Luxe op Ibiza: 6 tophotels waar je deze zomer tot rust kan komen

Geüpdatet op 15 juni 2022 door ELLE België
Luxe op Ibiza: 6 tophotels waar je deze zomer tot rust kan komen Unsplash

Ibiza mag dan wel dé plek zijn voor wilde nachten, je vindt er ook de nodige rust waar je lichaam en brein naast al dat feesten kan ontspannen. In deze zes luxehotels word jij deze zomer helemaal zen. 

Nobu Hotel Ibiza Bay

Nobu Hotel Ibiza Bay ligt in het idyllische Talamanca Bay en is een van de meest luxueuze resorts aan de Middellandse Zee. Je kan er winkelen bij leuke boetiekjes, van een apéro genieten in verschillende bars, een dagje ontspannen in de wellness of je culinair laten verwennen door Spaanse driesterrenchef Dani Garcia in een van de drie restaurants. Het vijfsterrenhotel verwelkomt gezinnen met kinderen, klein of groot. Vlakbij Ibiza-stad maar in de beschutting en rust van de baai, de perfecte locatie. 

Nobu Hotel Ibiza Bay

Meer info via nobuhotelibizabay.com.

Six Senses Ibiza

Is spiritualiteit jouw ding? Dan is Six Senses Ibiza een goede plek voor jou. Dit resort ligt in het rustige noorden van Ibiza en straalt een en al sereniteit uit. Naast zwemmen in de infinity pool kan je rondwandelen in de biologische moestuin, een goed boek lezen in de bibliotheek of deelnemen aan verschillende retreats. Geniet van verschillende muziekoptredens en kookworkshops. Hou je het liever rustig? Laat het eten dan lekker naar je accommodatie brengen of steek een BBQ aan op je patio. Onze tip? Bekijk zeker de suite in de grot voor een uniek verblijf. 

Six Senses Ibiza

Boeken kan via sixsenses.com.

OKU Ibiza

Zen, zen, zen. OKU Ibiza is omgeven door natuurlijke materialen als hout en steen en ligt op loopafstand van de stranden van Cala Gracio. Nederlandse chef Mark Vaessen, gespecialiseerd in de fusion- en Japanse keuken, tovert voor jou de lekkerste gerechtjes op tafel. Ontspan je lichaam door deel te nemen aan gratis yogalessen en ontdek de verschillende spamogelijkheden. Genoeg gerust? Dans dan tot in de vroege uurtjes op de beats van de huis-dj. Slapen doe je in rooftop rooms, kamers aan het zwembad of de privévilla met vier slaapkamers. 

Oku Ibiza

Meer info via okuhotels.com

Grand Paradiso

The American way, maar dan op Ibiza. Grand Paradiso is een project waar audiovisuele kunst in al haar vormen centraal staat. Film, short film en videoclips, je komt gegarandeerd ogen tekort. Pastelkleuren wisselen art deco en hedonisme af in het uniek interieur. Met name het zwembad is een echte eyecatcher: neem je sixties zwempak en hoofddoekje mee, want hier leef je, voor even, het Amerikaanse leven! De dj-booth die eruit ziet als een strandhut uit Miami biedt plaats aan een dj en artiesten. Voel je vip en reserveer je plekje backstage, op de enorme ronde bank die om de booth heen loopt. Dé droom voor filmfanaten.

Grand Paradiso Ibiza

Meer info via grandparadisoibiza.com.

Petunia Ibiza 

Petunia Ibiza biedt een prachtig uitzicht op Es Vedrà, het bekende rotsachtige kleine eiland voor de zuidwestkust van Ibiza. Het boetiekhotel heeft 41 kamers, allemaal met een andere uitstraling en inrichting. Dit hotel ademt Ibiza door het interieur en de prachtige tuinen, door het gebruik van natuurlijke materialen, door de rust die er heerst, door de pop-upwinkeltjes… De keuken van restaurant La Mesa biedt zuiderse gerechten, gemaakt met lokale ingrediënten, onder andere uit de eigen moestuin. Lekker en lokaal, de perfecte combinatie.

Petunia Ibiza

Boeken doe je hier: www.petuniaibiza.com.

La Torre del Canónigo

La Torre del Canónigo is een luxehotel in Dalt Vila, het historische centrum van Ibiza en Werelderfgoed volgens UNESCO. Het pand is omringd door middeleeuwse muren die onderdeel zijn van een Romeinse acropolis, dé plek voor geschiedenisliefhebbers. De 25 kamers hebben allemaal een eigentijds en mediterraan interieur: van standaard kamers tot suites met privézwembad en luxe familieaccommodaties. Lunchen of dineren kan niet op het hotel, maar je vindt de leukste restaurants op wandelafstand. 

La Torre del Canónigo Ibiza

Meer info via latorredelcanonigo.com

Helemaal klaar voor de zomer? Bekijk ook deze vakantiebestemmingen

(stagiaire Dewy De Leeneer)