5 inspirerende keukentrends voor 2022

Gepubliceerd op 25 maart 2022 door ELLE Partner
5 inspirerende keukentrends voor 2022

De keukens van ixina zijn helemaal mee met de tijd. Hun trends, innovaties en creaties spelen steeds beter in op onze verwachtingen. Breng al je wensen tot leven in een van de belangrijkste ruimtes in je huis.

Toonaangevende materialen, elegante kleuren en doordachte stijlen: de keuken van vandaag past perfect bij jou. Dankzij de vele verschillende opties bij het ontwerpen stem je je keuken helemaal af op jouw persoonlijke wensen. Een ruime of juist knusse keuken, minimalistisch of klassiek, hoog of laag en voor elk budget. Het sleutelwoord bij ixina? Kwaliteit en respect voor jouw individuele voorkeuren.

Favoriete kleur? Groen!

Nu we steeds meer beseffen hoe belangrijk het is om ons milieu te beschermen en we de voordelen van de natuur ontdekken, zien we overal de kleur groen opduiken. Zeker in de keuken, waar groen staat voor natuurlijk en plantaardig, wat een rustgevend effect heeft. De link met de jaren zeventig is voorgoed verleden tijd: tegenwoordig is groen verfijnd, subtiel, bewerkt en in verschillende varianten terug te vinden op onze keukenkasten. Zo haal je de natuur naar binnen. Verder zien we in het kleurenpalet vooral zachte en natuurlijke tinten, die perfect aansluiten bij onze behoefte aan sereniteit.

The place to be heruitgevonden: de blikvanger in huis

In de keuken maak je eten klaar. We eten er samen, ontvangen er onze gasten, delen er geheimen en er wordt vaak heel wat afgelachen. Bij een gezellige keuken horen - als de ruimte het toelaat - een mooi keukeneiland, zorgvuldig afgewerkte details en materialen van topkwaliteit. Van marmeren werkbladen en spatwanden tot koperen accenten en stijlvolle vitrinekasten: maak van je keuken een praktische en harmonieuze ruimte waar écht geleefd kan worden.

Favoriete materialen: walnoot en beton

Walnoot wordt opnieuw de meest populaire houtsoort en brengt een sfeer van Italiaanse paleizen en luxeboten. De warme kleur van walnoot geeft je keuken een verfijnde, elegante uitstraling en tegelijk ook een weelderig vleugje glamour. Werk dit af met goudkleurige handgrepen en ingebouwde LED-strips en je krijgt een lust voor het oog.

Een compleet ander materiaal is gepolijst beton, dat in lichte of donkere variant karakter geeft aan je kookruimte. Gecombineerd met sprankelende kleuren – denk aan felgeel – of warme materialen geeft het je keuken een chique, moderne en robuuste uitstraling.

Het uitgangspunt: combineren

Ingrediënten mengen, het is de basis van elk geslaagd recept. Dan is het een kwestie van evenwicht brengen in de texturen, harmonie vinden, verrassen én daarbij de goede smaak niet te vergeten. Een ixina-keuken samenstellen lijkt in feite op het bereiden van de allerbeste maaltijd. Materialen en afwerkingen met elkaar combineren en dan verrassende, praktische en stijlvolle elementen toevoegen … Proef zelf hoe heerlijk het is om jouw favoriete keuken te creëren. Een keuken die helemaal bij je past.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met ixina.
www.ixina.be

Lees ook :
8 ultravrouwelijke parfums voor een zwoele herfst
Hebben: de sporty glam Calzedonia x Superga capsulecollectie
Hotspots: 15x eten in Brussel onder 15 euro