Hotel The Grand : Ontdek Amsterdam via de rode loper

Gepubliceerd op 17 november 2021 door ELLE Partner
Hotel The Grand : Ontdek Amsterdam via de rode loper

Amsterdam bruist als nooit tevoren. Verdwaal in haar gezellige straten, geniet op de romantische grachten, bezoek één van de talloze musea die de stad telt en proef van al het lekkers dat de vele restaurants en bars te bieden hebben. Hier kom je ogen te kort…

De Nederlandse hoofdstad, het is één van die plekken die je gezien moet hebben. Of je nu houdt van cultuur, gastronomie of fashion, een bezoek aan deze bijzondere stad verdient absoluut een plaats op je ultieme bucket list. En overnacht je bij The Grand, dan doe je dat meteen via de rode loper.

Tussen twee historische grachten, in het kloppende hart van de stad, verrijst een imposant en statig gebouw uit de 15de eeuw. Het is het Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Van klooster over koninklijk logement tot stadhuis, dit pand ademt geschiedenis: de klokkentoren uit 1411, de authentieke binnenplaats, glas-in-loodramen, de prachtige binnentuin, de marmeren vloer in de lobby… En dat alles in een eigentijds design, met respect voor het historisch erfgoed dat zorgvuldig bewaard is gebleven. Het is de Franse architecte Sybille de Margerie die erin slaagde om de Franse elegantie en grandeur te combineren met typisch Nederlandse stijlelementen. Met daarbovenop uiteraard de voorzieningen en de technologische snufjes die je van een vijfsterrenhotel mag verwachten. Even ontsnappen aan de drukte van de stad in de wellness of fitness, een boottocht vanaf de eigen aanlegsteiger voor het hotel, genieten van een goede nachtrust in één van de 52 suites inclusief butlerservice… Hier geniet je van de luxe van vandaag met de grandeur van toen.

Het is dan ook geen verrassing dat het The Grand de voorbije jaren bekroond werd met talloze prijzen. Want ook liefhebbers van gastronomie en lekker eten komen hier aan hun trekken. Ontdek de smaken van restaurant Bridges met een vijf-, zes- of zeven gangen Menu du Chef en ervaar uitzonderlijke gastronomische kwaliteit in een toegankelijke sfeer. Neem plaats aan de Chef's Table en ervaar Bridges op een unieke manier. Hou je meer van pure mediterrane smaken? Breng dan een bezoek aan de meest groene bistro van Amsterdam: Oriole Garden Bistro! Ook is er in het hotel de mogelijkheid om te genieten van The Grand Afternoon Tea in Library ‘Or’ of op het terras in de binnentuin. Er is voor elk wat wils. Beroemdheden, kunstenaars, artiesten en ambassadeurs van over de hele wereld, allemaal vinden ze hun weg naar deze bijzondere plek.

 

Dit artikel werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met The Grand.
www.sofitel-legend-thegrand.com

Lees ook:
Hotel Verneuil in Parijs: in bed met Serge
Staycation: herbronnen in Knokke-Heist
Met de boxsprings van Hiboo zijn je nachten nooit meer hetzelfde