SOS sextoys: hoe kies je jouw eerste seksspeeltje?

Geüpdatet op 5 april 2022 door Camille Vernin en ELLE België
SOS sextoys: hoe kies je jouw eerste seksspeeltje? Unsplash

Seksspeeltjes komen in alle vormen en maten, met of zonder technische snufjes. Welk model kies je best om mee te starten? Wij vroegen het aan een expert.

Amandine Janss, ambassadrice voor erotiekwinkel Lovely Secret, houdt regelmatig bijeenkomsten waarbij ze seksspeeltjes presenteert voor thuis, vrijgezellenfeesten, een avondje uit met vriendinnen of ondeugende activiteiten tussen koppels. Dankzij haar tips kies jij zorgeloos jouw eerste vibrator uit.

"Je leeftijd heeft een grote invloed op het uitkiezen van seksspeeltjes. Je voelt je anders wanneer je achttien of veertig bent," legt Amandine uit. "Andere beslissende factoren zijn hoe goed je je eigen lichaam kent en of je vaginale of clitorale stimulatie verkiest.”

Wanneer je jezelf (nog) niet goed kent

Hear Me vibrator
Hear Me, Love to Love, €59,99

Dit speeltje in de vorm van een konijn is niet zo onschuldig als het lijkt. "De oren zijn vibrators en kunnen aangepast worden aan de vorm en de hoek die jou het meest pleziert. Bovendien zijn er verschillende vibratiestanden. De perfecte sextoy voor zij die hun lichaam nog niet goed kennen."

Shop hier

Wanneer je je lichaam vanbinnen en vanbuiten kent

Bess Obsidian Black
Sextoy Bess, Zalo, €95,50

"Deze vibrator is een van de meest aanbevolen modellen op de markt. Het speeltje is perfect voor vrouwen die hun lichaam grondig willen verkennen. Het grootste pluspunt? Dankzij de bijhorende opzetstukken kan je verschillende functies testen om zowel je vagina, je clitoris als je tepels te stimuleren. Dankzij het stijlvolle design merk je niet eens dat er een seksspeeltje in je slaapkamer ligt."

Shop hier

Wanneer je eens anaal wil proberen

Chapelet anal Black Love
Aanaalspeeltje, Black Love, €9,50

"Dit schattig seksspeeltje oogt lief met zijn zachte kleuren en hartvormig uiteinde. Kies zelf of je gaat voor small, medium of large. Vergeet je glijmiddel niet. Nina Kiki biedt glijmiddel op waterbasis aan dat zorgt voor meer genot en daarbij ook je sextoy onderhoudt.”

Shop hier

Wanneer je man ook wat wilt

We Vibe Vector
Prostaatstimulator met afstandsbediening, WeVibe , €139

Wil jij je partner graag verrassen? "De musthave voor mannen die van seksspeeltjes houden is de Vector WeVibe, een vibrerende prostaatstimulator. Ik beveel hierbij vaak de Yes for Love-gels of de ontspannende gel Divinextases aan voor optimaal genot. In combinatie met het geschikte glijmiddel bezorgt dit seksspeeltje jullie ongetwijfeld wilde nachten.”

Shop hier

LEES OOK

(Stagiaire Dewy De Leeneer)