9 unieke plaatsen voor een onvergetelijke roadtrip door België

Geüpdatet op 21 februari 2022 door Eloïse Pirard en Virginie Dupont
9 unieke plaatsen voor een onvergetelijke roadtrip door België @Unsplash - Nick Dunlap

Zin in een wandeling of avontuur in de natuur? Hier vind je negen wondermooie, unieke plaatsen in België die je echt moet bezoeken.

1. Le Tombeau du Géant

Le tombeau du géant (het graf van de reus) bevindt zich in het dorp Botassart en is geklasseerd als uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië. Het is een adembenemende plek. Om dit schouwspel in volle glorie te kunnen bewonderen, bevind je je best zo hoog mogelijk. Dan pas zie je goed hoe de kleur en de vorm van de bomen op dit beroemde schiereiland op een gigantisch hoofd lijken.

Moulin du Rivage, 6833 Bouillon

bouillon hotspots belgië onbekende plaatsen
Unplash

2. De GR57

Dit langeafstandspad bestaat al sinds 1966, loopt door de Ourthevallei en verbindt Luik met de dam van Nisramont. De route is zo'n 150 km lang en loopt langs ongelofelijke landschappen. Ideaal om de rijke Belgische natuur te herontdekken.

3. De Kunstpaden

Dit zijn ongetwijfeld de leukste en ongewoonste wandelpaden van België. Op het programma: 141 km in de Vallée des Saveurs in Condroz-Famenne, doorspekt met 42 kunstwerken, in het midden van de natuur.

Place Monseu 23, 5590 Ciney

4. Het Nationaal Park Hoge Kempen

Dit is het enige nationale park in België en het is een omweg meer dan waard. 5.750 hectare bossen en heide, 300 km en 40 wandellussen: wandelaars wanen zich hier in de hemel.

3630 Maasmechelen

hoge kempen
Unsplash

5. De rotsen van Freÿr

Stroomopwaarts van Dinant kijken de rotsen van Freÿr uit over de Maas. Dit is het mooiste klimgebied van heel België. Op het programma: kliffen van kalksteen, zeshonderd verticale paden en een verbluffend panorama.

5000 Dinant

6. Het Zwin

Dit natuurpark lijkt wel een luchthaven voor vogels en is een waar paradijs voor ornithologen. Hier adem je gezonde zeelucht en langs de vele wandelpaden groeit uitbundige flora.

Zwin Natuurpark, Graaf Leon Lippensdreef 8 - 8300 Knokke-Heist

het zwin Belgische ongewone plekken
Unsplash

7. De zwemvijver van Boekenberg

Op twintig minuten rijden van Antwerpen verschuilt zich een heuse oase: het park van Boekenberg en zijn natuurlijke en ecologische zwemvijver. De zwemvijver is gratis en voor iedereen toegankelijk. Dankzij de bijna 20.000 zuiverende waterplanten is de vijver bovendien heel schoon.

Van Baurscheitlaan 88, 2100 Antwerpen

8. Het Park van de Hoge Venen 

Dit natuurpark is al sinds 1957 beschermd en het is ontegensprekelijk een van de spectaculairste parken van België. Op het programma: een ongelofelijke biodiversiteit, weelderige landschappen, een Scandinavisch aandoende omgeving en het hoogste punt van ons land, Signaal van Botrange.

Route de Botrange 131, 4950 Waimes.

hoge venen ongewone plaatsen belgië originele adressen
Unsplash

9. Fietsen door het water

Time magazine bekroonde dit fietspad in het natuurreservaat van Bokrijk-Genk tot een van de honderd mooiste plaatsen ter wereld. Het pad loopt dwars door twee vijvers (het water komt tot op ooghoogte) zodat je de ongelofelijke fauna op het wateroppervlak kunt observeren.

Pad 3600, 3600 Genk

LEES OOK

Roadtrip: ontdek Italië met een vespa

De 10 mooiste plaatsen voor een herfstwandeling in België

Alle adressen voor een droomweekend met vriendinnen in Limburg