Binnenkijken bij The Rolling Stones-fan Luc Van der Hoeven

Geüpdatet op 17 januari 2022 door ELLE Partner
Binnenkijken bij The Rolling Stones-fan Luc Van der Hoeven Pexels

Luc Van der Hoeven is al fan van The Rolling Stones sinds hij veertien jaar was en heeft de groep 158 keer zien optreden. Hij kijkt nostalgisch terug op ‘The Best Days Of His Life’ tijdens de Classics Top 2022. Marcia Bwarody bracht hem een bezoekje.

Tot 1180 dollar voor een concertticket

De liefde voor The Stones begon heel kleinschalig in 1978. Luc zijn verzameling is gestart met ‘Miss You’. Vanaf dan begon hij met bijna alles te verzamelen dat op de markt komt. Hij reist met plezier de wereld af om concerten bij te wonen en om items te verzamelen.

Voor zijn laatste concert betaalde hij 1180 dollar. ‘Mensen gaan mij misschien gek verklaren, maar als je naar de Champions League gaat kijken, ben je ook veel geld kwijt. En dan kan jouw favoriete ploeg wel eens verliezen. Ik verlies nooit, ik win altijd als ik bij The Rolling Stones ben!’, aldus Luc.

Gekend bij het management

Luc is goed gekend bij de entourage van The Rolling Stones. Zo mag hij zijn tickets telkens bij het management gaan halen in het hotel waar ze verblijven. Hij heeft Mick Jagger dan ook al een aantal keer ontmoet. Zijn fijnste herinnering? Samen met de bandleden op de zetel zitten tijdens een privéfeestje in San Francisco!

15 exemplaren van ‘Sticky Fingers’

De plaat ‘Sticky Fingers’ is felbegeerd bij het grote publiek. Dat heeft alles te maken met de expliciete, door Andy Warhol ontworpen hoes én de inhoud. Bij het schatten van de waarde van de plaat is het belangrijk dat hij de echte rits heeft en in een goede staat verkeerd. De actuele marktwaarde wordt nu geschat rond de 150 à 250 euro per plaat. En Luc? Die heeft zo’n vijftien exemplaren in zijn collectie!

Stem jouw favoriete artiesten in de Classics Top 2022 en luister vanaf maandag 17 januari naar de lijst bij Nostalgie!

Klik en stem op de Classics Top 2022

ELLExNostalgie

Dit article werd geschreven in nauwe samenwerking met Nostalgie. 

Nostalgie.com

Lees ook : 

Uitgetest: de Cowboy 4 met ingebouwde cockpit

3x snoerloze must-haves voor in de keuken

DIY: alle inspiratie voor een high tea bij je thuis