Plant een boom met jouw zoektocht naar een job, in welke branche ook!

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE Partner
Plant een boom met jouw zoektocht naar een job, in welke branche ook!

Op zoek naar een job? Wil je het professioneel over een andere boeg gooien? Aarzel niet langer ! Je cv online zetten, een job alert aanmaken of een sollicitatie opstarten zijn niet alleen een geweldige opsteker voor je carrière, maar ook voor onze Belgische bossen.

Arbeidsmarkt komt weer tot leven

Denk je wel eens aan een (andere) job, maar onderneem je niets uit angst voor een sombere of krimpende markt als gevolg van de economische crisis? De volgende cijfers zouden je vertrouwen moeten geven.

Volgens Statbel, het Belgische statistiekbureau, bedroeg de werkgelegenheidsgraad op de Belgische markt in de categorie van 20-64-jarigen afgelopen juni 71,0% – het hoogste niveau sinds het uitbreken van de coronapandemie. Met een score van 70,4% voor de maand juli lijkt die positieve trend aan te houden. Vergeet ook niet dat de professionele mobiliteit weer toeneemt. Bijna 4 op de 10 Belgen overweegt een carrièreswitch in de komende twaalf maanden. De meesten van hen (20%) denken daarbij zelfs aan een andere baan in een totaal tegenovergestelde sector. Maar liefst 45% van de Belgische beroepsbevolking heeft in de afgelopen zes maanden minstens één keer gesolliciteerd!*

Kunnen deze bemoedigende cijfers je nog niet helemaal overtuigen? Wat dacht je hiervan: sinds kort help je met jouw zoektocht naar een job mee aan de herbebossing van België. Jawel, je leest het goed!

De wervingssector: sterker én groener

StepStone is aanwezig in 23 landen. Het is een van de meest succesvolle online jobplatforms ter wereld en wellicht ook de jobsite die zich het meest inzet voor duurzaamheid. Het Green Team van StepStone doet elke dag zijn uiterste best om de verwarming op kantoor een puntje lager te zetten, minder te printen en steeds meer groene initiatieven op poten te zetten. Aangezien 2020 een erg moeilijk jaar is geweest voor veel werknemers en werkzoekenden, maar ook voor onze planeet, combineert StepStone nu die ecologische overwegingen met die van de arbeidsmarkt door twee projecten van Reforest’Action in België te steunen.

Een cv online plaatsen, een job alert aanmaken of een sollicitatie opstarten = één boom geplant!

foret - un cv posté = un arbre planté
© Unsplash

Voor elke geüploade cv, elke aangemaakte job alert en elke opgestarte sollicitatie plant StepStone een boom in een Belgisch bos. Dankzij deze actie zullen we 1500 ton CO2 opslaan, 30.000 schuilplaatsen voor dieren creëren, 40.000 maanden zuurstof en 10.000 werkuren genereren. Niet slecht, toch? Veel mensen weten het misschien niet, maar minder dan 25% van het Belgische grondgebied is bedekt met bossen, en die bossen zijn ook nog eens verre van gezond. Ze zijn vaak aangetast door ziekten, vooral als gevolg van schorskevers. Dat zijn uitermate ‘verwoestende’ beestjes die hun eitjes leggen onder de schors en het sap opzuigen, waardoor de boom in twee tot vier weken sterft. Het is dan ook meer dan nodig om onze nationale bossen te steunen. StepStone maakt daar graag een erezaak van met dit geweldige initiatief.

Mijn cv online uploaden: wat zijn de voordelen?

Afgezien van de positieve impact op onze directe leefomgeving biedt het online zetten van je cv nog meer voordelen: je ontvangt vacatures afgestemd op jouw profiel en door je cv zichtbaar te maken, kunnen recruiters rechtstreeks contact met je opnemen als jouw profiel overeenkomt met hun zoekopdracht. Kortom, tijdwinst én efficiency in combinatie met een duwtje in de rug voor de Belgische bossen. Ben je er nu wel van overtuigd dat je maar beter geen wortel schiet in een job die je niet meer leuk vindt?

* Onderzoek door hr-dienstengroep ACERTA en de vacaturesite StepStone bij 3000 werknemers.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met StepStone.
www.stepstone.be

Lees ook :
Groen reizen: zo ga je ecologisch, maar toch luxueus op vakantie
Shopping: onze favoriete adressen in Knokke-Heist
Natan: tijdloos én hedendaags