Uitgetest: een dagje met de nieuwe Yoga Tab 13 tablet van Lenovo

Gepubliceerd op 3 november 2021 door ELLE Partner
Uitgetest: een dagje met de nieuwe Yoga Tab 13 tablet van Lenovo © Lenovo

Toen me gevraagd werd om de Yoga Tab 13 tablet van Lenovo een dag te testen, vroeg ik me eerst af wat ik ermee moest beginnen. Ik heb al heel wat toestellen en ik wist niet wat deze nog kon bijdragen. Maar ik begon eraan en gebruikte de tablet van ‘s morgens bij het opstaan tot ‘s avonds bij het slapen gaan. En toen wilde ik hem niet meer teruggeven.

8u30: coffee time

Tijd om de tablet te verkennen. Bij een kop koffie sluit ik hem aan op het internet en probeer wegwijs te raken uit mijn nieuwe toestel. Als ik koffie drink, kijk ik gewoonlijk wat YouTube filmpjes op mijn telefoon. Die telefoon moet ik dan tegen mijn melkkarton of een ander voorwerp zetten, maar de tablet heeft al een steun achteraan. Handig ook om hem op je bureau te zetten en te gebruiken als tweede scherm, dankzij de micro HDMI-poort.

Yoga Tab 13 Lenovo
© Lenovo

9u: work work work

Ik gebruik mijn tablet naast mijn computer zodat ik voortdurend mijn mailbox in de gaten kan houden. In de loop van de dag gebruik ik de tablet ook om met de Precision Pen een to-do lijstje te schrijven van alle dingen die ik moet doen, in aflopende orde van dringendheid. Ik amuseer me met het opstellen van kleurencodes en dat maakt me productiever. Vandaag zijn er geen Zooms of videocalls voorzien, maar daarbij zou de tablet ook handig zijn geweest om eventueel aantekeningen te maken.

17u30 : me-time

Na het werk neem ik de tablet mee naar de badkamer. Ik neem een uurtje ‘me-time’ om te ontspannen en mezelf te verzorgen. Ik kan de tablet tegenover mijn bad ophangen en een paar afleveringen van mijn favoriete serie bekijken terwijl ik wegzak in het water. Handig, want zo kan je ook films en video’s bekijken op een lange autoreis of zelfs in de trein, door de tablet aan de stoel voor je te hangen. De beeldkwaliteit van het 2K beeldscherm is uitstekend dankzij de Dolby Vision en het volledige kleurenpalet. De tablet is ook voorzien van een bewegend filmisch geluid van Dolby Atmos uit vier JBL luidsprekers, waardoor elk audio-effect zijn eigen fysieke ruimte krijgt, net als in de bioscoop.

Yoga Tab 13 Lenovo
© Lenovo

20u30 : Netflix & chill

Tijd om in bed te kruipen voor ‘Netflix & chill’. Gewoonlijk gebruik ik mijn laptop om een serie te kijken, maar de tablet is lichter en praktischer. Even kijken of de batterij het nog aankan, want ik wil niet midden in een episode moeten ophouden, maar die is nog ruim voldoende opgeladen. Met de superkrachtige batterij kan ik 12 uur achter elkaar in Full HD streamen. Meer is er echt niet nodig om me over de streep te trekken!

Meer info op lenovo.com.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lenovo.
www.lenovo.com

Lees ook :
Hotspots: de leukste koffiebars in Brussel
Staycation: herbronnen in Knokke-Heist
Plant een boom met jouw zoektocht naar een job, in welke branche ook!