Uitgetest: de Cowboy 4 met ingebouwde cockpit

Gepubliceerd op 10 januari 2022 door ELLE Partner Foto’s: Rosalie Bartolotti
Uitgetest: de Cowboy 4 met ingebouwde cockpit Marie-Noëlle, Hoofdredactrice ELLE.be

Als iemand ons vroeger verteld had dat er een fiets zou komen met een ingebouwde cockpit, hadden we dat niet geloofd. Maar toch is het Belgische bedrijf Cowboy erin geslaagd om dat staaltje van technisch vernuft te leveren, met de gloednieuwe geconnecteerde fiets van de vierde generatie.

Dit is een fantastische fiets, dat kunnen we meteen zeggen, en hij was heerlijk om op te rijden. Ondanks het feit dat we hier op de redactie niet bepaald sportievelingen zijn, bedachten we hoe gemakkelijk het zou zijn om met deze fiets te komen werken in Lasne, dat zo’n beetje in the middle of nowhere ligt, en hoe stylish we van het ene event naar het andere zouden reizen op deze mooie designfiets.

Het design

We zagen het meteen: de Cowboy 4 is mooi. Het frame van zwart aluminium (er is ook een Kaki en aan Sand versie) valt op, als we de vele complimentjes en jaloerse blikken mogen geloven die we tijdens het uittesten opvingen. Want al keken we nog zo blij, met onze haren wapperend in de wind en onze soepele houding, het was duidelijk dat het niet wij waren die de aandacht trokken, maar onze fiets. Deze stadsfiets van de nieuwste generatie bestaat uit meer dan 200 op maat gemaakte elementen en het iconische ontwerp werd al bekroond met de Red Dot Best of the Best 2021 Design Award. De fiets is verkrijgbaar in twee versies: de Cowboy 4 met een klassieke look en zithouding, en de Cowboy 4 ST (een doorstapmodel met lage buis), ideaal voor andere maten en behoeften. Dankzij die lage buis kan je namelijk gemakkelijker op- en afstappen (praktisch als je een rok aan hebt). Ook de lijn is aangepast, het stuur is veranderd en het frame is iets kleiner, zodat je extra relaxed en recht op de fiets zit. De Cowboy 4 ST is perfect voor fietsers met een lengte van 160 à 190 centimeter, terwijl de Cowboy 4 ideaal is als je tussen de 170 en 195 centimeter lang bent.

Cowboy 4 en 4 st
© Cowboy

De technologie

Dankzij de nieuwe hoogtechnologische motor die 50% meer trekkracht heeft, is een ritje op de Cowboy 4 een heerlijke belevenis. Knoppen en versnellingen blijven overbodig dankzij de intuïtieve transmissie en de geïntegreerde achterwielmotor die ondersteuning, kracht en snelheid bieden wanneer dat nodig is. Je hoeft zelf niets te doen behalve een beetje trappen, zoals je mag verwachten van deze gloednieuwe fiets. Het gevoel dat je moeiteloos en veilig over de weg glijdt is zalig. Je hoeft je niet meer af te vragen of de tocht wel praktisch of zelfs haalbaar is; een rit van kilometers doe je in een handomdraai omdat het allemaal veel sneller gaat en hellingen geen enkel probleem vormen. De verwijderbare batterij weegt maar 2,4 kilo en je rijdt er bijna 70 kilometer mee. En dat is ver.
Maar hoe indrukwekkend de krachtige motor ook is, het meest bijzondere aan deze fiets van de vierde generatie, waarin hij de concurrenten ver vooruit is, is de ingebouwde cockpit, ingebouwd in de stuurpen van de fiets. Je gebruikt hem door simpelweg de (volledig herziene en verbeterde) Cowboy app op te laden op je smartphone, die je dan in de geïntegreerde QuadLock vastklikt. Op die manier heb je alle informatie over je tocht bij de hand, een 3D kaartweergave, de keuze tussen verschillende routes, maar ook het niveau van de batterij, de luchtkwaliteit en een hele reeks fitness data die vooral competitieve fietsers erg zullen waarderen. Als je smartphone draadloos oplaadbaar is, wordt die automatisch opgeladen vanuit de interne batterij van de fiets zodra je hem in de cockpit plaats. Handig als je niets wilt missen op de sociale netwerken.

 

Met de Cowboy 4 zijn we definitief gewonnen voor de fiets: je krijgt weer dat heerlijke gevoel van vrijheid terug dat je in je kindertijd had. Dit is niet alleen een fiets voor sportievelingen (dat worden we toch niet) maar ook een ideaal vervoermiddel voor iedereen, of je nu platte schoenen draagt of hakken, sportief gekleed opstapt of in werk-outfit bent. Dit is een knappe, praktische dagelijkse metgezel die je meteen een flinke dosis gezonde buitenlucht bezorgt. En de frisse teint die daarbij hoort.

De prijs van de Cowboy 4 en Cowboy 4 ST is € 2.590 inclusief spatborden (andere accessoires kunnen op verzoek worden toegevoegd) en is exclusief verkrijgbaar bij cowboy.com voor pre-order met een aanbetaling van € 100. Het is ook mogelijk om testritten te boeken via de website cowboy.com.

Win een Cowboy 4 ST

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ELLE België (@elle_belgie)

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Cowboy.
www.cowboy.com

Lees ook:
Gezellige kerst aan huis geleverd met Kerstboomaanhuis
Herken jij deze roller girls uit de jaren 70 nog?
7 gouden regels voor wanneer je in de hitte gaat lopen