Roadtrip: ontdek Italië met een vespa

Gepubliceerd op 24 september 2019 door ELLE Partner
Roadtrip: ontdek Italië met een vespa

Als een rasechte bella donna langs de meest ongerepte plekjes van Italië cruisen op een Vespa ... Idyllischer dan dit wordt een vakantie niet. The Vespa Trip neemt je mee voor een slow travel tour langs de verborgen pareltjes van Italië. Buon viaggio!

Op een Vespa het echte Italië ontdekken, haren losjes in de wind, zon op je gezicht. Af en toe een fotostop inlassen om de mooiste landschappen te delen via Stories en ‘s avonds uitgebreid nagenieten met een glaasje wijn op een lokaal terrasje ... En de volgende ochtend meer van hetzelfde. Klinkt ‘slow travel meets la dolce vita’ voor jou als de ultieme droomvakantie, dan is The Vespa Trip jouw ideale reispartner.

1/ DRIE BUCKETLISTBESTEMMIGEN

Kies je favoriete regio, haal je scooter op bij de geselecteerde partner en hit the road. Doorkruis in alle rust het authentieke binnenland van Toscane met z’n statige cipressen, uitgestrekte olijfgaarden en adembenemende uitzichten. Dwaal rond in cultuurhistorische steden als Siena of Firenze en ervaar het weg-van-de-wereldgevoel op de hoogste en meest afgelegen plek van de streek. Of laat je betoveren door de magie van Sicilië en ontdek zelf waarom ‘het eiland van de zon’ de favoriete vakantiebestemming van menig Italiaan is. Vanwege het lekkere eten, de mooie stranden en de overweldigende natuur, misschien? Liever sterretjes zien in het mondaine Amalfi? De beroemde kuststrook in de baai van Napels spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding en is vandaag nog steeds een populaire hang-out voor de beau monde. Dit prachtige stukje Unesco-werelderfgoed langs de grillige kustlijn en het ongerepte binnenland laat zich bij voorkeur ontdekken met een Vespa.

2/ VAN HET PADJE AF...

Vergeet tourist traps en reizen volgens het boekje. The Vespa Trip biedt je een authentieke ervaring en laat je het echte Italië verkennen langs onbetreden paden, weg van de drukte. Met je Vespa – het ultieme vrijheidssymbool van Italië – blend je als vanzelf tussen de locals.

3/ EN DE BAGAGE DAN?

Gepakt en gezakt door het vulkaanlandschap van de Vesuvius puffen? Geen denken aan! ‘s Morgens na het ontbijt geldt het principe inpakken en wegsje- zen. Je bagage is in goede handen bij de plaatselijke Paolo en wordt elke dag stipt afgeleverd op je volgende slaapplek.

4/ SOLO OF SAMEN?

The Vespa Trip laat jou de keuze. Sluit je aan bij een groepje van maximum vijftien Vespa’s en volg de frontrider. Of trek er alleen – als in: met z’n tweetjes - op uit met de vooraf ingestelde gps-routes (te huur voor 30 euro extra). Welke optie je ook kiest, voor vertrek krijg je sowieso nog een roadbook mee waarin alle hotspots en bezienswaardigheden onderweg staan uitgelegd.
Meer info op thevespatrip.com

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Travelbase.
www.travelbase.eu