hierdoor bouw je een capsule garderobe vol met duurzamere items die je voor altijd zult koesteren. Met deze never-out-of-fashion items kun je blijven mixen en matchen, waardoor je steeds een nieuwe look creëert met maar enkele kledingstukken. 

Als ik zeg investment pieces, bedoel ik stijlvolle witte bloesjes, chique blazers en trenchcoats, tijdloze witte T-Shirts, basic pantalons, kwalitatieve boots en een praktische tassen. Scrol gauw naar beneden om de 7 tijdloze items te bekijken die het investeren waard zijn.

Mogen we je deze 15 paar witte sneakers aanbevelen? 

1. Blazer van Samsøe Samsøe

Tijdloze items investeren blazer
Blazer, €249 Samsøe Samsøe

Hét item om in te investeren is zeker de blazer. Daarom kies je vandaag voor deze beige variant van Samsøe Samsøe. Combineer het met een pantalon in dezelfde beige kleur voor een ton-sur-ton look, zwarte muiltjes eronder - en you are ready to go.

SHOP HIER

2. Trenchcoat van Selected Femme

Tijdloze items investeren trenchcoat
Trenchcoat, €179,99 De Bijenkorf

Het item wat iedereen in zijn kast moet hebben is volgens ons écht de trenchcoat. Dit stijlvolle item zal altijd blijven bestaan in the fashion world. Daarom is deze trenchcoat van Selected Femme perfect voor in je capsule garderobe. Met zo'n jas geef je al je looks net wat extra's tijdens een heerlijke lente-wandeling.

SHOP HIER

3. Katoenen bloes van Ted Baker

Tijdloze items investeren witte bloes
Katoenen bloes, €79 De Bijenkorf

Een ander item dat niet te missen is in je capsule garderobe is de witte bloes. Deze katoenen variant van Ted Baker heeft speelse afwerkingen waardoor je er altijd effortless uit zult zien. Mix en match deze bloes met een olijfgroene bermuda van leer en gevlochten muiltjes.

SHOP HIER

4. Pantalon van Scotch & Soda

Tijdloze items investeren Scotch & Soda
Pantalon, €109,95 Scotch & Soda

Heb je altijd al de perfecte pantalon in je kast willen hebben? Dan is deze pantalon van Scotch & Soda een aanrader voor jou. Door de neutrale kleur is dit een tijdloos item dat je met verschillende andere items kunt combineren. Ga dit keer voor een oversized trui van wol en combineer het met een mini cross-body tas.

SHOP HIER

5. Boots van Aeyde

Tijdloze items Aeyde boots
Leren boots, €295 Mytheresa

Kijkend naar accessoires en schoenen heeft je capsule garderobe natuurlijk ook praktische boots nodig. Deze leren laarzen van Aeyde zijn daarom perfect. Combineer ze met een zwarte spijkerbroek met wijde pijpen of met een zwierige zomerjurk.

SHOP HIER

6. Sneakers van Veja

Tijdloze items: Veja sneakers
Sneakers, €125 De Bijenkorf

Onze go-to sneakers zijn deze duurzame Veja sneakers. Kies zo veel mogelijk voor mooi én verantwoord. Dit product is gemaakt met respect voor mens, dier en/of milieu. Hebben dus!

SHOP HIER

7. Handtas van Staud

Tijdloze items tas
Leren tote-tas,€310 Farfetch

Een tas om in te investeren moet praktisch, tijdloos en neutraal zijn. Deze leren tote-tas van Staud is daarom de perfecte keuze voor in je capsule garderobe. Combineer het aankomend seizoen met een wollen maxi-jurk in een beige kleur en leren gladiator-sandalen.

SHOP HIER