Alle adressen voor een droomweekend met vriendinnen in Limburg

Geüpdatet op 26 april 2022 door Marie-Noëlle Vekemans en Virginie Dupont
Alle adressen voor een droomweekend met vriendinnen in Limburg Imaxtree

De kogel is door de kerk: wij gaan 48 uur lang álles vergeten! Even geen coronavirus of beperkingen, geen gedoe op het werk, zelfs geen partner of kinderen. Wij zwaaien iedereen uit en zijn ribbedebie, arm in arm met onze BFF, voor een te gek weekendje Limburg – lees: shoppen, heerlijk uit eten, een luxehotel en wandelen in de natuur.

Bagage in de kofferbak, autogordels aan, nineties playlist op maximaal volume … Maasmechelen Village, here we come! Het is wel even rijden, maar de shoppingbeleving is de reistijd helemaal waard. Om de rit optimaal rendabel te maken, gaan we meteen voor een heel weekend. Kortom, een deftig feestje onder vriendinnen.

VIP-shopping

In Maasmechelen Village is het letterlijk het hele jaar door Kerstmis en dat elke dag zonder uitzondering, want de outlet is zeven dagen per week geopend. Bijna honderd (Belgische en internationale) mode-, beauty-, lifestyle- en luxemerken verkopen er artikelen voor vrouwen, mannen en kinderen tegen onklopbare prijzen. Boven op de permanente kortingspercentages zijn er vaak nog extra promoties, flash sales en andere initiatieven waar onze creditcards alleen maar blij van worden. De omgeving is gezellig en mooi aangekleed met enkele kunstwerken, waaronder een reusachtige Manneken Pis (welkom in België!), en je kunt er uitstekend eten.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Maasmechelen Village (@mmvillage)

Shoppen mag dan een passie zijn, eten is gewoonweg leven. Burgers, pizza’s, de belegde broodjes en verse sappen van Le Pain Quotidien, ijsjes, wafels en andere zoetigheden: er is echt voor elk wat wils en voor ieders budget, dus je vindt altijd wel iets naar je zin. Wij vielen als een blok voor de stijlvolle brasserie Le Petit Belge, die gewoon lekker lokale specialiteiten serveert, zoals garnaalkroketten, mosselen en vol-au-vent. De gerechten zijn copieus, we gaan met een goed gevulde maag weer buiten. Klaar voor een volgende shoppingronde!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Le Petit Belge (@lepetitbelgemm)

Maasmechelen Village verstaat de kunst van het ontvangen, zeker als je een Member bent. Dan staat je zowaar een heuse VIP-behandeling te wachten. En persoonlijk vinden wij het best oké om onszelf af en toe eens lekker te verwennen. Denk aan een gereserveerde parkeerplaats, exclusieve uitnodigingen voor de lancering van nieuwe collecties, toegang tot Private Sales, geschenken en extra traktaties om je bezoek aan het shoppingwalhalla helemaal af te maken.

Ontdek alle merken in MMV

Stijlvol overnachten in Limburg

Voor onze meidentrip wilden we onszelf niets tekortdoen. Dus dropten we onze koffers in Domaine La Butte aux Bois, een exclusief vijfsterrenhotel mét Relais & Châteaux-label. Alstublieft! Alles is er elegant en design. Een ware lust voor het oog, al van zodra je het gebouw nadert. Deze plek combineert luxe, traditie en moderniteit. La Butte aux Bois heeft verschillende eetgelegenheden (ga voor de pasta met truffel bij ‘nduja #graaggedaan), waaronder een tweesterrenrestaurant, en biedt alle luxe en comfort waar je maar van kunt dromen.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par La Butte aux Bois (@labutteauxbois)

Een ruime kamer met een superrustgevend uitzicht op het groen, een gezellige bar (met uitstekende cocktails, mocht je je dat afvragen – jawel, we hebben onze opdracht heel ernstig genomen en dus alles uitgetest! #fieldjournalism), een stevig ontbijt én een wellnessruimte met binnenzwembad, hamam, panoramische sauna, relaxruimte, buitenjacuzzi, infraroodbanken enz. Om helemaal tot rust te komen, heeft het hotel ook een premium Shiseido-spa. Deze gezichts- en lichaamsverzorgingen en massages hoeven we je niet meer voor te stellen, want dit merk is al lang toonaangevend in de ontwikkeling van uitzonderlijke cosmeticaproducten.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par La Butte aux Bois (@labutteauxbois)

Een andere plek, een andere sfeer. We gingen ook een kijkje nemen bij Terhills. Dit resort werd in het voorjaar van 2021 geopend voor het publiek en strekt zich uit over een oppervlakte van circa 356 hectare aan de rand van het enige Nationale Park van België. Een absoluut buitengewone omgeving met individuele cottages voor 2 tot 12 personen aan de rand van het meer of een bos, met een waaier van voorzieningen om heerlijk te ontspannen. Echt heel mooi en rustgevend.

Voor een verblijf met vrienden of familie is dit een uitstekend idee. Er zijn volop activiteiten in de natuur en op het water (er is een binnen- en buitenzwembad en een Kids Club #strakplan). Je kunt uit eten in het restaurant of zelf boodschappen doen in de superette zonder van het domein af te moeten. Alle cottages hebben een uitgeruste keuken en een barbecue, en je kunt zelfs aan huis laten bezorgen. In het park hangt een ongedwongen sfeer, je voelt je er echt even helemaal tussenuit.

 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par TERHILLS (@terhills)

Activiteiten: fun, cultuur of wellness

Behalve shoppen vallen er in de omgeving van Maasmechelen nog andere leuke activiteiten te beleven.

Sportievelingen komen aan hun trekken in het Cable Park (ook ‘s avonds geopend) van het Terhills-resort. Op het programma staan lessen waterskiën en wakeboarden, maar je kunt je ook uitleven in het Aquapark, een heus hindernissenparcours op het water (vanaf 8 jaar).

Wie cultuur wil opsnuiven, moet zeker eens bij C-mine in Genk gaan kijken. Deze voormalige industriële site is nu een thuisbasis voor tentoonstellingen van kunstenaars. Je kunt ook een rondleiding volgen over de site en er zijn allerhande culturele activiteiten rond muziek, dans, theater of filmkunst. Check de volledige agenda op C-mine.be.

Of doe je liever helemaal niks en wil je jezelf eens lekker in de watten laten leggen? Afspraak bij Elaisa Energetic Wellness, ook in het Terhills-resort. Op deze atypische plek ben je welkom voor een waaier van verzorgingen en massages. Je vindt er maar liefst 7 sauna's, 4 baden, waaronder een energetisch bad, een Kneipp-bad en 2 buitenjacuzzi’s, een zonneterras, een hamam, een relaxruimte met kristallen enz.

Nu alleen nog een plekje vrijmaken in je agenda en alle reserveringen vastleggen voor het programma van jouw dromen!

LEES OOK:

5 romantische plekken in Parijs

Sint Maarten: naar deze Caribische hotspots wil je meteen vertrekken