We love: het kleurrijk en duurzaam beddengoed van SUITE702

Geüpdatet op 2 mei 2022 door ELLE Partner
We love: het kleurrijk en duurzaam beddengoed van SUITE702 SUITE702

SUITE702 is niet zomaar een beddengoedmerk, het is een lifestyle. Oprichters Shirley Muijrers en Olaf Arkauer brengen kleur en luxe rechtstreeks tot in je slaapkamer. Vanuit Amsterdam prediken ze ‘the suite life’ en startten ze een heuse beddengoedbeweging.

De naam SUITE702 verwijst naar de huwelijksreis van John Lennon en Yoko Ono, die zij een hele week in bed doorbrachten. Dat deden ze in suite nummer 702 van het Hilton Hotel in Amsterdam. Ze wouden daarmee het leven in bed vieren. Geïnspireerd door de ‘bed-in’ van John en Yoko startten Shirley en Olaf ondertussen zo’n vier jaar geleden SUITE702. Ze vertellen ons hoe het allemaal begon. 

Hoe is het idee voor SUITE702 gegroeid?

Olaf: “Zelf heb ik een achtergrond in branding. Na zo’n 20 jaar nationale en internationale klanten te hebben geadviseerd, kriebelde het om zelf iets te starten.”
Shirley: “Tijdens mijn studies industriële vormgeving leerde ik de wondere wereld van textiel kennen. Naast kleur-en trendadvies specialiseerde ik me in stoffenontwerp. Het zaadje voor SUITE702 werd geplant toen we zelf op zoek waren naar kwalitatief, kleurrijk beddengoed. We vonden niets naar onze smaak en ook onze zoektocht naar duurzame alternatieven draaide op niets uit.”

Shirley en Olaf SUITE702
Shirley en Olaf

Wat maakt SUITE702 uniek? 

Olaf: “Laat dat dan net het duurzame aspect zijn. Zo werken we enkel met GOTS gecertificeerd katoen, een label dat de strengste duurzaamheidscriteria hanteert. Van het verbouwen tot het oogsten, spinnen, weven én verven van het katoen: elke schakel in de ketel is gegarandeerd duurzaam en bovendien sociaal verantwoord. Dat is voor ons erg belangrijk.”

Shirley: “Daarenboven is onze collectie seasonless en organiseren we geen uitverkoop. We gaan ervan uit dat ons kwaliteitsvol en kleurrijk beddengoed immers niet uit de mode kan geraken én dat je er een paar jaar mee kan doen. Elk item wordt bovendien los verkocht. Zo kan je een bedovertrek in een bepaalde kleur combineren met kussens in een andere kleur. Dit laat je toe om je slaapkamer te verfrissen door te mixen en matchen, zonder meteen een hele nieuwe set te hoeven kopen.”

Wat voor kleuren vind je bij SUITE702?

Olaf: “We kiezen kleuren die we zelf tof vinden. Dat kunnen tijdloze maar ook trendkleuren zijn. Momenteel zijn onze chocolade, lila en ook gele kleur heel populair. Pastel doet het over het algemeen heel goed. In april komen we met een aantal nieuwe, fellere kleuren.”

Shirley: “Mensen zijn vaak geneigd om hun volledige slaapkamer in dezelfde kleurtinten te decoreren. Maar vaak is het net leuk om voor beddengoed in een heel andere kleur te gaan. We hebben bijvoorbeeld klanten die met laagjes werken waarbij ze hun matras in één kleur, hun topper in een andere kleur en hun dekbed in nog een andere kleur. Zo’n lagen maken interessante kleurschakeringen

SUITE702
SUITE702

Shop it

Naast kleur, experimenteren jullie ook met vorm. Hoe onderscheidt SUITE702 zich op dat vlak?

Olaf: “Onze bedMATE is een super lang kussen, die de hele breedte van je bed bedraagt. Het helpt niet alleen om je bed aan te kleden maar je kan er ook mee knuffelen. Daarnaast kan je met de bedMATE ook extra kleur in je kamer brengen.”

Shirley: “De bigDOT is dan weer een rond kussen in vegan vulling of met ganzenveertjes gevuld en fungeert als een zacht bijzettafeltje om bijvoorbeeld je computer op te zetten. Opnieuw kan je deze extra gebruiken om je bed nog meer aan te kleden of om meer kleur toe te voegen.”

Wat houdt ‘the suite life’ in?

Olaf: “The suite life illustreert een gevoel van pure luxe en verwennerij. Beeld je in dat je op vakantie bent in een vijfsterrenhotel en de hele dag in je badjas in bed doorbrengt. Je laat op dat moment het jachtige leven waarbij je de hele tijd online bent achter je, en logt uit.”

Naast katoen, bieden jullie ook dekbedden aan uit satijn en linnen. Welk materiaal is nu precies geschikt voor wie? 

Shirley: “Onze best verkochte dekbedden bestaan uit perkal. Dit is 100% katoen dat heel strak geweven is, waardoor je een krakerige, bijna papierachtige touch krijgt. Typisch de kwaliteit die je in chique hotels terugvindt. Onze dekbedden van perkal omhullen je niet maar liggen als het ware op je. Dankzij zijn koelere kwaliteit is perkal vooral geschikt in de zomer of voor personen die snel warm krijgen of veel zweten. Met een dekbed in perkal voelt elke avond als vers beddengoed.”

“Ook onze satijnen dekbedden bestaan voor 100% uit katoen maar de term satijn wijst op een andere manier van weven. Doordat de draden losser bovenop elkaar liggen krijg je een soepele stof die glanst. Een satijnen dekbed vloeit om je lichaam en voelt daarom warmer aan. Kussenslopen in satijn zouden er bovendien voor zorgen dat je haar minder pluist en ook beter zijn voor je huid.”

“Onze linnen blend bestaat tenslotte uit 55% linnen en 45% katoen. Dat maakt het dekbed iets betaalbaarder aangezien linnen een erg kostbare stof is. De mix combineert daarbij het beste van twee werelden, namelijk: de soepelheid van katoen en de voordelen van linnen. De stof absorbeert immers heel goed vocht en is warmteregulerend. Zo voelt het warm aan in de winter en koel in de zomer. Dat maakt van linnen het ideale beddengoed voor het hele jaar door. Naast beddengoed bieden we ook badjassen aan. In lijn met the suite life, waarbij we het liefst de hele dag in en om het bed blijven, mag dat natuurlijk niet ontbreken. Onze badjassen bestaan in drie materialen, altijd in een grote diversiteit aan kleuren. Een wafel, een washed linnen en een sweater style kimono van jersey. ”

We love: het kleurrijk en duurzaam beddengoed van SUITE702 - 5

Shop it

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met SUITE702.

www.suite702.com

Lees ook: 

Ice eyes baby: deze verkoelende tools verhelpen jouw vermoeide ogen

Deco: 5 chique ideeën voor zelfgemaakte paasdecoratie

Soft routine: 10 tips voor een milde huidverzorging