Berghen: zo kies je de juiste wandelschoenen voor al je avonturen

Gepubliceerd op 14 april 2022 door ELLE Partner
Berghen: zo kies je de juiste wandelschoenen voor al je avonturen ©Berghen

De lente lonkt en er zijn nog zoveel plekken dichtbij en veraf die vragen om ontdekt te worden. Kriebelt het om erop uit te trekken? Vergeet dan de juiste schoenen niet en neem deel aan onze wedstrijd in samenwerking met Berghen en VISITWallonia !

Aurélie Sciales van de Belgische wandelschoenenspecialist Berghen legt uit waarom kwaliteitsvol schoeisel zo cruciaal is.

Bij elke ervaring hoort een geschikte wandelschoen. Hoe kies je de juiste?

Aurélie Sciales: “Wil je gewoon gaan wandelen bij mooi weer? Trek dan een lage of middelhoge niveau A wandelschoen aan. Deze is ideaal voor een strandwandeling of leuke citytrip. Ben je uit op een avontuurlijke wandeling in de Ardennen? Met niveau AB vormen steile hellingen en bergpaden geen probleem! Voor de echte waaghals heeft Berghen de B/C categorie ontwikkeld. Deze mogen niet ontbreken op zwaardere trektochten.”

Waar moet je op letten bij het passen van wandelschoenen?

"Al meteen als je ze past, moeten wandelschoenen comfortabel zitten en je goed ondersteunen. Ik raad aan om ze 's avonds te proberen, met een paar sokken die geschikt zijn voor wandelingen en trektochten. Let erop dat je de veters ter hoogte van de enkels goed aanspant, zodat de voet niet glijdt in de schoen. Bovenaan de voet laat je ze dan weer iets losser, om je tenen genoeg speelruimte te geven."

Wat is een fout die veel mensen maken bij het kiezen van wandelschoenen?

"Bij het kiezen van de juiste wandelschoen kan je er best rekening mee houden dat je vooraan nog speling hebt. Tijdens het wandelen gaan je voeten immers altijd iets zwellen en is het best als je tenen niet worden samengedrukt. In dit geval schokken je voeten namelijk voortdurend tegen de onderkant van de schoen, wat blaren en andere minder fijne complicaties met zich mee kan brengen."

Wat maakt de schoenen van Berghen zo bijzonder?

"Het Belgische merk voorziet gezinnen al bijna dertig jaar van kwalitatieve wandelschoenen. Met oog voor detail en kwaliteit, werken we steeds nauw samen met Italiaanse specialisten. Duurzaamheid is voor ons een belangrijk aspect, daarom worden alle schoenen in Europa geproduceerd. Onze veters worden bijvoorbeeld gemaakt van 100% gerecycleerd polyester van de hoogste kwaliteit. Hiermee dragen wij ons steentje bij aan de natuur. De schoenen worden vervaardigd uit hoogwaardig Europees leder. De meeste Berghen-schoenen zijn voorzien van een Vibram-zool. Deze zolen bieden een uitstekende grip op allerlei oppervlakten en zijn uiterst slijtvast. Daarnaast creëert Berghen zijn eigen ademend en waterbestendig Berghen-tex membraan om de voeten van wandelaars droog te houden tijdens elk avontuur."

Berghen
©Berghen

Wedstrijd: maak kans op Berghen-wandelschoenen en VISITWallonia waardebonnen

Geïnspireerd om er op uit te trekken? Dan hebben we goed nieuws, want in samenwerking met VISITWallonia en Berghen mogen we twee paar Berghen-wandelschoenen weggeven + 2 VISITWallonia waardebonnen ter waarde van € 250 (waardebonnen ter waarde van 250 euro, te gebruiken op de aanbiedingen van verblijven en activiteiten die in de gids " Uit in Wallonië en de Ardennen 2022" staan). Waag je kans door de volgende vraag te beantwoorden :

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Berghen.
Berghen

Lees ook: 
9 unieke plaatsen voor een onvergetelijke roadtrip door België
Stella McCartney x Audi : een mix van creativiteit, duurzaamheid en kwaliteit
LPG lanceert het ultieme wapen tegen cellulite: de nieuwe endermologie® behandeling